Mamici Iulie-August 2004(52)
Raspunsuri - Pagina 14
alunelsialbinutza spune:
Biluta aliniatul 2 al articolului 5 mentionat de tine, daca il citesti cu atentie, spune acelasi lucru cu ceea ce am vrut eu sa spun, numai ca eu nu m-am raportat la o perioada asa de lunga.
Nu inteleg care a fost legatura cu intoarcerea ta in mertie fata de ianuarie. Aveai dreptul la co pentru perioada martie - decembrie. Poate inainte sa pleci ai luat mai multe zile de co decat aveai dreptul, iar cand ti le-a scazut din anul in care te-ai intors ai ramas cu "ciuciu". Altfel e ilogic si ilegal, e o greseala de HR.
Alina+Bradut(29sapt)- DPN 14 iulie - Dr. Nayel -CFR2
alunelsialbinutza spune:
...parerea mea, dar mai gresesc si eu, cine stie...
andreea_s spune:
Nu tace, Roxi, e cu sefu' pe cap. Chiar asta am facut... Nici macar nu am baut o bere ca eram cu masina amandoua si am zis sa nu iesim din legalitate. Asa ca ieri am fost cuminti.
Andreea, 26 ani, DPN 4 iulie, dr Bogdan Marinescu
andreea_s spune:
Asa Alina, cearta-i tu mama pe aia de la HR (glumesc nu dadea)! De fapt sunt multi HR care fac greseli la greu constient sau nu dar noi, romanii, inca nu am invatat ca legea e sfanta si trebuie respectata si ne e teama sa ne spunem pct de vedere si sa luam atitudine
alunelsialbinutza spune:
Roxi dau cu subsemnatul si aprob declaratia Andreei, asa a fost... sa traiti si sa ma iertati pentru neatentie, nici macar nu vazusem ca ti-a scris Andreea ce am facut ieri, da m-am uitat mai bine.
alicegh spune:
Alina, concediul de maternitate (de lauzie) nu suspenda contractul de munca! Este vorba de acele 126 de zile pe care ti le acorda medicul in fiecare luna.
Concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani este cel prin care vi se suspenda contractul de munca (si care se inregistreaza in cartea de munca).
Pe perioada concediului de maternitate (Sau, conform nomenclatorului, sarcina si lauzie) - suntem angajate cu contract de munca valabil, valid si activ - asa ca trebuie sa vi se calculeze si acele zile la concediul de odihna.
Roxana
alunelsialbinutza spune:
Mama lor de nemti astia cu HR-ul lor... E bine sau mai zic?
Azi mi-am propus sa imi enervez seful ca sa ma lupt un piculet cu el, mai ales ca am si dovada muncii, deci nu stau numa' pe forumel.
andreea_s spune:
Roxana 2, multumim de interventie, intotdeauna prompta Mai zi-ne si noua ce mai faci, cum merge cu casa, ati inceput lucrarile? Stai cu soacra? In ce zona ati luat casa ?
andreea_s spune:
Roxi, nu te grabi sa ne lauzi ca acum ni se urca la cap.
Alina, mai zi... nu era valabil pentru toti HR-ii. Stiu eu una care e corecta (sau asa mi-a spus mie :-)).