buna tuturor,
am o intrebare la voi - analiza ALFAFETOPROTEINA trebuie facuta intr-o anumita saptamana de sarcina???
si cat de sigura este??. Eu sunt in 24 de saptamani de sarcina si am facut aceasta anliza in saptamana 22-23 si a iesit bine.
va pup si va multumesc
triplul test - sau Bart-se face cam la 18 sapt de sarcina de obicei, in ideea ca daca e vreo problema (malformatie) sa se faca un avort cat mai repede (eu personal nu cred ca e bine, chiar daca testul iese prost).
Testul se poate face si mai tarziu, valorile rezultate se coreleaza cu varsta sarcinii.
Nu ofera o siguranta prea mare, nu stiu exact procentele, dar poti citi in cartile despre sarcina.
Oricum, ai incredere in Dumnezeu si totul o sa fie bine.
Sanatate!
Draga floaredecolt,
testul alfafetoproteinei este doar o parte a triplului test (acesta mai include betaHCG-ul si estradiol liber). doar pentru triplul teste exista limita de virsta a sarcinii, respectiv saptamina 21, pentru celelalte teste luate separat nu.
in ceea ce priveste "siguranta" ei, aceasta depinde e multi factori, incepind cu laboratorul unde l-ai facut si terminind cu specificitatea organismului.
dar de vreme ce rezultatele tale s-au incadrat in limitele normale pentru acea virsta a sarcinii nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. exista rezultate fals pozitive, dar fals negative....mai greu.
sarcina usoara in continuare,
Roxi