MEDITATII - DESPRE TACERE

MEDITATII - DESPRE TACERE | Autor: iualiana74

Link direct la acest mesaj

"Iată ce este omul: un abis de răutate!
Dacă ti-a făcut cineva un rău, l-ai iertat si zici că l-ai iertat din inimă... Oare?... Oare n-a mai rămas nimic în inima ta împotrivă?... Dacă, după zeci de ani, celui care ti-a gresit grav o dată în viată i se întâmplă o nenorocire, nu te vei bucura cât de cât si vei zice undeva, în adâncul fiintei tale, că l-a ajuns pedeapsa lui Dumnezeu, pe care o merită din plin?... Te vei putea stăpâni, să n-o spui si la altii?...
A tăcea pentru altii si despre altii în adâncul inimii noastre, tăcere echivalentă cu moartea, cu o disparitie totală din propria fiintă, iată adevărata tăcere ca iubire, care este atât de greu de cucerit! "

Mai multe puteti citi aici:
http://www.profamilia.ro/meditatii.asp?tacerea
Iuliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Din pacate asa este omul "un abis de rautate";

Am resentimente. Amintirile unei raniri din trecut imi invadeaza gandurile. Fruntea mi se umple de riduri, dintii mi se inclesteaza in gura, ochii mi se strang.
Retraiesc mereu aceleasi ganduri, repetandu-mi fraze, pretentii, acuzatii, aratand cu degetul intins spre altcineva. Eu nu sant aici unde sunt. Sunt inapoi, intr-un moment dureros din trecut, infruntand o situatie care nu mai exista si ma port de parca trecutul ar fi real, concret, prezent , aici si acum. Traiesc suferinta intens.
"Ajunge" , ma hotarasc!! Deodata simt suspiciunea si frica si dau inapoi in fata viitorului din cauza temerilor.
Eu strang in brate trecutul plin de resentimente. Refuz sa fiu aici si acum, prezent si viu .
Daca vreau sa uit trecutul fara sa incerc sa schimb ceace nu mai poate fi schimbat si daca vreau sa accept viitorul fara sa vreau sa controlez ceeace nu poate fi controlat , voi fi in stare sa traiesc acum, unicul timp pe care il am pentru a trai.

Trecutul exista doar in amintiri,in consecinte, in rezultate.
El are putere asupra mea numai daca eu continui sa-i dau puterea mea.
Pot sa renunt la el, sa-l eliberez, sa ma simt liber!
Pot sa ma tem de el,sa fig de el, sa-l infrunt, sa-l accept si sa fiu iarasi liber sa traiesc.[/blue]

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput