sondaj a la inchizitia spaniola
deci, de ce scrieti? pentru cine, cum (tabieturi), cand ati inceput, cine va influenteaza, cine v-a indrumat pasii ezitanti, ce va ganditi sa faceti cu productiile proprii, cine credeti ca le va citi, mai aveti timp si de cartile altora, unde scrieti(locatie in casa si pe planeta), cand (ora exacta), cum impacati rolul de mama, fiica, prietena, iubita, sora, frate, tata etc cu postura de scriitor, cum va evaluati opera?
plus intrebarile la care ati vrea sa raspundeti intr-un ipotetic interviu.
ultima intrebare, tan-taaa-naaam: v-ati gandit vreodata sa va opriti din scris? (cu explicatii detaliate).
va multumesc.
Raspunsuri
cl spune:
Eu nu scriu...inca... Si nu stiu daca o s-o fac vreodata. Recunosc, am cochetat cu ideea .
Conchita, mai pune ceva in titlul ala (numai pentru cei/cele ce scriu sau ceva in genul asta), ca altfel iese... varza calita.
Claudia
conchita spune:
Claudia, pai ce titlu sa-i pun: Scrisul care ucide? sau cum? :))
pana la urma, intrebarile sunt valabile pentru toata lumea care scrie mesaje pe net, de exemplu, de ce nu? :))
Ortansa spune:
quote:
Initial creeata de conchita
deci, de ce scrieti? pentru cine, cum (tabieturi), cand ati inceput, cine va influenteaza, cine v-a indrumat pasii ezitanti, ce va ganditi sa faceti cu productiile proprii, cine credeti ca le va citi, mai aveti timp si de cartile altora, unde scrieti(locatie in casa si pe planeta), cand (ora exacta), cum impacati rolul de mama, fiica, prietena, iubita, sora, frate, tata etc cu postura de scriitor, cum va evaluati opera?
plus intrebarile la care ati vrea sa raspundeti intr-un ipotetic interviu.
...Nu raspund la provocari :-PPPP
ultima intrebare, tan-taaa-naaam: v-ati gandit vreodata sa va opriti din scris? (cu explicatii detaliate).
Da,tot timpul.De fapt ma gandesc la asta inca de cand am inceput sa scriu(acu fo 3 zile).Amu' ca am primit si imboldul necesar(ca io fara imboalde nu actionez),chiar am s-o fac:-))))
va multumesc.
Si eu va multumesc
Cu stima si pretuire,
Ortansa alias Lady in red:-)))
Ortansa-deX mamica
joxy spune:
ca am timp, pentru cine are nevoie, de mult, experientza, nimeni, nimic, cine are rabdare, din ce in ce mai putin, forum si altele, greu cu timpul, slab. Mereu. cu placere.
descintec spune:
io uneori ca sa rad cu tine..de multe ori ca sa rad pur si simplu..uneori sa ma dau mare (asta nu prea imi iese, da' mai incerc)..alteori de drag..alteori din gresala, nimeresc ca musca in lapte..uneori inspirata (hai, zi ca nu ..alteori, heh..cel mai greu nu e cu impartitul rolului, ci a atentiei (ca ma zgaltaie copiii sa ii bag in seama cand sunt pe forum si cainii vin si imi prind mainile cu dintii si ma trag sa ii mangai..de barbat nu va spun ) si a calculatorului (ne batem ca orbii de la el, si eu cand tin sa castig neaparat abuzez de pozitia de mama, ca argumente valabile n-am)
cu placere
D.
OtiliaLia spune:
Am inceput prin a scrie scrisori (acum 25 de ani) si mi-a placut. Descrieri de peisaje, de situatii, intamplari iar acum cochetez pe tema Japoniei. (evident au existat si renumitele compuneri la scoala).
Scriu pentru cine doreste sa citeasca, pentru ca oricum stau foarte putin in tara si e plictisitor sa stau numai sa vorbesc despre aventurile mele cand ma intalnesc cu altii. Dar daca informatiile nu le am scrise se uita multe amanunte (unele sunt descrieri ale unor evenimente la care am luat parte). Chiar si pentru mine e interesant sa recitesc ce am scris dupa ce mai trece timpul.
Tabieturi, n-am, scriu cand ma apuca, unde ma apuca (si pe servetele de ex, dar de obicei am un carnetel in geanta) iar apoi le transfer in compi si le "prelucrez critic".
M-am gandit sa le public doar pe cele legate de Japonia (o parte dintre ele), celelalte "productii" zac pe undeva prin casa.
Primul volumas a si aparut si am donat tot tirajul, n-a intrat in librarii. Al doilea va avea de asteptat finantarea. E gata de 2 ani (circula sub forma de varianta multiplicata xerox printre prieteni). Cel de-al treilea e in lucru.
Impacatul cu "restul lumii". Eh, aici a fost o mica oproblema mai la inceput, ca tare greu am convins-o pe mama sa ma lase sa lucrez daca am chef, ca cheful nu vine la ore fixe.
Si cam la fel cu sotul meu, care ma bazaia mereu si ma ruga sa-i traduc ce scriu. La inceput am mai tradus, dar dupa aceea am descoperit ca imi scadea productivitatea asa ca i-am sugerat sa invete romaneste (hi hi hi). Nu-s chiar asa "rea", ii mai traduc cand avem momente libere si doreste.
Volumasul aparut i l-am citit si tradus cand a fost gata.
Sincer nu-mi evaluez "opera" nicicum. Ii las pe altii sa ma critice sau sa ma laude.
Intrebari de interviu ? Habar n-am, asa pe negandite, ce mi-ar place sa raspund !
Daca m-as opri din scris ? Evident ! Daca-mi seaca imaginatia !
Evident ca am timp si de cartile altora. Am fost si voi ramane un soricel de biblioteca. Citesc aproape orice imi cade in mana (NU romane siropoase sau mai stiu eu ce aventuri politiste).
conchita spune:
quote:
Originally posted by qsar
Raspuns eretic: Da' de ce ne-ntrebi?
Q
Agentia China Noua, departamentul Sondaj Necenzurat raspunde: da' de ce nu?
pentru ca si mie mi s-a raspuns foarte indatoritor si respectuos cand am adresat politicos o intrebare , hai satz fac hatarul: discutam serile trecute pe ciat cu niste scriitoare despre rostul scrisului in lume, dar si pe plan personal. vreau pur si simplu sa aflu si alte opinii, pe ciat eram o mana de fete, forumul are cateva mii de membri. de unde si titlul foarte explicit: e sondaj, nu tragere la raspundere ma indoiesc ca sunt prima persoana intalnita care intreaba "care e ars poetica dvs, maestre?". parca si Brumaru avea un raspuns consacrat la faza asta.
lily spune:
aaa, din scris/ pai vreau sa ma opresc.punct.virgula, dar imi place scrisul !! mult de tot
da` mai mult mie imi place sa citesc
cu respect,
a dvs.
Lili