Cum e cu armata??
Raspunsuri - Pagina 8
bibi spune:
quote:
Voi va dati seama ca in Romania va fi un ultim om care va face armata impotriva vointei sale?
Ma intreb si eu ce o fi in sufletul lui :)
DISPERARE, NEPUTINTZA, FRUSTRARE
iuliana76 spune:
Pentru Missy, am auzit pe la diversi tineri care au aceeasi problema ca, daca ai 1000 USD, ti se da livretul militar. Asa e cel mai bine decat sa declari ca ai cine stie ce boala.
MD spune:
Eu am spus doar ca atata vreme cat scrie la lege ca e obligatorie, gestul de a nu te duce este echivalent cu cel al unuia care vrea sa scape de puscarie cu spaga sau cu internare la nebuni. Si nu sunt putini nici aia. Nu contest ca e o porcarie, dar asta nu e treaba mea, adica eu ma duc si trec strada pe la semafor chiar daca trebuie sa ocolesc jumatate de strada pentru asta ca niste destepti s-au gandit sa puna semaforul exact unde nu trebuie. Nu e vina mea, dar asta e, trec pe acolo. La fel si soferii care nu respecta rosul si trec, ca doar nu e pentru ei!!!! La fel si altii care fura cu miliardele ca doar ei nu sunt tampiti sa se uite-n gura legii. . .Are romanul o vorba, cine fura azi un ou maine va fura un bou. . .Extrapolati, dragilor. . .Atitudinea asta spune multe despre atmosfera vis-a-vis de lege din Romania. Unii eludeaza legea dupa bunul plac si nu se duc la armata, altii fura, altii mint, altii inseala, altii omoara. . . .Pai, bine-i????? Si ne mai intrebam de ce e asa cum este. . . .Dar, probabil ca toate astea vi se par consideratii filozofice, bleah veti zice. La urma urmei ramaneti fiecare cu ce vrea, eu una stiu cum gandesc si cu asta basta. Cat despre armata din USA, hmmm, Iuliana, chiar esti sigura de ce spui???? Din pacate pentru tine locuiesc intr-un oras care a aparut si s-a dezvoltat in principal ca oras militar, la doi pasi de o baza militara vestita, copilul meu merge la scoala cu copii de militari, multi dintre ei plecati in Iraq si-n Afganistan. Stiu si cum si unde locuiesc si am dat si bani sa le fie trimise pachete sotiilor si copiilor ramasi acasa. Nu vorbi despre lucruri pe care nu le cunosti. . . Si, mai ales, nu-ti dori sa faci armata doar pentru unele avantaje materiale, oamenii astia se duc la razboi, mor pentru o cauza care nu e a lor dar e a natiunii pe care o reprezinta si asta le e suficient. Fii atenta ce-ti doresti ca nu cumva sa se indeplineasca. O zi buna!!!!
iuliana76 spune:
quote:
Originally posted by MD
Unii eludeaza legea dupa bunul plac si nu se duc la armata, altii fura, altii mint, altii inseala, altii omoara. . . .Pai, bine-i????? Si ne mai intrebam de ce e asa cum este. . . . La urma urmei ramaneti fiecare cu ce vrea, eu una stiu cum gandesc si cu asta basta.
Ai dreptate, si eu la fel gandesc, de-asta si vreau sa plec din Romania. Pentru ca intr-o mare de rechini nu stiu daca scapa vre-un pestisor. Atata timp cat exista coruptie, furt pe fata si nimeni nu pateste nimic te simti frustrat. Si atunci ori vei fi ca ei ori pleci.
quote:
Originally posted by MD
locuiesc intr-un oras care a aparut si s-a dezvoltat in principal ca oras militar, la doi pasi de o baza militara vestita, copilul meu merge la scoala cu copii de militari, multi dintre ei plecati in Iraq si-n Afganistan.
Dar sunt plecati de buna voie, nu?
quote:
Originally posted by MD
oamenii astia se duc la razboi, mor pentru o cauza care nu e a lor dar e a natiunii pe care o reprezinta si asta le e suficient.
La cata solidaritate am vazut la americani, nu mira pe nimeni sacrificiul voluntar, pe cand la noi nu exista asa ceva, poate doar la o anumita minoritate: romii.
Deci nu exista la noi "cauza a natiunii" pusa in practica, poate doar cauza personala. Si atunci de ce sa-ti sacrifici familia pentru ceilalti care oricum nu dau doi bani pe tine?
Nu mi-ai raspuns, de ce ai plecat din Romania, ai inceput cu "filozofii" si n-ai dat raspuns la principala intrebare. Oricare ar fi raspunsul tau, nu mai conteaza, din partea mea bravo tie.
MD spune:
Pai am plecat din Romania, fiindca sotul meu, ala care a facut armata la opspe ani, dupa ce-a luat la facultate la stat, dupa ce-a invatat de si-a tocit coatele cu toate c-a fost in armata, a primit o oferta de job aici. Nimic mai simplu. Acuma ti-am raspuns la intrebare???? Sper ca da, si mai ales sper ca si celor care au spus ca altii, adica aia care fac armata, o fac ca sa piarda timpul, sa frece menta cum zice romanul verde, si ca cei care n-o fac n-o fac fiindca sunt dedicati stiintei si tehnicii.
oz spune:
quote:
Originally posted by MD
... sotul meu, ala care a facut armata la opspe ani, dupa ce-a luat la facultate la stat...
stai asa...cand a fost asta?
atunci cand sotul, fratele, prietenii mei, aveau 18 ani, nu te lua in armata decat DUPA facultate. Si multi dintre baietii astia aveau o familie cand terminau scoala, sa o lase balta?
