Suzeta - cum sa fac sa o accepte?
Monica 2 1/2 luni nu vrea deloc suzeta. Probabil nu intelege la ce foloseste un biberon din care nu curge nimic. Problema e ca isi baga manutele in gura - de fapt isi baga tot pumnul. As prefera sa suga suzeta in locul manutelor dar nu o pot convinge - si incerc de vreo luna. Ai vostri au acceptat suzeta din prima sau i-ati convins in vreun fel?
Raspunsuri
alba spune:
Sorana!
Referitor, la suzeta pot sa-ti spun ca nici copilul meu Darian, nu avrut-o de la bun inceput,iar eu nu l-am fortat, ba din contra am fost fericita!!! De ce vrei s-o faci "musai" sa suga suzeta ?Va creste foarte bine si fara suzeta,care nu este chiar asa de recomandata nici de pediatri!!!Si Darian si-a supt degetelele ,dar acuma e baiat mare (3 ani)si gata s-a lasat el singur de obiceiul asta!Pupicei Monicai
***Alba***
Cretoiu A. spune:
Nici Sebi n-a vrut suzeta si biberon pina pela 3 luni 1/2, si la fel isi indesa toata mina in gurita si isi sugea degetele pina facea basicute. Biberonul l-a acceptat cu greu cind am inceput sa-i dau suc de fructe diluat cu ceai, dar suzeta n-a vrut-o pina la 6 luni cind i-au iesit dintii si acum doar o roade , nu o suge, si cind il scot afara i-o pun mai fortat in gurita si-i leg fularul peste ca sa nu inspire aer rece pe gura(oricum n-o pra vrea).Eu zic sa n-o fortezi, caci de degete se dezvata mult mai usor decit de suzeta si biberon-sora mea si-a supt degetul pina la un an si 3 luni cind s-a lasat de acest obicei brusc; nepotica sotului meu are 3 ani si nu doarme fara 3 suzete, 2 in minute si una in gura si au incercat in toate modurile sa o dezvete-degeaba-Oricum pe Sebi prima data (cind a acceptat-o)l-am pacalit inmuind-o in suc de fructe dupa care e "mort".
Sanatate multa si Sarbatori fericite.
Anto&Sebi
ACretoiu
CameliaH spune:
Las-o daca nu o vrea. La noi e asa: MAria vrea suzeta, Ioana nu. Acum as vrea s-o dezvat si Maria, dar fiind intr-o perioada mai dificila (trebuie sa poarte un ham) mai aman un pic.
Toate bune!
mumulina spune:
daca nu vrea, asta e , lasa-o in pace. Teodora accepta suzeta, dar nu si biberonul, desi tetina lui are exact aceeasi forma ca si suzeta. vezi cum sunt copiii?
insa daca-i mai bine sa-si suga degetele decat suzeta, problema a fost mult discutata pe forum, gasesti multe pareri si aici si pe alte site-uri.
,don'soara Alex si bb Teo
danis spune:
nu vreau sa-ti spun decat ca am un coleg de serviciu al carui baiat are aproape 4 ani si nu vrea sa renunte la suzeta, iar o prietena se ducea la scoala cu suzeta; daca nu exagereaza, faptul ca isi suge mana este si un mod de a se cunoaste, asa ca nu-ti face griji; nici fetita mea nu a vrut suzeta
sanatate!
maddy spune:
eu zic sa nu insisti cu suzeta. fetita mea nu a acceptat-o de la inceput, o scuipa cu bolta asa ca nu am insistat. Pe cand eram in Ro, si predam la o clasa de I-a, un baietel isi baga capul din cand in cand in banca unde avea ascunsa suzeta si o mesteca de cateva ori si iar o lasa in banca,.....
sunt de parere ca scapi mai greu de suzeta decat de degete.
Garofitza spune:
Si eu zic la fel, de ce vrei sa-i dai suzeta? Nu insista, mai rau o sa o intarati si-o sa o refuze. Chiar mai bine-i fara ea.
garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
mumulina spune:
da' copii care-si sug degetele la 4-5 ani, chiar mai maricei n-ati vazut? eu zic ca sunt exemple de ambele parti.
,don'soara Alex si bb Teo
Camelia spune:
Eu nu cred ca suzeta e mai greu de scos din uz decat degetele..
Suzeta poti sa i-o iei copilului si sa nu i-o mai dai, pe cand degetele sunt mereu "la purtator".
Si apoi, suptul degetului comporta un risc asupra danturii, pe cand al suzetei nu.
Raspunsul meu nu este o pledoarie pentru suzeta.Am vrut doar sa spun ca dintre cele doua rele, suptul suzetei este raul mai mic.
Sarbatori fericite! Camelia
mony spune:
parerea mea e sa o lasi pe ea sa aleaga.nu o forta sa ia suzeta dar incearca sa o dezveti de degetele deoarece e mai usor sa menti curata o suzeta decat manutele.baietelul meu a acceptat suzeta dar daca o ,,piede''apeleaza la manute,incerc sa fiu pe faza si sa nu il las.totusi nu ii este foame fetitei cand isi suge manutele?cu bine mony si vladut