Cum vi se pare viata in Japonia? (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michiyan spune:

Pai Jojo, asta e:de cate ori iti spune ceva,spune-i si tu ca-n yoropa asa e.Si nu-i nimic,daca ea zice ca esti wakai,nu cred ca o zice cu rautate.Ca sa va intelegeti mai bine,de ce nu o suni zilnic s-o intrebi cum se face cutare,cutare s.a.?Cand te duci la ea te duci cu o prajiturica?Asta sa stii ca schimba multe.Oricum,noi suntem aici si te citim, asa ca varsa-ti oful.
Pentru Dan:apa in cada nu se tine pentru cutremure,ci ei folosesc aceeasi apa doua trei zile.Au un fel de fierbator care mentine temperatura apei constante.Nu stiu daca m-am facut inteleasa,dar nu stiu caum se zice la masinaria aia in romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

Sa stii ca dormitul pe jos imi pare foarte odihnitor ,mi-am cumparat si eu niste futoane daca se intampla sa avem rude/prieteni d-abia astept sa le intind.
La doua luni dupa ce am venit in JP si am iesit la primul ryokan (rezervare facuta pe Internet ,vorbitori de engleza) ne prezinta camerele ,eram 4familii de romani dupa care eu ma uit putin la gazda " Cu paturile ce facem ,coboara din perete ?" la care si ei foarte surprinsi asa cu juma' de gura "Asta e japanese style ,va facem noi paturile cand coboriti la dinner ..." .D-atunci am mai ajuns pe la ei de vreo 4ori fiind foarte de treaba ,bine asezati ,mancare excelenta http://www.tim.hi-ho.ne.jp/innfuji/
Chestia cu apa in cada e noua pentru mine si suna ciudat ...cum adica sa folosesc apa statuta d-acolo ?
Asta cu mirositul la gaijini sunt pitici lor de pe creier.Am mai avut o discutie in cotradictoriu pe tema asta ,pe un alt forum.Nu stiu ce sa zic dar toti facem dus cel putin la fel de des ca si ei poate ca ei gandesc noi nu mancam ( sau mancat) asa sanatos cum o fac ei .Ceva adevar e daca te uiti la indieni ,gandesti ce mananca si cum duhnesc ...dar nu cu europenii.

Everything happens for a reason...
//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Salutari tuturor! Hai ca abia am reusit sa deschid si eu forumul. Am avut o zi super plina astazi si sunt varza. Faza de 50.000 de puncte: azi am fost la scoala si pot spune cu mana pe inima ca vreo 1/2 din colegii mei au vazut reportajul cu oligofrena aia de pe postul TV japonez. Si toti ma intrebau daca e adevarat ca noi la furie ne scuipam partenerul Unde esti tu Tzepes Doamne?!?!?!?! La o faza ca asta am incercat sa "ma scot" si eu cat mai delicat. Le-am zis ca nu am vazut emisiunea (si asta chiar e adevarat) si ca romanii din Jp, pe care ii cunosc si cu care vb pe net sunt destul de revoltatzi din cauza emisiunii respective si ca vom incerca sa dezmintzim ceea ce consideram ca nu corespunde imaginii noastre romanesti. Si cu asta punct. Asta a fost una! Apoi alta faza criminala Conversatzie in grupuri de cate 2. Eu stau de vb cu o chinezoaica. Ma intreaba cum ma cheama si raspund destul de repede :Raluca. Ii vad fatza mirata si o iau de la capat pe silabe, ca la carte: RA- RU-KA!! Dupa vreo cateva minute de discutzie vad ca individa ma striga KA: "KA tu unde stai?" "Ka , tu de cat timp esti in JP?" "Ka vrei si tu ocha?". Mey ma gandesc ca o fi uitat cum ma cheama si ii repet numele meu iar pe silabe . La care ea suuuper luminata imi zice:" Aa! Asta e doar numele mic!!! Eu am crezut ca RA e numele de familie, RU e middle name si KA e last name si de aceea te strigam asa" Super!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Am ras in hohote,suuuuuuuuuuuper tare!!!!!!!!!!!!!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

AZUMI,La Multi Ani pentru mama ta
Sa traiasca multi ani sanatoasa,si multa fericire