Nu sunt de acord cu spaga si certificatele medicale, sotul meu a facut o gramada de cursuri si specializari ca sa nu-l ia in armata. Fratele meu a facut 2 facultati si jumatate inainte sa plece din tara, seful lui a fost de acord sa-l lase sa merga la scoala din cand in cand daca lucra seara, iar el a zis ca mai bine studiaza pana la 35 de ani decat sa mearga o zi in armata, sa urle un bou analfabet la el si sa-l puna sa faca flotari sau sa curete wc-ul. Si cum a studia este perfect legal in Ro, nu au incalcat legea.
dodo spune:
"iar el a zis ca mai bine studiaza pana la 35 de ani decat sa mearga o zi in armata, sa urle un bou analfabet la el si sa-l puna sa faca flotari sau sa curete wc-ul"
Ei, aici ai pus punctul pe "i"! Cred ca asta-i motivatia pt. care se codesc majoritatea sa faca armata: Cum adica, sa primeasca ordine de la cineva cu pregatire inferioara?? Sau sa fie pus sa spele wc cind la el acasa are menajera (mama sau sotia) care face astfel de treburi "nedemne" de un barbat? Sau, Doamne-fereste, sa curete legume la cantina?? Ptiu-Ptiu, piei, drace!!! Mai bine ma dau bolnav, arunc miile de dolari in buzunarele altora, decit sa caut o solutie cinstita! Ca sint multi care se inscriu la diverse cursuri sa scape de armata, OK, desi nu ii onoreaza o astfel de fofilare, macar e legala, nu e minciuna cu acte-n regula. Dar sa te gindesti sa-ti rupi o mina, ca sa eviti armata, scuze dar asta e dovada de infantilism, sau sa dai banii pe certificate de boli inchipuite nu e numai iresponsabilitate, e o provocare a destinului...riscanta...
oz spune:
quote:
Originally posted by dodo
Ei, aici ai pus punctul pe "i"! Cred ca asta-i motivatia pt. care se codesc majoritatea sa faca armata: Cum adica, sa primeasca ordine de la cineva cu pregatire inferioara?? Sau sa fie pus sa spele wc cind la el acasa are menajera (mama sau sotia) care face astfel de treburi "nedemne" de un barbat? Sau, Doamne-fereste, sa curete legume la cantina?? Ptiu-Ptiu, piei, drace!!!
draga mea,
nu stii despre ce vorbesti! fratele meu a locuit singur ani de zile si nu venea nimeni sa-i gateasca sau sa-i curete wc-ul, la el in apartament era mai curat decat la multe gospodine. Si nu e vorba neaparat de ordinele primite in armata, ci de umilinta la care esti supus zilnic, faptul ca un frustrat poate sa-si verse nervii pe tine si sa te trateze ca pe un animal fara sa poti riposta, cred ca asta incearca sa evite toata lumea.
quote:
Ca sint multi care se inscriu la diverse cursuri sa scape de armata, OK, desi nu ii onoreaza o astfel de fofilare, macar e legala, nu e minciuna cu acte-n regula.
cum adica nu-i onoreaza? ce este atat de onorabil la armata asta? am mai intrebat odata si nu mi-a raspuns nimeni. Eu fac deosebire intre a incalca legea si a o folosi pentru a evita ceva neplacut tie. E ca si cu taxele: este OBLIGATORIU sa le platesti, dar e DREPTUL tau sa faci tot ce e legal posibil ca sa le eviti
MD spune:
Oz, unii faceau armata si dupa aia facultatea pe vremea cand altii intrau la grupa mica. Sau abia se nasteau. Asa ca nu te mai bate cu pumnul in piept de cate stii tu. Cat despre faza cu legea care poate fi folosita ca s-o eviti ti-am mai spus: daca pot sa mituiesc pe cine trebuie mituiesc si nu mai fac puscarie fiindca am omorat un copil cu masina. Intreb inca o data: e bine???? Cine trage linia intre ce se poate si ce nu se poate face in umbra legii??? Unde ne putem opri?? Nu ti se pare ca deja intram pe terenuri minate? Poate ca fiecare are dreptul in virtutea enuntului tau sa-si puna limita dupa bunul plac si atunci de ce ne revoltam????? Faza cu taxele care sunt obligatorii dar ai datoria sa le eviti m-a rupt, bravo voua, si spuneti ca stati in Australia????? Asa o fi acolo, habar n-am!!!!
Cat despre onoare nu ma obosesc sa-ti raspund pentru ca sunt lucruri pe care le intelegem si pe care nu, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere spune o vorba, ca tot imi plac mie proverbele azi. . .
Milia spune:
MD, am impresia ca intreci cam mult masura. Regulamentul iti interzice sa jignesti oamenii pe aici, chiar daca au alta parere decat tine. Cum poti spune ca a te scuti de armata e ca si cum ai fi infractor si ai da spaga sa scapi de puscarie?!? Si alte afirmatii de prin postarile tale sunt cam lipsite de bun simt! Nu vede nici un moderator subiectul asta?