Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
anne-marry spune:
mi-a luat mult sa ma decid daca sa va scriu sau nu. gandacelul v-a zis ca pan in iunie nu vroiam sa scriu...si nu stiu daca am sa mai scriu pana tuni insa acum vreau sa va inteb, ca sa ma linistesc ca sunt un sc de nervi.......CE TB SA MA ASTEPT SA VAD LA ECHO CU O SARCINA IN 7SAPT SI 3ZILE?????? CA MARIME...CAT ARE BEBE IN MOD NORMAL...I SE VEDE BATAND INIMIOARA???? SUA CE ALTCEVA SA MA STEPT SA VAD? am mai pierdut o sarcina in ianuarie cu bebe care tb sa fie in 10 sapt si ramasese in 7 si de dimineata am inceput cu obsesiile: ba ca nu ma mai dor sanii ca alta data,ba ca nu mai sunt la fel de tari..ba ca nu imi mia este greata asa cum imi era (desi nu am avut greturi puternice..unele erau seara, altele dimineta,alteori tineua mai de-a lunugl zilei..etc...am vomit doar de 2 ori cred ca de la anumite mirosuri nu ca as face-o mereu...).SPUNETI-MI DECI VA ROG CEVA...CARE S AMA LINISTEASCA. ACUM AIU TRATAMENT CU UTROGESTAN 2 PE ZI SI ACID FOLIC...astept raspuns eu mia stau pana deseara ...mainde dimineata nu ma mai pot uita a plec devreme la dr.
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Julia Dream spune:
Draga anne-marry, la virsta asta l-am vazut si eu pe bebe prima oara. Se vede foarte bine cum ii bate inimioara, daca este singur sau are un fratior si masoara cam 13 mm. Eu am scos si poza, este ca o boaba de mazare (ma rog, de fasole cred ca e mai precis spus).
Iti urez sa vii linistita de la control, sa fie totul bine si sa ai liniste in suflet pina miine. Iar greturile nu cred ca trebuie sa fie tot timpul la fel... sunt zile si zile. Succes si sa dormi bine la noapte, fara ginduri negre, totul va fi bine, trebuie sa fie!!
Ela
roserb spune:
Bun venit Ela si Anne-Mary. Sarcini usoare va doresc !
Draga Anne-Mary , incearca sa te inistesti!Senzatiile specifice sarcinii nu sunt aceleasi in fiecare zi.Intr-o zi sanii pot fi mai tensionati , alta data nu , la fel si cu greturile, mai ales daca nu le-ai avut nici pana acum in mod constant.
Te rog sa incerci sa fii mai optimista, ca nu-ti faci nici un serviciu daca te gandesti numai la lucruri rele.Am mai spus si inainte, eu la prima sarcina mi-am facut probleme de la inceput pana la sfarsit pentru toate prostiile , si de fapt nu am avut nimic din toate scenariile catastrofale pe care le faceam . De aceea, acum , la al doilea copil ,incerc (si deocamdata am reusit)sa fiu mult mai relaxata .
La 7-8 saptamani , vezi cu siguranta inimioara bb-ului batand si, cum spune si Ela, arata ca o boaba de fasole.
Deci, curaj si lasa gandurile negre deoparte, ca abia astept sa-mi dai OK-ul sa te trec pe listuta
Roxana
anne-marry spune:
scumpele mele mi-au da tlacrimile cintind raspunusuriel voastre. pt ok de trecut pe listuta haideti sa asteptam pana maine.da?
si eu simt ca totul va fi ok, si sper sa fie asa, nu am motive sa cred a are de ce sa se repete totul..sper sa fie bine. maine seara dna vin va zic ce si cum
st vroiams a stiu...cum tb sa se vad bebe...inimioara daca se vede...dca o vad, voi fi muuuuuuuuuuuult infinit ma muuuuuuuuult linistita. apropo de acre...m-a apuact greata...ca sa ma linsitesc, cred ca .
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
try spune:
dama, nu stiu ce va fi: fata sau baiat, dar eu ii spun fetita tot timpul si o alint cu diminutive feminine.
Julia, bine-ai venit printre viitoare mamici.
