Norme metodologice ale OUG 96/2004

Norme metodologice ale OUG 96/2004 | Autor: liviu`s

Link direct la acest mesaj

In Monitorul Oficial, nr.378 /29 aprilie 2004 a fost publicata Hotararea Guvernului nr.537/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca.
Cand primesc textul oficial, il voi trimite lui Marius, cu rugamintea de a posta pe pagina sa legislativa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanau spune:

I-am trimis eu MO 378 lui Marius.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Multumesc frumos, Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Referitor la acesta Ordonanta, in Monitorul oficial din 11 martie 2004, nr.214 apare urmatorul txt: " La art.11, alineatul 2 va avea urmatorul cuprins: cuantumul indemnizatiei prezavute la alin 1 este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate in ultimile 10 luni anterioare datei din certificatul medical, pe baza carora se datoreaza contributia individuala de asigurari sociale".

Prin acest lucru sa intelegem ca pe perioada concediului de ingrijire a copilului (2 ani) nu se mai acorda suma fixa (6,1 mil) ci 75 % din medial veniturilor realizate in ultimile 10 luni?

Geo DPN 06 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este actualizat la mine pe site din 30.04.2004

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by georgiana.david

Referitor la acesta Ordonanta, in Monitorul oficial din 11 martie 2004, nr.214 apare urmatorul txt: " La art.11, alineatul 2 va avea urmatorul cuprins: cuantumul indemnizatiei prezavute la alin 1 este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate in ultimile 10 luni anterioare datei din certificatul medical, pe baza carora se datoreaza contributia individuala de asigurari sociale".

Prin acest lucru sa intelegem ca pe perioada concediului de ingrijire a copilului (2 ani) nu se mai acorda suma fixa (6,1 mil) ci 75 % din medial veniturilor realizate in ultimile 10 luni?

Geo DPN 06 oct.

Georgiana, concediul de risc maternal si concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani sunt prestatii de asigurari sociale distincte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Marius sau liviu's,

acum vreo luna am fost la cel xce se ocupa de salarii la noi in firma sa-mi calculeze si mie daca de miine as intra in prenatal cit si cum as lua?

mi-a calculat si am ramas masca: in primele 4 luni de indemnizatie eu voi lua MAI MULT (cam 125%) DE CIT SALARIUL ACTUAL / LUNA, dupa care as lua cei 6.2 mil / luna!!!... m-am uitat la el in crucis va dati seama si mi-a explicat de ce: cica se aduna tot sal. meu pe ultimele 6 luni cu tot cu asigurari, se scad ~7% pt. pensii, s.a. si se imparte la 6 si la aceasta suma nu se mai aplica impozit! de asta iese bineinteles mai mare decit sal. actual. si mi-a mai zis ca asta e acum , caci se poate schimba oricind si ca sa ma grabesc, ... de parac pot comanda lui bebe sa vina mai repede

1. acum va intreb si eu pe voi, ati intekles ceva din tiata treaba asta? e adevarata? ca omul ala de la financiar avea legea in brate si zicea ca a studiat-o ff atent.

2. si as mai avea o intrebare: aceste 4 luni de indemnizatie se iau 2 inainte si 2 dupa sau mi le pot gestiona eu cum vreau si sa iau 1 si 3 sau oricum altfel?

3. inca una si va las: o alta colega mi-a zis ca ea a ramas de la 6 luni acasa ca s-a inteles cu medicul de familie si cu cel ce-i urmarea sarcina si cu mici pliculete ii dadeau cite 2 sapt. concediu medical pe rind, punind ceva de genul sarcina cu risc (mai mult de 2 sapt cica nu s-ar putea) cu 100% salariu/luna si asa a ajuns sa stea acasa fara probleme desi sarcina ei a fost una fff usoara (tre sa nasca in citeva zile)... este posibil asa ceva?

va multumesc foarte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

shobo,bucura-te caci asa este!Eu am intrat in concediul de maternitate din 19dec.2003,si am primit mai multi bani decat atunci cand eram la serviciu.Dupa 42 de zile de la nastere am facut cerere de intrare in cic si mi-au aprobat-o desi mai aveam vreo 24 de zile pana completam 126 de zile CM.Luna aceasta iau indemnizatia de CIC pe aprilie si va mai tin la curent cu ce bani am luat.

dady+anduta+bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankgratiela spune:

quote:
Originally posted by Shobo

Marius sau liviu's,

2. si as mai avea o intrebare: aceste 4 luni de indemnizatie se iau 2 inainte si 2 dupa sau mi le pot gestiona eu cum vreau si sa iau 1 si 3 sau oricum altfel?

Acum pun si eu aceeasi intrebare ca si Shobo.Eu stiam numai ca este obligatoriu sa iei macar 42 de zile de post natal ca sa poti intra in cIC

Acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankgratiela spune:

Scuze am manevrat ceva gresit pe aici.......Dar itrebarea ramane valabila.
Eu ar urma sa nasc in conditii normale in jur de 12 iunie, dar tinand cont ca se impune o cezariana(am 39 ani si este prima nastere)data va undeva cam in jur de 2,3 iunie.Eu as dori ca acest concediu de 126 zile sa-l il iau la 1 iunie si sa il inchei la 1 octombrie.Este posibil? Ma incadrez in miile astea de legi modificate si modificabile?

Multumesc anticipat pentru raspuns

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ankgratiela

Scuze am manevrat ceva gresit pe aici.......Dar itrebarea ramane valabila.
Eu ar urma sa nasc in conditii normale in jur de 12 iunie, dar tinand cont ca se impune o cezariana(am 39 ani si este prima nastere)data va undeva cam in jur de 2,3 iunie.Eu as dori ca acest concediu de 126 zile sa-l il iau la 1 iunie si sa il inchei la 1 octombrie.Este posibil? Ma incadrez in miile astea de legi modificate si modificabile?

Multumesc anticipat pentru raspuns

Legea impune un minim de 42 de zile de concediu postnatal. Restul pana la 126 poti sa le iei cum consideri, anterior sau ulterior nasterii.

Mergi la inceput