Mamici Iulie-August 2004(54)
Raspunsuri - Pagina 17
cristalina spune:
Roxana, papadie zise de mare si ca vin rechinii...si io zisei de ea cu "gogoasa" pusa...noroc ca nu ar putea sa mearga la mare sa o ciupa rekinii de una alta...:)))
Ce sondaj, ce sondaj!?..
E agitatie ca e perioada de asa natura, nu e de la magneziu...:)
Monica 28+ saptamani
alice2004 spune:
Roxi, nici o farmacie la care am fost nu a vrut sa imi dea cofedol fara reteta, de m-am enervat tare de tot, ca daca vrioam sa ma sinucid sau sa ma droghez, gaseam eu oricum mijloace !!! Da' te intelegi cu ashtia ?... Cit despre fasconal, era nelipsit de la mine din geanta, de altfel cred ca si acum am citeva pastile dosite ramase prin vreun ungher din tashca mea !!! Oricum, nu ajunsesem sa il maninc chiar pe piine, dar sosul meu era tare suparat ca ma vedea mereu cu pastilele dupa mine - eu tot incercam sa ii explic ca nu are cum sa stie cum ma doare pe mine capul, dar el o tinea una si buna ca se poate sa iti treaca virg.capul si fara un munte de medicamente !!! Si apoi a venit bebitzul si la revedere pastile !!!
Alice
cristalina spune:
Corina, daca e cezariana ii duci un compot, daca e naturala ii duci niste fructe si acasa ii duci pentru bebe...Gandeste-te ca se chinuie bietii oameni pe urma sa stranga de prin camera de spital...io asa ma gandesc.
Marina, pai io intelesei ca e normal sa ai cosmaruri din cand in cand, te gandesti permanent la ce o sa fie si cum asa ca subconstientul tau se descarca si el cum se pricepe...
Monica 28+ saptamani
Dorsilia spune:
Eu cred ca prenatalele astea romanesti e rele mai, e naspa, ca orice lucru produs in romania, cine stie ce puritate au substantele lor !
O sa ma apuc de yoga, am gasit un site cu pozitii pt. gravide pt. relaxarea picioarelor si a altor grupe de muschi. Plus ca am mai gasit ca si remediu pt picioare lipsa zincului, ori prenatalele mele nu contin Zinc
Si cu eco mai astept putin, il simt pe bebel dar nu asa tare, si des plus ca ieri era la rodeo pe vezica mea. Si se incapatana sa nu raspunda la ciocaneli, aseara vroia si sotul sa il simta si el asa se invatase sa ma ciocaneasca pe burtic si sa primeasca si raspuns promt, ori aseara a ramas cu buzele umflate.
Voua nu vi se pare ca mai e asa mult pana in iulie?
lia 26 sapt de la UM
Dorsilia spune:
sorry, ca remediu pt. picioare e aportul de Zinc nu lipsa lui, m-am exprimat eu ca o gravida
Marina, eu sunt mama insomniaca si in plus si cu cosmare.
Acu m-am intalnit cu sefa mea si m-a intrebat cum imi e si eu am zis ca abia astept sa creasca bebelul si sa ajungem in iulie la nastere...si ea a zis "pai mai trebuie sa ai rabdare"
alunelsialbinutza spune:
Salutare fetelor si scuze daca iar voi face excese pe probleme de HR, dar m-au enervat cei de la firma unde lucreaza Briseis.
So, concediul de odihna ti l-au calculat bine, insa pe cel de maternitate nu.
Daca ai devenit asigurat in sistemul de pensii pana la 01.03.2003
(adica ai avut joburi cu contract de munca si inaintea acestei date) concediul de mat. se calculeaza pe baza unui stagiu de cotizare de 6 luni, daca ai devenit asigurat ulterior datei respective se ia in calcul un stagiu de cotizare de 10 luni.(vezi legea 577 si ordonanta 9). Concediul de maternitate nu mai este impozabil incepand de anul asta, conform prevederilor noului cod fiscal (vezi in codul fiscal la venituri neimpozabile).
Pentru ca ei sunt magari, nu te lasa si cere-le si ajutorul de nastere, adica acel salariu BRUT in plus acordat mamei la nastere. Daca spun ca nu se poate, du-te cu contractul colectiv de munca la nivel national in mana, cu legea 130/1999 care spune ca toti angajatorii, indiferent de nr. de salariati trebuie sa i se supuna (in caz de mai mult de 21 angajati acesta se poate negocia, dar trebuie sa contina cel putin cerintele de baza)si sustineti cauza, ca nu degeaba exista aceste prevederi legale.
Fa si o cerere scrisa in care sa soliciti acest salariu, la care sa iti raspunda in scris ca nu se poate si de ce nu se poate (e dovada ta cu care te poti duce la ministerul muncii sa-i reclami).
Parerea mea este sa nu renunti la aceste drepturi, daca ti-a calculat un impozit de 40% inseamna ca nu ai un salariu neglijabil, ca nu esti o persoana care trage cu dintii de acest loc de munca (oricum nu vad cu ochi buni intoarcerea ta acolo, daca de acum fac figuri.
In plus, daca nu iti oti lua de acum concediul de maternitate, iar munca a devenit un stres pentru tine, vorbeste cu medicul de familie si ia-ti cateva zile de concediu de risc maternal. E pacat sa il stresezi pe bebe la munca pentru niste dobitoci pe care numai oameni nu-i poti numi.
MAMA CE REA SI REVOLTATA SUNT!!!!!
NU MA CERTATI, DA MI S-A PUS PATA RAU DE TOT.
Alina+Bradut(30sapt)- DPN 14 iulie - Dr. Nayel -CFR2
roberta04 spune:
BRISEIS, acum vin de la biroul "Salarizare" si mi s-a spus exact ce ti-a zis Alina. NU SE IMPOZITEAZA!!! s-au oferit sa-ti calculeze exact cuantumul concediului daca vrei, asa ca poti sa-mi trimiti ultimele 6 salarii brute pe PM si iti trimit inapoi raspunsul lor!
Roberta + BeBe scump din burtica - 22 saptamani
cristalina spune:
Alina, nu te cearta nimeni ...Ca bine le zici!
Briseis, poate postezi hiar la probleme legislative, poate are cineva timp sa calculeze pe un exemplu concret si te duci deja cu lectia facuta sa le arati ca stii cat ai dreptul sa iei de fapt!
Mie mi-a spus chiar juristul de la institut sa nu uit sa fac cererea pentru bonificatia de nastere...
Monica 28+ saptamani
alicegh spune:
Sunt chiar mitocani unii, si ar trebui pur si simplu dati in judecata! Nu inteleg cum poti face abuz de pozitia - cred - pe care o au, pentru a ajunge sa fii atat de josnic si meschin. Pe de alta parte, daca ar fi ei in situatia sa aiba copii acasa, cred ca nu ar avea somn pana nu ar primi tot-si in plus chiar- din ce li se cuvine.
Briseis, sfatul meu este, ca si cel al Alinei, sa ai toate discutiile cu ei in scris, cu numere de inregistrare. E cel mai sigur asa, ca sa poti sa-i reclami eventual.