Multa bafta misticgirl cu examele tale din vara. O sa ai un avantaj si poate-i impresionezi cu burtica. De regula sunt mai indulgenti profesorii cand te vad cu burtica mare.
ela nu-ti face probleme. Majoritatea placentelor se insereaza mai jos, dar in urmatoarele saptamani ele se ridica incet-incet. Daca pana la 28 de sapt. tot jos e inserata, de-abia atunci se pune diagnosticul de placenta praevia. Riscul sa nu se ridice este destul de mic. Ai sa vezi ca totu le bine. Doar fereste-te de orice inseamna efort fizic, stai linistita si cat mai odihnita ca sa nu favorizezi eventuale sangerari.
Uite, vedeti? fulguletz e din Germania, la ea regulile si procedurile sunt un pic diferite. In fiecare tara este un anume specific legat de urmarirea sarcinii, nu trebuie sa mai faceti comparatii de genul "de ce mie nu-mi face aia sau aialalta...". Si mie mi-ar placea sa fac mai mult de 2 ecografii in sarcina, dar daca aici nu se practica si daca am o sarcina normala (da Doamen sa fie asa!), chiar nu ma supar prea tare.
Ecografia morfologica este cea care se face in jur de sapt. 18-20 sau chiar mai tarziu in care bebe este examinat cu "lupa", adica petreci destul timp la acea ecografie si i se masoara bebelusului toate caracteristicile pentru a se vedea daca ele se inadreaza in standarde: circumferinta craniului, lungimea femurului, lungimea fatului de la cap la varful picioarelor, estimarea greutatii, eventuale defecte/malformatii etc.
Ecografia tridimensionala (3D) n-are legatura cu cea morfologica. Este o simpla ecografie ca oricare alta cu diferenta ca se vede bebeul mult mai clar (ca intr-o poza reala). Eco 3D are la baza alt procedeu de vizualizare/fotografiere decat cea clasica (2D - pe care le facem majoritatea dintre noi), nu merge pe sistemul ultrasunetelor, ci pe alt sistem (nu stiu cum se numeste). Cand bebe creste mai marisor i se poate fotografia fata asa cum am vedea-o noi intr-o poza de bebelus normal.
Camys, la inceput n-o sa simti prin palma cum misca, ci doar in interior. La inceput miscarile lui sunt mai slabe si nu se pot simti la exteriorul burticii. De-aia taticii se vor simti un pic frustrati ca noi simtim si ei nu pot percepe punand palma. Dar cand incep micutii sa loveasca puternic, atunci sa te tii... Burtica ti-o simti ca un balonas pentru ca uterul creste continuu si simti o presiune permanenta. Eu de multe orimt ca si cand am vezica plina, dar n-am nici o senzatie de pipi.
14+ sapt DNP 1 nov.
try spune:
Anne-Mary, ma bucur ca ai "indraznit" sa scrii. Felicitari iti zicem si mult curaj si speranta. Temeri avem cu toatele, sa stii, unele mai mult, altele mai putin. Eu nici acum la 14+ tot n-am scapat de anumite frici de pierdere de sarcina. Tot ma mai bantuie cateodata gandul. E de asteptat mai ales cand ai pierdut o sarcina anterior si mai ales ca nu-i de mult de atunci. Pe la 7 sapt. si 3 zile poti vedea foarte bine sacul embrional, iar gagalicea o vei vedea ca o pata, nu vei distinge forme sau altceva. Ci doar o mogaldeata de vreo 1,5 maximum 2 cm. Inimioara o vei vedea batand cu siguranta. Parca zici ca-i un comutator care se misca in sus si-n jos. Eu am facut la 8 sapt. si 3 zile si bebe n-avea nici 2 cm.
Simptomele de sarcina (dureri de sani, greturi, intepaturi prin burtica etc.) apar si dispar, nu sunt constante. Si depind de la femeie la femeie si chiar de la sarcina la sarcina. Nu compara simptomele de acum cu sarcina ta din ianuarie, nu faci decat sa-ti faci griji gratuit. Mai ales daca ei progesteron, zic sa stai linistita.
riscul sa pierzi si o a doua sarcina imediat dupa prima este foarte mic. Foarte multe din cele ce-au pierdut o sarcina au dus-o pe a doua la bun sfarsit fara probleme.
