endometrioza

endometrioza | Autor: Inga

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am si eu o mare problema.Am 37 de ani si am endometrioza.Acum 7 ani am fost operata de chist pe ovarul drept;atunci s-a constatat si endometrioza si faptul ca aveam trompele infundate,uter retrovers,etc.La putin timp dupa operatie mi-au aparut alte chisturi pe ovarul stang,care cresc foarte repede si ajung la dimensini foarte mari(10-11 cm).In acesti 7 ani am facut de doua ori tratament cu Zoladex,dupa care chisturile s-au retras pentru catva timp si au reaparut.Intrebarea mea este :mai pot repeta tratamentul cu Zoladex sau alt tratament care sa distruga aceste chisturi?Imi doresc foarte mult sa fac si eu un copil chiar daca trebuie sa apelez la FIV pentru asta,dar cred ca mai intai trebuie sa scap de aceste chisturi si nu stiu de unde si cu ce sa incep.
Multumesc anticipat,.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Inga, din pacate nu stiu ce ar trebui sa faci pt a scapa de aceste chisturi, cred ca daca prin tratament nu dispar banuiesc ca trebuiesc operate. Si mie mi s-a descoperit o endometrita tot cu ocazia unei operatii, am facut un tratament cu antibiotice, dar tot nu am scapat de ea. Tu ai reusit sa te vindeci?
La consultatie dr. mi-a zis ca nu trebuie sa ma gandesc la o alta sarcina pana nu-mi va trece pt ca poate afecta, pot aparea sarcini ectopice.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Endometrioza e diferita de endometrita!!Din pacate e mult mai grava endometrioza.
Inga, istoricul tau e aproape similar cu al meu, cu singura deosebire ca am facut operatia acum 2 ani. Am luat anticonceptionale, chisturile (care se pare ca nu mai sunt de natura endometriozica!)au mai disparut, au aparut, iar au disparut. Pb. e ca am si trompele infundate, mai incerc anul asta o HSG si poate instilatii sau ce spune dr. Tratament cu adevarat eficient pt endometrioza nu am gasit si se pare ca nici nu prea exista
Despre Zoladex nu am auzit nimic, am sa dau cautare pe net sa ma lamuresc ce-i cu el.
Parerea mea e ca medicul care ti l-a recomandat e cel mai in masura sa spuna daca mai poti repeta cu el. Apropos, cine-i medicul care te-a opetat si care ti-a dat tratamentul?
Te pup si mai vorbim.
PS: Te asteptam si la topicul Aspirantelor!

Ilenya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inga spune:

Ptr.Ilenya si Mihaela!
V-am raspuns pe PM.Va pup si numai bine!

Mergi la inceput