anticonceptionale pt prima data

anticonceptionale pt prima data | Autor: catrinelteodoru

Link direct la acest mesaj

salut! eu sunt cam novice in tagma anticonceptionalistelor si f speriata. dupa ce multa vreme am avut cicluri neregulate si nu am facut nimic (culmea cele mai neregulate le aveam prin sesiune, atunci cand stateam cateva saptamani bune in conditii de stress) chiar daca uneori aveam reactii aiuristice (plansete, a anxietate si emotivitate ridicata etc.) am decis sa merg la medic sa-mi prescrie anticonceptionale si ca metoda terapeutica. am facut dozari hormonale in ziua a 23 dintr-un ciclu care a durat 42 de zile (deh, proiectele pt facultate) si reezultatele au fost :
progesteron: 0.65 ng/mL
estradiol: 83 pg/mL
testosteron: 0.33 ng/mL
(am 23 de ani)
ginecologul mi-a recomandat desorelle, pe care le-am luat, asa cum scrie pe prospect din prima zi a ciclului. am avut diaree la 4 ore dupa prima pastila, mi s-a oprit scurgerea menstruala aproape in totalitate si am avut dureri cumplite. raspunde-ti-mi va rog si mie la cateva intrebari , caci eu de-abia astept sa-mi treaca ciclul asta sa ma duc la un ginocolog care sa vb intr-adevar cu mine:
banuiesc ca va trebui luna asta sa folosesc prezervativul ca si pana acum, nu-i asa?
aceste anticonceptionale sunt potrivite pt mine sau mi le-a prescris doar pt ca avea prospectul lor in fata ochilor?
rezultatele dozarilor hormonale sunt ok?
trebuie sa ma alarmeze aceasta cvasi-incetare a menstruatiei?
va pup si multam mult dinainte! si daca mai stiti si vreun medic care sa comunice cu pacientele sale v-as fi recunoscatoare foarte!

catrinel