14+ sapt DNP 1 nov.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by try
Gandacel, frumoase poze... da' lamureste-ma si pe mine in poza nr. 1 care esti tu si care-i barbasu' tau... ca n-am reusit sa va ientific in multimea aia... Sa-ti zic cum a fost la noi cu cascada Montmorency. Am ajuns noi in Quebec si cu ideea de a ajunge la cascada, dar nu stiu cum cine ne-a spus ca e la vreo 2 ore de mers cu masina si se facuse cam frig afara si-am renuntat. In ultima zi de Quebec mergand spre casa am vazut si "marea" distanta care ne despartea de cascada. Mi-a fost o ciudaaaaa....
cand mai vii in quebec s-o vezi neaparat! e un spectacol incredibil... puteam sa stau toata ziua sa ma uit la ea...
jos, la baza, stropii sunt pulverizati cu atata putere incat se transforma in zapada!
iarna se face un mic "munte" la baza cascadei, vin copii de se dau cu saniutele
este fascinant... te face sa te simti mic... ce n-as da sa ma simt mica tot timpul!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by try
Uite-aici link-ul catre ultimele 2 mele pozite de gravidutza:
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/album?.dir=/1039&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0
Nu-i asa ca am burticutza maricutza pentru cele 3 luni si-o sapt. ale mele?
Sunt tare mandra de bebica mea...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
14+ sapt DNP 1 nov.
uraaaaaaaaaaaaaaa! sa-ti traiasca burticaaaaaaaaaaaaa!
vlesu si eu sa-mi creasca odata!
try, baiat o sa faci, iti zice Yo!
fetelor, v-ati gandit la ce nume le puneti?
eu, daca e fata, teodora
daca e baiat... nu stiu ce nume de baiat sa-i pun, mai ales ca nasc intre Sf. Andrei si Sf. Nicolae...
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
edit: am zis "baiat" sa-ti fac un compliment, pe urma am vazut ca vrei fetita! ia-o ca pe un compliment! eu vreau baiat, dar cred ca fac tot fetita!)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by misticgirl
Eu ma lupt cu somnul, ma simt obosita toata ziua; cat despre burtica mea..
swi eu cu oboseala, in rest, nimic! doar cand merg mai repede sau urca scarile imi pierd respiratia... nasol sentiment... uof!
quote:
Originally posted by misticgirlVoi fi putin stresata luna aceasta,pt ca sunt in sesiune.Cred ca am uitat sa va spun ca sunt in anul 4,la zi, la Fac. de Drept.Toata luna mai am examene si daca am marele noroc sa le promovez,voi da si Licenta in iulie,ca sa scap de tot.
uau! felicitari pentru curaj! Doamne ajuta! si bafta la examene!
quote:
Originally posted by misticgirl
Fetele din Bucuresti, voi in ce cartiere locuiti? Poate ne vom intalni si noi vara aceasta! Nu? "_" Eu stau in zona Iancului-Vatra Luminoasa si imi place sa ma plimb f. mult in Parcul IOR.
Va pup pe toate !
Claudia ~10 sapt de la UM
buna idee!
eu stau in militari si ma plimb prin poli (nu acuma, normal, acuma ma plimb prin quebec prin ninsoare), dar vin peste 1 luna asa ca...
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
salutare, !
gandacelule, sunt de-a dreptul invidioasa ...cum te mai incap pe tine blugii, ca io, desi am numai 9 sapt si 2 zile , mai incap doar indesata intr-o singura pereche de pantaloni. Mi s-a dus mijlocelul meu tras prin inelush .
si apropo..frumoase pozele , gandacel.
9 saptamani
fulguletzule scump!
ai sa-ti spun cum ma tin blugii... si ma vor mai tine!
la prima sarcina (mai am un copil) am mancat ceva de speriat, dar nu glumesc, de speriat, pentru ca asa era in capul meu, trebuie sa mananc, pentru copil!
mai ales ca, de felul meu, eram slaba-moarta!
cum nu ma pandise niciodata pericolul kg-lor in plus, ba dimpotriva, am mancat fara nici o grija pana m-am facut, nu exagerez, cat... china!
nu mai intru in amanunte
la sarcina asta sunt mai cumpatata, nu ca ma abtin sa mananc, Doamne fereste, dar mananac mai cu cap, mai putin si mai des, mai multe fructe... eeeeeeeeh, da-i romanului mintea cea de pe urma!