Buna fetelor,
Ma adresez acelora dintre voi care au cunostinte de genetica (am observat intr-o alta discutie ca sunt fete care profeseaza in domeniu, dar nu le-am retinut numele). E o chestiune mai delicata, si m-am hotarat destul de greu sa vorbesc despre asta.
E vorba despre alcoolism. Am auzit ca e vorba de o problema genetica. Este adevarat? Daca da, ce sanse sunt ca fetita mea sa mosteneasca o asemenea gena, avand in vedere ca ambii parinti ai sotului meu sunt alcoolici?
Din fericire, sotul meu nu are aceeasi problema, cel putin pana acum nu a dat semne.
Am auzit din surse nu cine stie ce sigure, ca "gena cu probleme" poate sari o generatie.
Scuzati-mi limbajul neprofesional.
Nu stiu daca am postat mesajul unde trebuie, dar daca moderatorii considera necesar, pot sa il trimita unde trebuie.
Voichita
Voichita, sa-ti traiasca dragalasa
e foarte frumoasa. O sa mut totusi mesajul la "discutiile generale", cred ca ai primi mai multe raspunsuri acolo.
Oana_B
Voichita, nimeni n-o sa-ti poata da procente. Riscul este mai mare decit in populatia generala dar alcoolismul este multifactorial, adica nu numai genetic asa ca tine-o departe de alcool si nu-ti face probleme.
Stai linistita, influenta genetica este f mica si este legata de dependenta in sine dupa ce a fost dobandita deja, scuza-mi exprimarea. Mediul si consumul de alcool au mai multe de spus decat fondul genetic. Fa precum zice Amuleta si stai f linistita.
Faptul ca tu si sotul tau nu sunteti alcoolici conteaza in primul rand si mediul in care creste fetita iarasi. Mai conteaza chiar si faptul ca e fata si nu baiat din punct de vedere genetic, adica e bine ca e fata.
Stai linistita si fereste-o asa cum ar fi si normal de alcool. Nu te arata panicata ca sa nu o faci curioasa.