Afacere ciudata

Afacere ciudata | Autor: Dana_

Link direct la acest mesaj

In urma cu doua zile am primit un telefon de la o fosta colega care m-a intrebat daca sunt interesata intr-o afacere de gen comert electronic. Nestiind despre ce e vorba(nu mi-a dat detalii) am zis sa merg sa vad cum sta treaba. Am fost la intalnire, era o doamna care ne-a spus cum sa facem bani... Mai exact o cam lungea cu glume si cu visele de a ajunge bogat. Ne-a dat o noua intalnire, ca sa aflam mai multe. Era o sala mare, cu multi oamneni, cativa tinand discursuri. Mi s-a parut ciudat de la inceput, eu am incercat sa nu ascult glumele caci am presimtit ca e o capcana(in urma cu un an sotul a dat peste ceva asemanator). Da, este intr-adevar o afacere cu comert electronic, insa pt a intra trebuie cumparat un anumit pachet, care consta mai mult in produse cosmetice de firma. Apoi fiecare trebuie sa aduca mai multe persoane ca sa se implice in asa ceva. Castigul e de la 3% ,de la fiecare, pana la 21%(in faza in care aduni un anumit punctaj). Ei mai spun ca dupa ce luam primul pachet(adica dupa primul pas) putem cumpara produse cu 30% discount, direct de la producator de la mai multe firme.
Mi s-a parut foarte ciudat de la inceput, am observat cum incercau sa convinga oamenii, in momentul in care veneau in fata unii si spuneau "este o sansa unica", "este visul meu", "am castigat multi bani","afacerea visului tau"...
Este o afacere gen piramida. A-ti dat peste asa ceva? V-ati inscris intr-o asemenea afacere?
Anul trecut a dat sotul peste asa ceva, era tot o afacere gen piramida, dar trebuiau dati in jur de 2000$ pentru un pachet, si adusi cat mai multi oameni ca sa faca la fel, si cica iti scoteai banii rapid si te imbogateai. Dupa ce a venit sotul de la intrunire, parca era hipnotizat, am incercat zile intregi impreuna cu familia sa-l convingem ca nu e o afacere curata.
Ce credeti despre afacerile astea?

Dana&bb Andy(1 an si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

O fi vorba despre Emueil (nu stiu daca este corect scris)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

ca se imbogatesc ei, adica teapa, cauta altceva, afacerile astea care te-mbogatesc peste noapte n-au cum sa fie reale.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Firme gen Amway, Oriflame, Zepter si Avon folosesc acest sistem piramida care se numeste multi level marketing pentru a-si vinde produsele. Parerea mea ca e o mica teapa, cei din varful piramizii se imbogatesc fraierii care se tot aduna, nu! Sora mea a fost acum cativa ani distribuitor Oriflame si pot sa iti spun ca nu s-a imbogatit si e de alergat si de convins oamenii sa cumpere, mai ales ca nu ii dau banii afara din casa. Am fost si eu la "sedinte de recrutare" la Amway si mie, cel putin, mi-au facut impresia unor sectanti! Daca ai timp si bani poti sa incerci, eu nu am.

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Dana,
Afacerile de acest tip (amway, clubul miliardarilor, etc) este bine sa le eviti daca tii la banii vostri.
Au incercat si cu mine asa ceva acum vreo 6 ani dar cum eu sunt "Toma Necredinciosul" le-am dat cu flit si bine am facut. Nu stiu cum fac dar atrag niste personaje cu mare putere de convingere, psihologic vorbind, care asa cum spuneai si tu iti impuiaza capul cu tot felul de gogomanii si castiguri fabuloase. Mai grav este cand se implica - se lasa prostiti - prieteni de familie la care tii si pe care ii respecti. Asa am patit noi cu un prieten al sotului meu care l-a dus pe domnul sot la o intrunuire de "afaceri". Al meu sot a mers saracul mai mult de jena, ca nu putea sa il refuze, dar tot i-au spalat putin creierul; Si iata ca de unde prietenul nostru urma sa se imogateasca peste noapte anul trecut si-a vandut si masina de bogat ce era....si sa nu uit ...mai ne cerea si vreo 700 $ sa intram in clubul asta miliardari care ii recuperam inzecit dupa nu stiu cat timp si dupa ce mai prosteam noi si pe altii sa dea banu!
Sfatul meu este sa va vedeti de treaba si sa aveti grija de bani.
toate bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Da, e vorba de Amway...
Eu am trecut peste asta, ma bucur ca nu am intrat, desi unii fac acest lucru crezand ca vor castiga, dar defapt pierd..
Sper sa nu cadeti in capcana lor, aveti mare grija!

