lipsa legaturii tata-fiu
Raspunsuri - Pagina 2
prettysunshine spune:
Furni,nici pe mine nu ma mai deranjeaza ca nu se ocupa de el,m-a deranjat la inceput,dar acum m-am obisnuit cu asta.Pe mine ma deranjeaza faptul ca nu stau deloc impreuna. Sotul meu pleaca dimineata si vine seara tarziu,uneori nici nu-l vede treaz pe cel mic,pleaca cand el inca doarme si vine cand el s-a culcat.Iar in week-end,atunci cand nu e la munca,vrea sa iesim numai noi doi sau,daca il luam si pe cel mic,prefera sa nu stea deloc cu el,tot eu stau.Si nu iesim numai noi trei,iesim impreuna cu "baietii" si prietenele lor,care nu au copii,iar sotul meu sta cu ei,nu cu baietelul nostru.Deci,nu ma intelege gresit,as fi foarte multumita doar sa stea cu el,chiar daca n-ar avea grija de el.Dar,atunci cand e acasa,vrea doar sa se uite la televizor,iar pe Cosmin il trimite in camera la el daca il deranjeaza prea tare.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
karmen spune:
Rosa, sotului tau ii plac copiii in general? Ca e foarte important. Sunt barbati care n-ar sti sa scoata o vorba in fata unui copil, sau nu stiu sa se joace, nu mai zic de chestii legate de ingrijirea copilului. Mai ales ca el simte ca fiul lui nu-l prea agreeaza, s-a impacat cu situatia si lasa totul pe seama ta.
Carmen
prettysunshine spune:
Karmen,ii plac copiii si se pricepe sa se poarte cu ei,problema e ca am impresia ca in ultima vreme considera ca numai slujba e importanta,iar noi suntem pe locul doi(sau imi fac eu iluzii,pe locul asta cred ca e masina?)
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
descintec spune:
Rosa, multi dintre noi sunt prinsi la un moment dat de slujba in asa fel incat pare ca nu ne mai intereseaza nimic. Daca e vorba de barbati, asta se poate intampla cu atat ma usor, femeile mai degraba isi asuma sarcinile partenerilor. Asta nu inseamna neaparat ca voi sunteti pe alt loc decat intai.Nu spun insa ca nu se pierd lucruri esentiale cand suntem atat de prinsi in carusel, incat nu ne putem opri sa daruim afectiune.
D.
Andrada spune:
de la 2 la 4 ani este o virsta extrem de importanta ptr dezvoltarea afectiva a copilului. Vezi cum a perceput el acesti ani si ce a inteles el din separarea voastra. N-ar fi exclus sa aiba oaresce resentimente fatza de tata, stati de vorba si pune-i intrebari cheie de genul: daca ar fi sa fim animale, mama ce ar fi, tata ce ar fi tu ce ai fi. Pune-l sa desesneze o poza cu familia lui si vezi unde pozitioneaza figura tatalui in raport cu voi. Cumva trebuie sa afli ce urme a lasat. Cit despre cum sa-i faci sa petreaca mai mult timp impreuna...lasa-i si pleaca. Pina la urma se inteleg ei. Mai intii o jumatate de ora, apoi o ora si tot asa, pina se duc la meciuri singuri de te lasa duminica singura la cratitza, si atunci vii si ne scrii un mesaj intrebindu-ne cum poti sa ai baiatul mamei inapoi linga fusta...
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
marimar spune:
Rosa,
voi nu aveti prieteni cu copii de virste apropiate cu copilul vostru, sau frati, surori, veri, alte rude cu copii? Incearca sa faci in asa fel incit sa va vizitati cu ei, sa petreceti timp impreuna si sa purtati discutii despre copii, cresterea lor, educarea lor. Sotul tau are vedea atunci cum se comporta alti tati cu copiii lor si incet incet cred ca ar incepe si el sa se schimbe.
Nu mai iesiti mereu cu prieteni care nu au copii !
Fa-ti un program din cind in cind in care trebuie sa iesi ( simbata sau duminica dimineata de ex) si sa-i lasi singuri sau trimite-i pe ei undeva singuri, la cursuri de inot sau alt sport.
19 sapt si
prettysunshine spune:
Marimar,sotul meu nu sta deloc acasa,eu nu pot sa plec pur si simplu pentru ca imi spune clar ca pleaca fiindca are treaba.Ce pot fac eu in situatia asta?
Rude cu copii nu avem decat pe sora lui care un baietel de o seama cu al nostru,dar nu are exemplu de tata acolo fiindca sora lui este divortata.Iar pe prietenii cu copii ii vedem foarte rar,pentru ca el nu are niciodata timp de iesit,iar cand isi face timp e doar ca sa iesim cu cei fara copii.Se pare ca sunt intr-o situatie fara iesire,nu-l pot obliga sa stea acasa sau sa se ocupe de Cosmin,