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Mey RaRuka,m-am tavalit pe jos de ris la faza cu chinezoaika DAR daca luam in considerare numele cu care sint obijnuitzi chinezii...a avut logika pretena ta.
Azumi, toate cele bune mamei tale shi La Multi Ani din partea mea.Btw,sa shti ca shi ziua mamei mele tot ieri fuse. Sa fi cuminte,prezenta la un apel scurt aici zilnik shi sa vorbeshti cu bb mult. la burtik.
Jojo draga mea,daca n-ai facut-o pina acum,poi grabeshte-te pina nu va fi prea tirziu.La ce ma refer?Itzi spun indata.Eu am locuit cu socrii timp de 4 ani Pe scurt,nu agream mai nimik din ce shi mai ales CUM faceau ei din simplul motiv ca facem parte din lumi complet diferite.NU SINT RASISTA,CLAR!Nici n-ash putea fi,atita timp cit sint casatorita cu un cetatzean japonez.Cea mai mare problema era legata de lipsa bunului simtz.Daca pina sa nasc,mi-am spus parerile cit am putut de calm shi de elegant,poi dupa ce-am adus-o pe fiica-mea acasa,am inceput sa-mi impun punctul de vedere clar shi raspicat.In primul rind EU sint mama copilului shi il cresc asha cum shtiu shi consider de cuviintza ca este sanatos pentru el.NU am nevoie de sfaturi shi pareri decit daca le cer iar cui nu-i convine,este liber sa faca ce vrea.N-am mers pe stilul japonez(shi nu numai) de pisiceala shi lingushirea socrilor shi bine am facut caci odata obijnuitzi sa li se cinte in struna shi sa le fie gidilate coarnele de bunici,asha vor ramine.Ce am obtzinut?Am scapat de socrii S-au mutat nu departe de noi,ne vizitam aproape zilnik dar numai cu telefon dat in prealabil shi sintem multzumitzi cu totzii.Nu ne purtam dushmanie,ne ajutam daca este nevoie,eu le duc minkare romaneasca,socrella imi aduce sushi shi alte japonezarii pe care inca nu am invatzat sa le prepar shi sincer,sintem mult mai apropiate decit atunci cind ne respiram in ceafa una celeilalte.
Shtii ce a contat cel mai mult?Faptul ca intotdeauna am avut in sotzul meu un partener pe cinste care a intzeles ca odata casatorit,o noua familie s-a format iar cea veke trebuie sa treaca pe locul 2.Mi-a sustzinut mereu parerile de fatza cu parintzii lui shi niciodata nu a incercat sa ma faca sa accept kestii ce nu fac parte din cultura mea shi pe care nu sint dispusa sa mi le insushesk.Exemplu concret,imbaierea copilului impreuna cu parintzii.Nu sint de moda veke dar nu mi se pare normal shi basta.Naomi a facut baie pina la 1 an in caditza ei de bb,apoi in cada mare dar cu mine.Eu in top shi short sau bikini in picioare in spatele ei in cada,o sapunesc shi o las sa se joace in legea ei iar daca este deja tirziu,imi fac shi eu dush alaturi shi gata.Dar ca sa bag copila in cada cu bunicii...no way!
Io zik sa-i spui sotzului tau ce nu-tzi convine shi de ce shi cred ca trebuie sa te-ntzeleaga.La o adika,ie shi copilul lui la sanatatea caruia trebuie sa se gindeasca.

Numai bine la toata gashka,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Ralucami,astea sunt batuti in cap...zau...fara comentarii

Mergi la inceput

Eddy,noroc de tine ca esti sustinuta de sotul tau...la noi e altfel cum mergem la ea,parca mi-l schimba cineva.Devine agresiv si daca ma dau si eu cu parerea se uita urit la mine.Trebuie sa tac si sa dau doar din cap in fata familionului...acasa insa este total diferit,face mincare se joaca cu bb,mergem la cumparaturi,orice moft de-al meu este implenit.In fata ei nu stiu de ce il face pe durul
De exemplu ultima faza:de pasti ca tot e sarbatoare mi-a luat inel si bratara de aur la care visam demultea la faza aceasta a facut urit de tot:CUm ,acum cind ai bb iti permiti sa-ti cumberi bijuterii ?
Adica sa-mi pun un cearceaf in cap si sa nu mai ies nici din casa.
Sau de exemplu :dupa ce am nascut imi zice ca ce doctorul nu ti-a zis ca nu ai voie sa te machiezi???m-am simtit si eu in toane mai bune si m-am dat cu mascara putin ,pai esti deja okasan, nu te mai machiezi...
Cred ca ar trebui sa deschid un subiect nou sa va povestesc faze si faze...of!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Wac!As strange-o de gat nu alta!In mod sigur ca nu i-as calca pragul nici platita!E clar ca i-ai luat baiatul si e cu ocii pe tine!Trebuie sa-ti pui cenusa in cap si sa te ascunzi sub masa dupa ea!E bine sa o tii cat mai departe de casa ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Cand stateam la soacramea aveam baie di aceea in care apa se refolosea.Practic nu te speli in apa respectiva.Mai inainte faci dus si te speli pe corp si mai apoi intri in apa respectiva in care bagi diferite saruri si stai acolo cat doresti dupa care faci iar dus.Sau cel putin asa se facea la mine.
Cada respectiva are un dispozitiv care reincalzeste apa cand ai chef.Eu de obicei intram cand o schimbam sau cel mult inca o data dupa care ma rezumam la dus pana o schimbam.
Treaba cu intratul bebeului in cada cu tot familionul(exceptie facand mami si tati bebeului) nici mie nu-mi place.Tin minte ca soacramea intra cu fetita cumnatamii in cada dar cand deja fetita era 3-4 anisori.

Mergi la inceput

Azumi,la multi ani mamicai tale si din partea mea,

Viata lunga si multi ani fericiti si sanatosi

Mergi la inceput