Dana&bb Andy(1 an si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Dragele mele, nu fiti asa de categorice. Adevarul e undeva pe la mijlocul celor descrise de voi. Adica, e adevarat ca cei din varful piramidei castiga grosul si cei de pe nivelurile superioare. Ceilalti, daca se tin de treaba, adica reusesc saracii cumva sa faca vanzari sau sa inscrie si ei la randul lor in propria retea pe altii, castiga si ei, dar nu miliarde, sa fim seriosi, un mic castig, sa spunem, care nu prinde rau, alaturi de salariul romanului obisnuit. O spun in cunostinta de cauza, dar nu ma refer la o firma anume, ca sa nu ma certati.
Pe de alta parte, si pe mine ma amuza stilul gen "spalat pe creier" prin care se racoleaza noi adepti in retea...si culmea prinde rau de tot la cei mai saraci de inger. In fine, ca sa inchei, unele produse chiar merita, dar n-o sa spun aici care, stiti de ce.
Pupici la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Amway? Am fost si eu la o prezentare acum 6 ani...Tipul care era "diamant" sau nu stiu ce piatra pretioasa (parca fiecare level avea o astfel de denumire) ne povestea cu patos ce de bani o sa castigam noi (exemplifica prin inmultirea unor sume de bani: 400.000*500=20.000.000 si 20 mil * cu nu stiu cat va da....si noi trebuia sa spunem rezultatul si sa cadem pe spate). Am avut si eu senzatia ca suntem intr-o secta. Si daca ii spuneai ca nu ai timp el zicea" Doamna draga, dar nu e nevoie de timp, veti castiga bani multi, multi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luci79rom spune:

Am fost si eu la o prezentare Amway demult (vreo5-6 anisa fie, mentionez ca a fost o prezentare personala, produsele m-au impresionat,ca pe vreamea aia prin provincie nu gaseai cine stie ce, nu m-am alaturat lor dar nu pachetul initial nu era asa de exorbitant
in jur de 100$. Cine intra inacest tip de afacere sa aiba grija ca numai cei din varful piramidei castiga. Dealfel Internetul e plin de astfel de posibilitati de castig si fara nici un ban.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EdeL spune:

Daaaaaa am asistat si eu la asa ceva....Era vorba despre niste produse de slabit, nu mai retin cum se chema firma.Si noua ni s-a vorbit de niste sumeeee eheeee , si noi trebuia sa cumparam un pachet pt inceput, bla, bla ,bla ca stiti si banuiti ce se vorbea sau ce se promitea. Oricum ce ne-a amuzat mult, pe mine si prietena mea a fost faptul ca diversi oamnei slabi ne vorbeau despre efectul miraculos al ceaiurilor, pastilelor tinand in mana o poza de pe vremea cand erau ffff grasi. Ca o fi fost adevarate pozele ca nu or fi fost nu stiu....Dar noi doua am considerat ca ''afacerea'' ii cusuta cu ata alba si ca de fapt ii vom imbogatii pe cei de sus si nu pe noi. Asa ca am spus ''la revedere'' si am plecat frumos
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by Dana_

Da, e vorba de Amway...
Eu am trecut peste asta, ma bucur ca nu am intrat, desi unii fac acest lucru crezand ca vor castiga, dar defapt pierd..
Sper sa nu cadeti in capcana lor, aveti mare grija!

brrrr, amway, fugiti de ei si de alte afaceri piramida cat puteti de repede!

Mergi la inceput