In cazul unui singur ovar ..............

In cazul unui singur ovar .............. | Autor: oanaDo

Link direct la acest mesaj

Am suferit anul trecut o anexectomie, am 31 de ani, 1 copil de aproape 8 ani si as mai dori un bebe.
Dupa operatie am rezolvat si problema celuilalt ovar care era polichistic, acum fiind in perfecta stare de sanatate.
In ce mod pot ajuta ovulatia respectiv conceptia?

Oana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Draga Oana, o operatie asemanatoare am suportat si eu. Dar fiindca mie a trebuit sa mi se elimine si o parte (cam 2/3) din uter (ceea ce facea imposibila mentinerea unei sarcini), mi-a fost legata trompa ramasa, ca sa nu mai pot ramane gravida.
Doctorul meu a fost foarte clar: daca ovarul ramas e sanatos, se poate ramane gravida, iar sarcina evolueaza normal.
Cat despre ovarul ramas, pentru ca el sa continue sa functioneze normal, singurul "tratament" prescris la vremea respectiva a fost activitatea sexuala normala (eu am fost foarte traumatizata psihic, moralul era la pamant, in concluzie nu-mi mai ardea de nimic)
Curaj, iar daca ai indoieli, mergi la doctor si stati de vorba pe indelete!

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Oana, stai linistita, poti ramane insarcinata la fel de repede ca si cum ai avea ambele ovare. Unicul ovar va secreta lunar suficienti hormoni si ovulul necesar lui . Eu am anexectomie facuta la 23 de ani si dr. mi-a spus ca sansele sunt aceleasi, nu se injumatatesc sau scad, cum am inclina noi sa credem . Acum, dupa 6 ani de la anexectomie, am ramas foarte repede si iata-ma in saptamana a 21-a .

Spor la treaba si vine

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Draga mea,
Eu sint cel mai bun exemplu ca se poate!!!
In 1986.deci cind aveam 18 ani,am facut o operatie de chist ovarian (sting).A fost inlaturat chistul,ovarul nu a putut fi salvat si trompa stinga a fost distrusa,scuza-ma ca nu ma pricep sa scriu in termeni medicali!!!

Deci am 1 OVAR,1 TROMPA! Inainte de a face copii m-am dus aici la medic si am facut niste analize ca sa vad cum stau cu organismul,stiam ca pot ramane gravida,s-a intimplat de doua ori in trecut,dar...

Analizele au iesit bune,am facut si o chestie la tpompa ramasa...ajutati-ma ca nu-mi aduc aminte cum se cheama,ceva care de multe ori e foarte dureros,nu a fost in cazul meu,un fel de curatare a trompei!!!
Ca sa nu ma lungesc,dupa 3 luni de incercari,la 34 de ani am ramas gravida si am GEMENI!!!
Daca poti ramane GRAVIDA???
DAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
Numai bine!

Theodora, Alexandros, Yannis
Ai pensule,ai culori,deseneaza raiul si intra in el!
CRISTOS A INVIAT! HRISTOS ANESTI!
http://community.webshots.com/user/theodorapap

Mergi la inceput