Suzeta - cum sa fac sa o accepte?

Suzeta - cum sa fac sa o accepte? | Autor: sorana

Link direct la acest mesaj

Monica 2 1/2 luni nu vrea deloc suzeta. Probabil nu intelege la ce foloseste un biberon din care nu curge nimic. Problema e ca isi baga manutele in gura - de fapt isi baga tot pumnul. As prefera sa suga suzeta in locul manutelor dar nu o pot convinge - si incerc de vreo luna. Ai vostri au acceptat suzeta din prima sau i-ati convins in vreun fel?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Sorana!

Referitor, la suzeta pot sa-ti spun ca nici copilul meu Darian, nu avrut-o de la bun inceput,iar eu nu l-am fortat, ba din contra am fost fericita!!! De ce vrei s-o faci "musai" sa suga suzeta ?
Va creste foarte bine si fara suzeta,care nu este chiar asa de recomandata nici de pediatri!!!
Si Darian si-a supt degetelele ,dar acuma e baiat mare (3 ani)si gata s-a lasat el singur de obiceiul asta!

Pupicei Monicai

***Alba***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Nici Sebi n-a vrut suzeta si biberon pina pela 3 luni 1/2, si la fel isi indesa toata mina in gurita si isi sugea degetele pina facea basicute. Biberonul l-a acceptat cu greu cind am inceput sa-i dau suc de fructe diluat cu ceai, dar suzeta n-a vrut-o pina la 6 luni cind i-au iesit dintii si acum doar o roade , nu o suge, si cind il scot afara i-o pun mai fortat in gurita si-i leg fularul peste ca sa nu inspire aer rece pe gura(oricum n-o pra vrea).Eu zic sa n-o fortezi, caci de degete se dezvata mult mai usor decit de suzeta si biberon-sora mea si-a supt degetul pina la un an si 3 luni cind s-a lasat de acest obicei brusc; nepotica sotului meu are 3 ani si nu doarme fara 3 suzete, 2 in minute si una in gura si au incercat in toate modurile sa o dezvete-degeaba-Oricum pe Sebi prima data (cind a acceptat-o)l-am pacalit inmuind-o in suc de fructe dupa care e "mort".
Sanatate multa si Sarbatori fericite.
Anto&Sebi

ACretoiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Las-o daca nu o vrea. La noi e asa: MAria vrea suzeta, Ioana nu. Acum as vrea s-o dezvat si Maria, dar fiind intr-o perioada mai dificila (trebuie sa poarte un ham) mai aman un pic.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

daca nu vrea, asta e , lasa-o in pace. Teodora accepta suzeta, dar nu si biberonul, desi tetina lui are exact aceeasi forma ca si suzeta. vezi cum sunt copiii?
insa daca-i mai bine sa-si suga degetele decat suzeta, problema a fost mult discutata pe forum, gasesti multe pareri si aici si pe alte site-uri.

,don'soara Alex si bb Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

nu vreau sa-ti spun decat ca am un coleg de serviciu al carui baiat are aproape 4 ani si nu vrea sa renunte la suzeta, iar o prietena se ducea la scoala cu suzeta; daca nu exagereaza, faptul ca isi suge mana este si un mod de a se cunoaste, asa ca nu-ti face griji; nici fetita mea nu a vrut suzeta
sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy spune:

eu zic sa nu insisti cu suzeta. fetita mea nu a acceptat-o de la inceput, o scuipa cu bolta asa ca nu am insistat. Pe cand eram in Ro, si predam la o clasa de I-a, un baietel isi baga capul din cand in cand in banca unde avea ascunsa suzeta si o mesteca de cateva ori si iar o lasa in banca,.....
sunt de parere ca scapi mai greu de suzeta decat de degete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Si eu zic la fel, de ce vrei sa-i dai suzeta? Nu insista, mai rau o sa o intarati si-o sa o refuze. Chiar mai bine-i fara ea.
garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

da' copii care-si sug degetele la 4-5 ani, chiar mai maricei n-ati vazut? eu zic ca sunt exemple de ambele parti.

,don'soara Alex si bb Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu nu cred ca suzeta e mai greu de scos din uz decat degetele..
Suzeta poti sa i-o iei copilului si sa nu i-o mai dai, pe cand degetele sunt mereu "la purtator".
Si apoi, suptul degetului comporta un risc asupra danturii, pe cand al suzetei nu.
Raspunsul meu nu este o pledoarie pentru suzeta.Am vrut doar sa spun ca dintre cele doua rele, suptul suzetei este raul mai mic.

Sarbatori fericite! Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony spune:

parerea mea e sa o lasi pe ea sa aleaga.nu o forta sa ia suzeta dar incearca sa o dezveti de degetele deoarece e mai usor sa menti curata o suzeta decat manutele.baietelul meu a acceptat suzeta dar daca o ,,piede''apeleaza la manute,incerc sa fiu pe faza si sa nu il las.totusi nu ii este foame fetitei cand isi suge manutele?cu bine mony si vladut

Mergi la inceput