In legea nr. 19 din 17 martie 2000 / ART. 37
scrie:
(1) In sistemul public stagiul de cotizare se constituie din insumarea lunilor in care s-a platit contributia la bugetul asigurarilor sociale de stat, atat de asigurat, cat si de angajator
sau, dupa caz, numai de asigurat, in situatiile prevazute la
art. 5 alin. (1) pct. IV, V, VI si alin. (2)..
Sa inteleg ca daca am incetat contractul de munca cu angajatorul si din aceeasi data am incheiat un contract de asigurare cu casa de pensii (la calcul stagiu de cotizare pentru indemnizatie de maternitate si indemnizatie crestere copil se ia in considera stagiu angajator+stagiu asigurat)?
Poate sa-mi spuna cineva daca a procedat in felul acesta si primeste deja matrnitate sau CIC?
Va pup si astept un semn (cat de mic) de la voi ca sunt tare stresata ca tre sa nasc acusi..... si nu stiu daca am facut o gafa sa intrerup contractul cu angajatorul (care dura de vreo 4 ani.
PS. am urmat acest scenariu pentru ca angajatorul a deveit "rau platnic" cu anjagatii....
Magda
daca ai 10 luni asigurate inainte de nastere indiferent de forma cu angajator sau direct cu Casa de pensii vei lua si indemnizatie de maternitate si CIC pana ce copilul face 2 ani.
Cele doua stagii se cumuleaza si se iau in calculul stagiului minim de cotizare, in conditiile legii.
Buna Magda!
Cred ca sunt in aceasi situatie ca si tine!As vrea daca poti sa imi trimiti pe PM cum ai procedat, si eu vreau sa imi dau demisia de la firma unde lucrez si sa imi fac contract de asigurare, DPN a mea este 30 august, cum se procedeaza?cand sa imi dau demisia?astept PM-ul!
Numa bine!
Si eu sunt cam stresata de manevra care vreau sa o fac......
Ana si puiutul din burtica