O posibila problema "genetica"

O posibila problema "genetica" | Autor: Voichita

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Ma adresez acelora dintre voi care au cunostinte de genetica (am observat intr-o alta discutie ca sunt fete care profeseaza in domeniu, dar nu le-am retinut numele). E o chestiune mai delicata, si m-am hotarat destul de greu sa vorbesc despre asta.
E vorba despre alcoolism. Am auzit ca e vorba de o problema genetica. Este adevarat? Daca da, ce sanse sunt ca fetita mea sa mosteneasca o asemenea gena, avand in vedere ca ambii parinti ai sotului meu sunt alcoolici?
Din fericire, sotul meu nu are aceeasi problema, cel putin pana acum nu a dat semne.
Am auzit din surse nu cine stie ce sigure, ca "gena cu probleme" poate sari o generatie.
Scuzati-mi limbajul neprofesional.
Nu stiu daca am postat mesajul unde trebuie, dar daca moderatorii considera necesar, pot sa il trimita unde trebuie.
Voichita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Voichita, sa-ti traiasca dragalasa e foarte frumoasa. O sa mut totusi mesajul la "discutiile generale", cred ca ai primi mai multe raspunsuri acolo.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Voichita, nimeni n-o sa-ti poata da procente. Riscul este mai mare decit in populatia generala dar alcoolismul este multifactorial, adica nu numai genetic asa ca tine-o departe de alcool si nu-ti face probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Stai linistita, influenta genetica este f mica si este legata de dependenta in sine dupa ce a fost dobandita deja, scuza-mi exprimarea. Mediul si consumul de alcool au mai multe de spus decat fondul genetic. Fa precum zice Amuleta si stai f linistita.
Faptul ca tu si sotul tau nu sunteti alcoolici conteaza in primul rand si mediul in care creste fetita iarasi. Mai conteaza chiar si faptul ca e fata si nu baiat din punct de vedere genetic, adica e bine ca e fata.
Stai linistita si fereste-o asa cum ar fi si normal de alcool. Nu te arata panicata ca sa nu o faci curioasa.

Mergi la inceput