Sa scriem povestea impreuna! Maria+Alexandru

Sa scriem povestea impreuna! Maria+Alexandru | Autor: conchita

Link direct la acest mesaj

ideea a fost coapta aici de un grup de conspirationiste :) :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24943&whichpage=5

planul ar fi sa scriem o poveste pentru copii impreuna, adica fiecare sa participe cu cate un pasaj. regulile ar putea fi urmatoarele:

1. 5 fraze de persoana (propunere discutabila)
2. sa se continue actiunea din momentul ultimului mesaj postat, exceptie facand cazurile in care se schimba scena sau se introduc personaje noi.
3. nu exista o ordine anume de postare, toata lumea scrie cand vrea, dar un povestitor nu poate scrie de doua ori la rand, trebuie sa astepte macar un alt povestitor sa posteze. preferabil fara comentarii intre fragmente ca sa nu se ingreuneze lectura.
4. sa participe la topic toate mamicile, aspirantele, toti taticii, copiii care au trecut de abecedar, unchii, matusile, vecinii etc (asta era o speranta, nu o regula, oops :)) )

spor la visat tuturor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

conchita: " A fost odata ca niciodata, ca, de n-ar fi, nu s-ar mai povesti aventurile fara seaman ale gemenilor Maria si Alexandru, care au vrut atat de mult sa fie si ei adulti ca parintii lor incat au plecat peste mari si tari sa o intalneasca pe Printesa Amelie ca sa le indeplineasca dorinta. Mariei nu ii placea deloc ca mama ei o considera inca o fetita, desi avea 8 ani deja, inca ii impletea coditele si ii impodobea parul cu brizbizuri roz, o alinta cu diminutive nesuferite ca pentru bebelusi, ii controla lectiile si o imbraca inca in rochite. Alexandru ar fi vrut sa stea in capul mesei la cina, sa nu termine tot din farfurie, sa vina de la joaca atunci cand decidea el ca e de-ajuns, sa se spele pe maini cand avea el chef, si sa aiba cat mai multi soldatei de plumb in locul enciclopediilor plicticoase si al jocurilor Discovery. Intr-o seara, dupa ce parintii i-au sarutat de noapte buna si au stins lumina, Maria si Alex susotesc pe intuneric:
- Alex, este adevarat ca Printesa Amelie exista si iti poate indeplini orice dorinta?, intreba Maria"

iubibubi: "Profitand de intuneric, Alexandru cazu pe ganduri... Ce sa-i raspunda surioarei lui, Maria, ca el nu crede in povesti cu zane, printese si balauri? Ca astea sunt niste inventii de-ale parintilor ca sa-si adoarma copiii mici si prosti? Ca el, de fapt, NU CREDE IN POVESTI? Nu! Nu putea sa-i spuna o asemenea grozavie, ar fi intristat-o peste masura. Si-ar fi zis despre el ca se crede mai stiut doar pentru ca s-a nascut cu 3 minute inaintea ei. De parca nu era clar ca el detine o Taina a Lumii in plus, pentru ca venise primul... Hotari, de data asta, sa nu-i spulbere visele de copilita blonda cu-n raspuns rautacios, dar, vai, dureros de adevarat, si-i spuse:"

casandra"Sigur, Maria, printesa exista, dar apare doar in visele copiilor, dupa ce apare prima stea. E printesa viselor si iti poate indeplini orice dorinta pana la rasaritul soarelui. Ea locuieste pe taramul Timpului, ziua doarme, iar noaptea da o raita prin visele copiilor, sa vada ce isi mai doresc. Ca sa o chemi..."

continuati, va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

trebuie sa fluieri din toate puterile in urechea unui greiere, care, innebunit, o va lua la sanatoasa s-o anunte direct pe...

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

ca sa nu aparem la "atelierul literar virtual" cum ca am fi niste plagiatoare :)), am modificat pasajul meu initial.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

...Printesa. Dar trebuie sa-ti doresti ceva tare de tot, numai atunci gandul tau va lumina zborul Printesei catre tine. Si va trebui sa ai grija...
"Copii, inca nu ati adormit?" se auzi vocea tatalui, intrerupand cam brusc soaptele copiilor.
Si atunci Alex incepu sa-si doreasca si el ca Printesa Amelie sa existe, pentru ca deja simtea ca ar fi avut si el o dorinta sau doua de indeplinit. "In definitiv, de ce nu?..." Gandindu-se ca oricum nu are nimic de pierdut, incepu sa chibzuiasca la un plan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

"Gandindu-se ca oricum nu are nimic de pierdut, incepu sa chibzuiasca la un plan."

