Toxplasmoza
Sunt insarcinata in 31 de saptamani si am aflat ca am toxoplasmoza.
Sunt disperat si nnu stiu ce sa fac.
Le rog pe toate mamicile care au trecut prin asta sa imi scrie.
Multumesc
MariaP
Raspunsuri
cristalina spune:
Buna!
Ce intelegi prin toxoplasmoza?! Ce a iesit la analize IgG, IgM?! Eu am ceea ce doctorii au numit toxoplasmoza cronica (IgG-ul mai mare de 35 cu un normal <5).
Eu am luat acum vreo 5 ani si de atunci tot fac tratamente...
Incearca sa te linistesti ca poate nu e nimic,...
Sanatate multa!
Monica 27+ saptamani
Laurina spune:
Draga Maria,
Incearaca sa te linistetsti, daca ai si IGM pozitiv ceea ce ar insemna infectia propriu-zisa, dute cu incredere si urgent la spitalul Colentina sectia Parazitologie, acolo sunt experti in aceasta boala. Doctorita Cretu a ajutat-o pe prietena mea care in luna 6 a fost gasita cu igm pozitiv. Acum are o fetita de 1 an perfect sanatoasa, asa sa si nascut(nastere naturala).
Si eu am fost la colentina sa-mi interpreteze rezultatele la analize (cele mai sigure sunt cele facute la Institutul Cantacuzino, de ex la centrul Sanador mi-au iesit gresite, needificatoare de 2 ori!!!), pentru ca stiam ca sunt specialsti.
Multa sanatate!!!
Laura cu bebita, sapt 30+
Candy spune:
Fetelor, va rog mult de tot, lamuriti-ma si pe mine. Eu sunt in 7+ sapt. si azi mi-am facut testul toxo (anticorpi IGG si IGM), iar rezultatul il voi primi in 2 saptamani. Mama mea a pierdut 8 sarcini inainte de a ma avea pe mine si eu am 5 pisici dupa care sunt innebunita (pe cea mai in varsta o am de 8 ani). Stau ca ep ace pana imi ies rezultatele!
Deci cum trebuie sa iasa si cum se interpreteaza rezultatele?
RalucaN spune:
Buna fetelor. Ma bag si eu in seama, desi sunt aspiranta. Eu am aflat ca am toxoplasmoza acum patru luni (cu IgM pozitiv, IgG pozitiv , valori destul de mari, ceea ce insemna ca am contactat-o recent)La vremea respectiva eram insarcinata in 18 saptamani. (in momentul in care m-am imbolnavit cred ca aveam in jur de 10-11 saptamani)Eu am decis sa renunt la sarcina pentru ca aveam valorile f. mari si mi-a fost frica sa risc. (si acum ma mai intreb daca a fost decizia cea mai buna)
Sa va spun ce am aflat eu vis a vis de riscuri.Pericolul cel mai mare este atunci cand contactezi boala pentru prima data in timpul sarcinii (sau cu f. putin timp inainte). Cel mai periculos este trimestrul 1. (cum a fost cazul meu) Daca ai avut boala inainte sa ramai insarcinata (lucru confirmat de IgG-ul pozitiv, IgM-ul negativ) se pare ca riscurile nu mai sunt chiar atat de mari. Singura problema este sa avem grija sa nu se reactiveze IgM-ul. Adica sa evitam contactul cu pisicile, sa nu consumam carne nepreparata bine termic, sa ne spalam bine pe maini dupa ce am lucrat cu carne cruda. Chiar si cu pisicile se pare ca este o intreaga poveste. Cica ele nu transmit oochistul de toxoplasmoza decat pentru cateva saptamani din viata lor. Nu stiu, sunt multe de spus pe langa acest subiect, si sunt multe lucruri putin neclare din puncul meu de vedere. Totul este sa ne rugam la Dumnezeu si sa speram ca va fi bine!
Pupici
Raluca
Candy spune:
Mi-e tocmai mi-au venit rezultatele pentru toxo si am IgG 238 u/ml - titru inalt persistent si IgM absent. Asta e bine, in sensul ca am anticorpi, iar infectia nu e prezenta in organism, nu? Dar ce ma fac cu "titrul inalt persistent"? Are cineva idee?
elyanne spune:
Nici eu nu sunt lamurita cu toxoplasma. Acum o saptamana am primit rezultatul de la analize (facute cand sarcina avea 16 saptamani) si IgM-ul este negativ, iar la IgG scrie ca valoarea lui este mai mare de 200ui/ml, cat poate determina testul Eliza, valoarea negativa fiind sub 7 ui/ml. La eco morfologica, facuta in aceiasi zi cand am facut analizele de sange, bebe era bine. Nu stiu ce sa zic...
