mituri despre sarcina

mituri despre sarcina | Autor: gandacelu

Link direct la acest mesaj

ma intereseaza cat de mult s-au probat in cazurile voastre miturile "babesti" cu sarcina, adica, de ex, daca de la spate nu se vede ca esti insarcinata (cu alte cuvinte, daca nu te-ai ingrasat mult) inseamna ca ai baiat, daca ai burta tzuguiata si/sau sus ai baiat... daca intarzie sa se nasca (la data la care trebuia sa se nasca) e tot baiat, ca baieteii sunt mai "lenesi"...

mie pana sa nasc toate babele pe strada imi strigau ca am baiat (dupa forma burtii) iar eu, care nu voiam sa stiu ce am, asadar nu facusem echografie special pentru asta, am avut o mare de tot surpriza la nastere sa am fetita (nu ca nu m-am bucurat), mai ales ca a si intarziat cu o saptamana! (si nu e lenesa deloc!)

ce am observat eu, in schimb: toate prietenele mele care au avut baieti au avut greturi foarte mari si au slabit in primele luni de sarcina, iar cele cu fetite nu au avut greturi si s-au ingrasat mult peste cele 10-12 kg normale...

in cazul vostru, cum a fost?

(la prima sarcina m-am ingrasat foarte mult, si vad ca acum, la a doua, nu am iarasi greturi... sa insemne ca am tot fetita?!!!)

gandacelu, insarcinata in 9 saptamani si cu bebe de 1 an si 10 luni:))

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna,

mie la eco mi s-a zis ca-i fetita- o sa stim sigur peste vreo luna,cand se naste :))- insa in primele luni am mancat numai iaurt,mi-era rau de la orice, si eu stiam invers, adica mi se zicea, ca daca mi.e rau e fetita.
sarcina usoara!

Piatra lunii 36 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

mie nu mi-e rau deloc!

mai mi-am amintit un "mit" care, de asta data, la mine s-a probat: daca ai fata, ti se umfla buzele (intr-un mod senzual, desigur!)

e o chestie de hormoni, Dumnezeu stie!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Nu am luat decit aprox. 9 kg in sarcina, nu am avut greturi deloc, nu mi s-au "umflat buzele"..burtica arata exact ca la tine..tuguiata si din spate ziceai ca o sa fie baiat, , ce sa-ti mai spun ? Nu m-am patat pe fata, dar in schimb am nascut mai repede cu 2 sapt decit trebuia!!..aici s-ar potrivi doar cu ce se spune ca fetitele ar veni mai repede, in rest ce sa-ti spun , dupa toate semnele pina sa ajungem la eco, ...toti spuneau ca va fi baietel, sotul era ...ce sa va spun, cind la eco...FETITA!!!!Eu mi-am dorit fetita de la inceput, si fetita am avut.Cam asta e ff pe scurt cite ceva din relatarile unei foste gravidute.Sanatate tuturor si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Initial creeata de gandacelu

ce am observat eu, in schimb: toate prietenele mele care au avut baieti au avut greturi foarte mari si au slabit in primele luni de sarcina, iar cele cu fetite nu au avut greturi si s-au ingrasat mult peste cele 10-12 kg normale...

in cazul vostru, cum a fost?

La mine nu se potriveste teoria asta, am avut greturi foarte mari si am slabit 4-5 kg in primele luni de sarcina, dupa care n-am mai luat decit 9-10kg pina la sfirsit... si am o fetita (cu fundita)

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Eu la prima sarcina m-am ingrasat 28 kg, burta a fost tuguiata si sus, in primele 4 luni mi-a fost tare rau si am o frumusete de baietel. Acum am tot burta tuguiata dar jos nu m-am ingrasat mi-a fost si mai rau decat prima data si vom vedea ce-o sa fie peste 2 sau 3 sapt. Pe strada tot baiat striga babele dupa mine.

Pupici

Mel 17 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia spune:

Buna!
Si eu am avut greturi primele 3 luni, n-aveam pofta de mancare si am slabit 3 kile, dar pana la urma am pus pe mine 21 kg si am nascut o fetita. Cat despre forma burtii, aici se potriveste, ca am avut o burta mare si 'imprastiata', nu stiam unde incepe si unde se termina...
Pupici, Crisia.

Poze cu fetita mea, Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/littleelda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Draga mea,eu am avut burta tuguiata,de la spate nu se vedea ca sint gravida,a si intirziat citeva zile..si am o mindrete de FETITA!!!!!Personal eu nu cred in sfaturi babesti..si mie mi-au spalat toti creierul ca o sa am baiat,si uite ca nu a fost asa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

La mine s-au intamplat toate cele de mai sus (burta tuguiata, sus plasata, nu se vedea de la spate si termen depasit) si a iesit o mandrete de fata. Daca nu crezi, vezi la poze!

Greturi am avut putine si am luat 16 kg in total.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si mie imi ziceau babele ca o sa am baiat,chiar si babele japonezeDa` a fost fata pina la urma.
Greturi nu am avut deloc,burta a fost sus ,a inrziat o saptamana .
Acum am avut ceva greturi, inca nu pot sa-mi fac o parere despre forma burtii.Si ceva interesant ce nu am avut la prima sarcina,ma ustura tare pielea fetei.Am mincarimi si usturimi de-mi vine sa urlu.
Si parca si niste pete rosii.Cine stie ce-o fi
Nicole&Amira

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Eu cu primul nu am avut greturi deloc, burta a fost tuguiata si intr-adevar de la spate nu puteai spune ca sunt gravida - am luat 18 kg. Cu toate astea a venit cu 3 saptamani mai devreme primul meu baietel.

Cu al doilea, m-am ingrasat 22 kg , greturi am avut la greu - primele 3 luni nu am mancat decat lamaie, salata de vinete si ciorbe cat mai acre - , am poftit numai la dulciuri - mancam si 3 amandine pe zi - nu degeaba acum i se spune "amandinosu'" si toata lumea imi spunea ca fac fetitza.

Cu toate astea tot o mandrete de baiat a iesit, sa il pupe mami pe el de scump .

Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)

Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput