Nastere naturala sau cezariana ?

Nastere naturala sau cezariana ? | Autor: Chi

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ma ingrozesc cand citesc sau aud, cate accidente se pot petrece la o nastere.Mamici sanatoase, cu sarcini bune, datorita unor manevre gresite sau nesansei, raman nenorocite pe viata, sau cu bebeii cu probleme.Pe de alta parte, cunosc destule fete care au preferat sa faca cezariana (dand banu'!) numai sa mearga treaba mai usor.
Voi ce ziceti, care sunt ricurile pe de o parte sau alta ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Buna,
La carte scrie ca apar accidente si complicatii la 1 din 10 000 de nasteri naturale spre deosebire de 1 la 2 500 de nasteri prin cezariana...De aia, teoretic, cezariana e recomandata numai daca exista motive sa fie facuta..:)
O fi ca ei, n-o fi ca ei...cine stie...
Sanatate maxima!

Monica 28+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Buna!

Teorii am citit cu toate, si stim ca oricare metoda ar fi are avantaje si dezavantaje. Pentru copil pare mai sigura cezariana, insa exista pareri ca insusi procesul nasterii naturale e ceva prin care trebuie sa treaca atat copilul cat si mama.
Eu personal cred ca e vorba de ajutorul lui Dumnezeu, de noroc si de priceperea medicului, in ordinea aceasta. Se spune desigur ca de cand lumea naste femeia si nu medicul....asa si este....insa prezenta medicului devine oportuna cand nasterea intampina probleme precum si imediat dupa nastere atat mama cat si copilul au nevoie de ingrijiri, fie ca e vorba de nastere naturala sau de cezariana.

Vezi ca gasesti multe pareri despre acest subiect, pentru ca a fost dezbatut deja au fost descrise experiente personale...pareri pro si contra...
Numai bine

lia 26 sapt de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Depinde cat de mult esti dispusa sa suporti durerile nasterii. Nu cred ca aici se pune problema accidentelor care pot sa apara!
In cazul nasterii normale poti cere anestezie epidurala (si scapi de o parte din chin) dar asta nu se face in toate spitalele. Fara o astfel de anestezie eu nu as naste normal ci sigur cu cezariana (si stiu despre ce vorbesc pt ca am trecut prin una)

Pupici

Mel 18 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Eu am cerut medicului meu sa nasc prin cezariana dar mi-a explicat ca e mai bine pentru mine si bb sa nasc normal. Mi-a spus ca se face cezariana numai daca exista niste probleme medicale.
Am nascut normal si nu am avut nici o problema nici eu nici bb.
Multa sanatate!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Asa este parerile sunt impartite. Eu am 2 cezariane la activ si mie mi-a fost extrem de bine. Eu zic ca depinde si de medic daca ti-e bine sau nu si daca e facuta cum trebuie.
sanatate
andreea mamica de theo si de florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Parerea unei mame, care a nascut natural de doua ori copii cu greutate de peste 3,5 kg (4 si 3,8). Nasterea naturala este un proces natural care urmeaza un curs natural fara interventii exterioare. Deci cred ca organismul se "pliaza" mai usor intr-un proces care vine de la natura. Cezariana este totusi o interventie, se taie uterul si am observat ca unii dr. intervin chiar inainte de termen, din motive personale: plecari in concediu, plecari in strainatate sau garzi pe care le au in anumite zile. Deci intervin cand au ei timp, uneori.
Durerile nasterii nu sunt chiar asa de insuportat.
La ultima mea nastere, aproape tot travaliul s-a petrecut acasa, cu sotul si baietelul, timp in care eu doream sa mai fac si cate ceva. La spital am fost pusa pe masa si am nascut. Nu spun ca nu sunt dureri dar parerea mea este sa nu plecati de la inceput cu idei ca nasterea este ceva traumatizant, mai ales ca rezultatul ei este ceva sublim care va aduce bucurie si fericire. Si inca ceva, sentimentele pe care le-am avut dupa fiecare nastere, chiar pe masa de nastere, dupa aceea cand mi-am vazut copii sunt unice si nu se pot uita niciodata. Intervine si acel sentiment, fizic, de confort, de bine, usurare si o mare relaxare pe care cred ca dupa o cezariana nu le poti simti. Este atat de greu sa descriu acele senzatii pe care le-am avut incat si acum simt furnicaturi pe spate si emotii.
Nu ma condamnati pentru parerile mele dar v-am spus ceea ce am trait si mi s-a intiparit in suflet; fiecare decide cum vrea sa faca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Lucia
Si inca ceva, sentimentele pe care le-am avut dupa fiecare nastere, chiar pe masa de nastere, dupa aceea cand mi-am vazut copii sunt unice si nu se pot uita niciodata. Intervine si acel sentiment, fizic, de confort, de bine, usurare si o mare relaxare pe care cred ca dupa o cezariana nu le poti simti. Este atat de greu sa descriu acele senzatii pe care le-am avut incat si acum simt furnicaturi pe spate si emotii.
Nu ma condamnati pentru parerile mele dar v-am spus ceea ce am trait si mi s-a intiparit in suflet; fiecare decide cum vrea sa faca

L.Popa

Lucia,

Inteleg la ce te referi, si eu am avut o astfel de experienta. Este de-a dreptul minunat si pana nu traiesti momentele respective n-ai cum sa stii. Pacat ca inca mai exista ideea preconceputa ca nasterea naturala este un cosmar.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Eu personal am ales cezariana. Asta inainte sa aflu ca este posibil sa am complicatii la nastere (am uter dublu) si deci s-ar putea sa fie chiar singura solutie.
Pentru mine, argumentul ca "nasterea naturala este de la Dumnezeu, toate femeile au trecut prin asta deci este un lucru bun" nu tine. Avand in vedere ca medicina a progresat atat de mult, avand in vedere ca am o cunostinta care, din cauza nepriceperii doctorilor are un copil cu handicap (ti se rupe sufletul pentru ca e un copil foarte dulce) care daca s-ar fi nascut prin cezariana ar fi fost normal... Numai ca medicii nu si-au dat seama ca avea cordonul ombilical strans in jurul gatului asa ca bebelusul a fost privat de aer o vreme buna.
Este o optiune personala la urma urmei dar nu as spune ca cele care aleg cezariana fug de durere. Ma gandesc ca pentru un copil este mai usor sa iasa pur si simplu decat sa se chinuie sa treaca prin vagin. Iar incizia de la cezariana se poate face in asa fel incat trupul mamei sa nu sufere foarte mult (la baza slipului, taietura orizontala). La urma urmei si o operatie de apendicita inseamna tot o taietura, nu? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca de fapt si la nasterea naturala te taie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca de fapt si la nasterea naturala te taie..

Nu intotdeauna, Eliza5. Eu am nascut fara epiziotomie si bb a avut 4,400 kg, 54 cm si circumferinta craniana de 36,5 cm. A luat scorul APGAR 10 deci se pare ca nici n-a fost stresat din cauza ca s-a nascut natural.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Si eu am nascut doi copii natural, fara anestezie epidurala, si as mai naste vreo 10.
Am fost speriata la prima sarcina, la fel ca oricare femeie, dar doctorita mi-a spus ca nu am probleme si ca dupa o operatie te refaci mai greu decat dupa o nastere naturala.
Si mi-a mai spus ceva care mi-a placut:"Copilul trebuie sa se lupte sa vina pe lume." Zicea ca cei nascuti pe cale naturala sunt, in general, mai luptatori decat ceilalti. Dar cine stie?

Mergi la inceput