Am inteles ca IgG arata ca am intrata candva in contact cu boala, iar IgM (care a iesite negativ) arata ca in prezent nu am nimic.
Doctora mi-a spus ca analiza trebuie refacuta luna de luna, la acelasi laborator de analize. Dar Laura zicea ca la Sanador i-au iesit gresite si acum nu mai stiu ce sa fac...
Poate e mai bine sa le fac in doua locuri in aceiasi zi: o data la Sanador (unde le-am facut prima data) si la Institutul Cantacuzino.
Si apoi sa ma duc unde zicea Laura, la spitalul Colentina...
Poate mai stie cineva cate ceva si ne lamureste.
Eliana
cristalina spune:
Eu am titrul mare si nu am facut tratament in trimestrul I. Insa am avut toxo mai demult si am facut la tratamente inainte de a ramane insarcinata de mi-a iesit pe nas...Cand am vazut ca si cu tratament si fara tot mare e, ne-am pus pe treaba.
Am facut un tratament in luna a sasea pentru siguranta.
In principiu este foarte putin probabil ca fatul sa aiba ceva in cazul in care nu exista dovada unei reinfectari (IgM-ul se pozitiveaza). Eu personal am intrebat pe toata lumea, medic parazitolog, ginecolog, chiar un director de clinica de parazitologie din Franta...
De acum un an nu am mai facut nici o analiza pentru toxo...
Sanatate multa!
Monica 34+ saptamani
Denisa_35 spune:
Cat timp IgM -ul este negativ si IgG - ul pozitiv nu este nici o problema. Am avut si eu aceasta problema si am renuntat la o sarcina din nestiinta asupra subiectului. Tuturor celor interesate le recomand cu multa multa caldura pe Dl.Dr.Steriu de la Institutul Cantacuzino, Sectia de Parazitologie. De la dansul am obtinut toate informatiile necesare si pot spune cu regret ca ar fi trebuit sa pastrez sarcina aceea....daca l-as fi intalnit inainte....
Concluzia este urmatoarea : toxoplasmoza este o zoonoza care se transmite de la animal la om (in special de la pisici!!!!) sau care poate fi dobandita in urma ingerarii de alimente insuficient preparate termic : carne insuficient preparata si cumparata din surse nesigure, legume si fructe nespalate, care au putut fi infectate din solul in care au crescut si care ar fi putut fi imbibat cu excremente de pisica in special!
IgG pozitiv indica faptul ca infectia a fost prezenta in organism si acesta dezvolta deja anticorpi. IgM pozitiv inseamna infectie de data recenta sau reinfectare si este periculos pentru femeile insarcinate care au contactat boala in timpul sarcinii. In rest boala propriu-zisa se manifesta foarte rar si este foarte greu de depistat, in sensul ca toate simptomele seamana cu alte boli, si numai atunci necesita tratament. IgG-ul va ramane pozitiv toata viata, deci nu este necesara terapia repetata cu antibiotice.80% din populatia globului are in sange acest microb dar se manifesta la mai putin de jumatate si este periculoasa numai pentru femeil insarcinate!
Eu am descoperit intamplator ca sunt purtatoare, in urma unei alergii careia nu-i dadeam de cap...si care pana la urma nu a avut nici o legatura cu toxoplasmoza. Am nascut un baietel perfect sanatos, acum sunt insarcinata cu al doilea copil si la ambele sarcini am refacut analizele de toxoplasma si IgG -ul este in continuare pozitiv!!!
Numai bine!
Denisa si copilul Alecu
dana p. spune:
Subscriu si eu la ce a spus Denisa_35 dar mai vin cu cateva adaugari,
se face tratament cu rovamicina sau daraprim din trim al II-lea de sarcina.
Eu am pierdut o sarcina acum 2 ani si atunci am descoperit ca aveam toxoplasma Ig M -negativ si IG G pozitiv cu titru peste 240 . La testul de sarcina pe care l-am facut atunci liniuta a doua care trebuia sa se vada bine la mine de abia se zarea.
Am facut tratament cu roavmicina si daraprim si acum este la 44 ul/ml.
Anul trecut am mai pierdut 2 sarcini dar doctori mi-au spus ca nu din cauza toxoplasmei ,pentru ca aveam un titru care nu mai punea probleme. Nici acum nu stiu de ce am pierdut sarcinile anul trecut.
1Sanziana spune:
Eu sunt tare curioasa de un lucru....voi,cele cu toxoplasmoza,ati avut prin preajma pisici??Eu eram aproape sigura ca am anticorpi,pt ca am pisici de vreo 12 ani si imi plac pisicile la nebunie,cum vad una pe strada,cum hat pe ea.Mi-am facut analize si mi-a iesit ca n-am avut niciodata toxoplasmoza