Dar acum Mos Ene era prea insistent si au decis sa i se supuna si sa lase planul pentru maine. La micul dejun au fost cei mai cumintei copilasi din lume, sa nu dea de banuit, dar parintii tocmai, ca au intrat la banuieli. "Iar scornesc cine stie ce farsa pentru Mihaita din vecini", ofta tatal, zambind totusi ghidus. Maria si Alexandru nu facusera nazbatii prea mari, de aceea nici parintii nu fusesera prea severi cu ei. Acum insa, gemenii cei dragalasi se gandeau la o aventura adevarata, la o calatorie reala la capatul careia aveau sa o intalneasca pe Amelie in carne si oase. Primul lucru pe care l-au stabilit a fost sa dea de Greierasul-mesager si...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

"Primul lucru pe care l-au stabilit a fost sa dea de Greierasul-mesager si..."

..si Alexnadru avu o tresarire de de bucurie: stia cum sa-l cheme, doar invatase sa cante la vioara. "Atentie la incheietura, Alexandru! Degetul doi lipt de unu! Lipt!! Asta inseamna lipt? Soool, la-la, soool, la-la. Alexandru, visezi, numara patrimile corect!" Of, macar nu exersase degeaba.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

"Of, macar nu exersase degeaba."

"Mda, nu degeaba", recunoscu Maria. Ea era un pic geloasa pe Alexandru, desi stia ca e genial, ca e un rege al viorii. Era geloasa pentru ca ei ii revenea rolul secundar: sa fluiere cat putea de innebunitor in urechile Greierasului-mesager. Nu-i statea bine unei fete blonde sa faca asta, dar avea incotro? Dorinta era prea mare...
Fura intrerupti de-un fosnet, urmat de-o bufnitura. Speriati se uitara pe geam. Cineva ii auzise si acum fugea cu secretele calatoriei lor. Maria se forta din rasputeri sa se concentreze - stia si ea o Taina a Lumii, putea inota in gandurile altora - dar nu reusi decat sa icneasca neputincios.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

"Maria se forta din rasputeri sa se concentreze - stia si ea o Taina a Lumii, putea inota in gandurile altora - dar nu reusi decat sa icneasca neputincios."

"Ah, a fost vantul. Vantul de Miazanoapte, gelos ca ne jucam doar cu Ploaia si cu Soarele. Cum sa te joci cu el, nu stie decat sa-mi incalceasca coditile, murmura fetita cu repros."
"Hai, repede, sa-l prindem pana nu ajunge la urechile parintilor"
Copiii incalecara pe spinarile Cateilor Pamantului si-si incalcira mainile si picoarele in blana lor.
"Prindeti Vantul, strigara intr-un glas."
Din cateva salturi au fost pe urmele Vantului si s-au agatat strans de poalele tunincii vinetii.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

"Prindeti Vantul, strigara intr-un glas."
Din cateva salturi au fost pe urmele Vantului si s-au agatat strans de poalele tunincii vinetii.
"- Jjjjjjooooosssssss de pe ssssspinarrrrrea mea!!!" vajai Vantul de Miazanoapte." Eu merg departe in Cea Lume Neagra de dincolo de noua mari si noua munti, ce cautati voi cu mine?"
" - Te rugam, nu spune nimanui planul nostru!" ii spuse Maria cu ochii limpezi si tematori.
" - Plan? Care plan?"
" - Avem o treaba serioasa !" spuse convingator si cu putere Alex.
" - Cat de serioasa?"
" - Cat se poate de serioasa! Avem nevoie de un greieras, negru, mic, ce stie limba noastra si ne poate indruma. Trebuie sa ajungem la printesa Amelie. Ea ne poate indeplini..."
" - Stiu, stiu... v-am auzit planul, dar v-am spus deja... ati urcat gresit in spinarea mea... nu e drumul cel bun.... voi trebuie sa ajungeti..."
continuati va rog

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

"voi trebuie sa ajungeti la miazazi"
Eu nu va pot duce acolo, caci eu merg spre tinuturi de gheata, la craiasa zapezilor.
In timpul asta, vantul isi urma cursul sau, cu copiii in spinare, se indeparta vazand cu ochii spre taramurile albe, renuntase a mai merge in lumea cea neagra, nu putea merge acolo cu copiii, si nici nu mai putea sa ii lase, s-ar fi ratacit singuri, erau prea departe de casa. Copiilor incepuse sa li se faca frig. Nu prea mai indrazneau sa se dea jos, se gandeau ca, poate, totusi, si craiasa zapezilor le poate implini dorinta...

Mergi la inceput