sondaj a la inchizitia spaniola
Raspunsuri - Pagina 10
Ortansa spune:
Pacee!Va rog sa facem pace!
Julie,citindu-ti postul imi dau seama ca ai dreptate.
Dar cum am mai spus,eu nu sunt chiar "bufon",poate doar un clown micut de tot,
un arlechin.De aici fentatul ciolanului:-)Cand voi avansa la gradul de bufon,probabil
ca voi avea discernamantul si diplomatia necesare pentru a primi ciolane in scafarlie.
Pe de alta parte si Conchita e bufon fruntas si-ar trebui sa primeasca ciolanul
meu:-),fara sa cracneasca:-)
Ca sa revin,Andrada are dreptate,picaturile de cico (te subestimezi Conchita,
daca tu le numesti asa)chiar mi-au stins focul.Dar au reaprins altul.Vezi
mesajele de pe topic.
Vera....mi-ai mers la inima:-)si mai esti si ontopic.nota 10.asa trebuiau sa fie rasp noastre
Offtopic da,dar au mai fost si alte posturi offtopic inaintea noastra.
Liniste va doresc!
Ortansa-deX mamica
conchita spune:
Ortansa, repet, ciolanele pe care le-ai vazut tu venind pe directia ta sau a lui Vektros au fost simple inchipuiri. ma jignesti a nu stiu cata oara, suspectandu-ma ca imi lipseste curajul opiniei. daca nu mi-ar fi placut ce ai scris, as fi spus-o, problema mea a fost ca n-am inteles. Verei i-am spus pe chat ce cred eu despre scrisul ei. dealtfel, te-am intrebat direct la topicul tau la ce te referi, ca si eu (nu numai eu am vazut nush ce conspiratii legate de doamnele cu ghergheful de pilda, dar nu mi-am adus gasca sa te pun la zid, incepandu-mi mesajele direct cu acuzatii si ofense cum ai facut tu aici asistata de tovarasa moderator. cred ca la topicul tau mi-am luat rosiile in scafarlie cu umor si demnitate, sper, desi pusesem o intrebare legitima.
se spune deseori pe acest forum: te deranjeaza subiectul sau nu te intereseaza, treci peste, ignore, mergi si citeste unde te poti destinde si bucura de prezenta celorlalti. e loc pentru toata lumea. ca cititor cu foste pretentii de scriitor, am si eu nelinistile mele, si chiar incep sa ma jenez ca ma puneti in situatia sa ma justific atata fara nici o crima la activ! am simtit ca exista fete cu aceleasi paduri incendiate ca si mine si mi-am dorit o discutie misto pe tema scrisului, care e problema? care e vina lui Gandacel de-o primeste acuma in freza fara vina? ma bucur ca Vera a revenit la sentimente mai bune, raspunsul ei conteaza, din punctul meu de vedere.
un scriitor care isi uraste si isi dispretuieste cititorii poate castiga faima cioraniana, desigur, dar nu va avea bucuria scrisului, ci doar chinul sau.
apoi, eu cu Gandacelul am recunoscut cu umor ca suntem intr-o situatie mai mult decat comica dupa ce am urlat visator dupa calitate, acum ne apucam de improvizatii. vin pe topic si ce vad? ca se folosesc spusele noastre impotriva noastra, nu stiu cine a fost uratul la faza asta, zau asa!
va rog inca o data sa incetam discutia asta inutila si jenanta, cu anuntul oficial ca eu nu voi inceta sa scriu cum gandesc, orice mi-ati spune.
p.s. ar trebui sa asisti odata la o sedinta de chat unde participa si Julie de pilda. atunci ai vedea critica, mai ales de la lupii moralisti de pe prezentul topic. dar acolo e departe de publicul larg, pe scena tre sa dam bine. pardon ca zic, daca clown pot sa fiu, fariseu nu.
toate bune si sa te recitim curand
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by conchita
va rog inca o data sa incetam discutia asta inutila si jenanta, cu anuntul oficial ca eu nu voi inceta sa scriu cum gandesc, orice mi-ati spune.
toate bune si sa te recitim curand
Eu sunt de acord sa incetam.Daca am gresit cu ceva,D-zeu ma va ierta.La fel si pe tine,si pe toata lumea.Am mai spus(dar poate ai trecut cu vederea)te respect la fel ca inainte.Acum ca ne-am descarcat energiile negative,toata lumea a spus ce a avut de spus,eu tot cred ca putem sa iesim toate cu fruntea sus din aceasta discutie,fara resentimente,remuscari,patimi si alte cele.Eu personal sunt pe deplin linistita.La fel va doresc si voua.Sincer.
O zi buna!
Ortansa-deX mamica
lily spune:
Cind scriu ma astept ca persoana care intimplator citeste sa aiba un minim respect pt mesaj, adica sa nu ii denatureze sensul numai ca nu ii convin eu sau nu gaseste nici-un argument si atunci inventeaza pe marginea textului meu.
De ce scriu ? Unde- pe forum ? Sa zicem ca de singuratate ! E bun raspunsul Conchita ?
La un subiect (deschis de mine) intr-un fel am raspuns intrebarii inainte de a fi pusa (poate premonitor, cine stie ). Aveam mai multe intrebari preluate de la altii- care exprimau mult mai bine o stare-scriam nu obligind pe cineva anume sa participe, nu pt a cauta vinovati pe strazi sau virtual, ci din dorinta sa comunicam, se dezbatem ceva ce ni se poate intimpla la un moment dat in viata. Asa cum medicul recomanda "e mai usor sa previi, decit sa vindeci".
Intrebind pt a stii daca acel/acea aflata la un moment dat pe axa timpului intr-un punct geografic a trait acel sentiment/stare de angoasa, tristete, nostalgie, framintare, plictiseala, saturatie si supra-saturatie , neputinta, gol infinit si sete de iubire...dor dupa fiinta pe care ai pierdut-o si care nu se mai intoarce si tu ai cautat-o si ai vrea sa o intilnesti sa ii spui ca iti pare rau ca ai gresit, sa stii ca te iarta si poti relua viata din punctul unde "filmul" s-a rupt... o palida copiere, lipsa de originalitate ? probabil, desi am tinut si jurnale intime in care ma descriam sau ii descriam pe cei intilniti , compuneam la ora de literatura si luam 10...nu pt nota ! ci de dragul scrisului (cred ca ma repet)!
Pot sa spun cu mina pe inima -NU am scris pt a filozofa ! Nu am scris pt a arunca vina unde nu exista ! Am scris pt a cere lamuriri de la oameni necunoscuti, care aflati la mii de km distanta sau la 2 strazi de mine, imi pot raspunde-lily uite asa am patit, lily eu nu am patit asa ! sau pur simplu=0 raspunsuri! sau in final subiect inchis !
Dar pragmatic in stil americanesc-mi-o fi folosit la ceva sa scriu ? M-am descarcat si atit ?! Sau m-am incarcat cu altele si mai si ?!Sint mai altfel dupa atita scris-mai buna, calma, corecta, desteapta, frumoasa ?
As zice -daca publicam la editura X ideile sau gindurile si starile interioare putea sa nu ma "afle" nimeni (dormeam linistita) insa reactiile aparute, ceea ce am citit din partea celor dornici sa raspunda a fost ca o REVELATIE ! Existam prin scris -existam prin raspunsurile date, respiram un aer sublim si invatam atitea despre mine si singuratate cit nu as fi aflat in veci altfel !
Si cu timpul citind literatura pe pagina de internet, am aflat atitea sensuri si povesti mult mai grave decit am trait si descarcari mult mai directe si fara menajamente ca ale mele, trairi puternice si cautari de odihna ale sufletului calator
Hai sa te intreb -de ce scrii , aici pe forum ? Draga Conchita am ajuns la concluzia ca NU mie imi scriai (altfel foloseai PM) ci publicului/celor care citeau acel subiect. Si acum scrii pt ca te iubesti si vrei ca si altii sa te iubeasca.
Mie mi-a placut scrisul Ortansei -cit am reusit sa citesc...nu am observat sa caute "aplaudaci" ! Nici sa jigneasca , nici vorba !
A daruit atit de mult din sufletul ei, din starile ei si a trebuit sa isi caute alinare si putere in singuratate. Am aflat ca nu sint singura care m-am retras dupa ce "scrisul" meu a stirnit reactii adverse si acuze nefondate si persoana mea a devenit re-negata . Cui i-a mai pasat ?
Scrieti,scrieti, scrieti, ceva tot va ramine !