VIZA TURCIA

VIZA TURCIA | Autor: bia

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cum este cu viza pentru Turcia?Se obtine de catre agentia care organizeaza excursia sau trebuie sa mergi personal la ambasada sa o obtii?Si ce agentii de voiaj imi recomandati in Bucuresti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Se obtine de catre agentia de voiaj. Costa 20 USD/persoana. Dar singurul inconvenient este acela ca dureaza cam 2 saptamani procesarea actelor, deci daca te hotarasti in ultimul moment nu este bine.
Da-mi un PM daca vrei recomandari ale agentiilor de voiaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

De cand au bagat vize pt romani? Ca anul trecut nu erau...am fost de 2 ori in 2003 in Turcia.Doar pt unele tari se cer vize(de ex Olanda, sotul si copilul au trebuit sa plateasca 10Euro/pers si nu 20).
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

De cand le-am bagat si noi lor - 01.04.2004 !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Am verificat si nu se cer vize pt romani;doar pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii.Uite citeste pe site:
http://www.tourismturkey.org/useful-ref/Visa_others.htm
ANca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

pai nici eu nu stiam ca se cer vize pentru turci....

http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Nu vreau sa polemizez cu nimeni dar ... cetatenii romani au nevoie de vize pentru Turcia.
O zi buna si COPII FERICITi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

Vize pentru intrarea in Turcia !

Incepand cu 1 aprilie a.c. intrarea cetatenilor romani in Turcia se face numai in baza vizei turistice eliberata de consulatele din Bucuresti si Constanta. In vederea obtinerii vizelor, agentia de turism va prelua de la Dvs. pasaportul, 2 fotografii tip viza si o copie a cartii de identitate. Termenul maxim de procesare este de 15 zile. Costul vizei turistice este stabilita la 20 USD/pesoana. Rugam pe aceasta cale turistii car doresc sa mearga in aceasa destinatie sa se decida din timp astfel incat sa evitam pe cat posibil situatiile de "last minute".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns;intre timp am vorbit la cateva agentii si am aflat ca viza este obligatorie si costa 20 usd/persoana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

am locuit 6 ani in Turcia asa ca daca ai nevoie de informatii privind o destinatie anume din Turcia iti stau la dispozitie. In legatura cu agentii am auzit ca Ali-baba travel (agentie turca) ar fi ok, dar repet, doar din auzite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mr_baz spune:

Vizele de Turcia se dau la frontiera

In cadrul Acordului privind regimul vizelor dintre Turcia si Romānia intrat īn vigoare la data de 1 Aprilie 2004, au fost facute unele modificari care sunt valabile īncepānd cu data de 1 Iunie 2004.
In conformitate cu acestea, cetatenilor romāni care calatoresc īn Turcia cu pasapoarte simple li se va acorda viza la punctele de frontiera de la intrarea īn Turcia.Vizele acordate īn acest fel sunt valabile pentru o luna de zile. Costul vizei este de 10 dolari SUA.
Pentru vizele care se acorda la frontiera sunt necesare:
Pasaport valabil
Bilet de calatorie dus-īntors
In cazul īn care autoritatile vor solicita sa se prezinte cāte 100$ de persoana pentru fiecare zi a sejurului, adresa la care vor locui (sau VOUCHER).In conformitate cu prevederile legii, autoritatile turcesti pot refuza intrarea īn Turcia a persoanelor care nu se conformeaza acestor criterii.

Pe lānga aceasta, se va continua acordarea vizelor cu intrari multiple, de munca, pentru studii, cercetari, etc, de catre reprezentantele diplomatice si consulare ale Turciei din Romānia. Pentru acest fel de solicitari cei interesati trebuie sa se adreseze personal.
Vizele acordate īnainte de data de 1 Iunie īsi pastreaza valabilitatea

Mergi la inceput