Cum e cu armata??
Raspunsuri - Pagina 5
Dianne spune:
quote:
Originally posted by Ven
Mai terminati mai cu bullshitu' asta cu armata!!!
Sa fim seriosi, n-am auzit pe NIMENI care sa zica :"Vai ce bine a fost in armata, mi-a ajutat enorm in viata faptul ca am facut-o!"
Si, intr-adevar, majoritatea militarilor de cariera beau si sunt cam "puturosi", adica asteapta ca si acasa sa li se execute ordinele......Si credeti-ma, stau intr-o zona de blocuri ale cadrelor militare
Venera siMarkus (10 decembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/rothgross
De unde stii tu Venera, ca militarii de cariera sunt puturosi si ca acasa astapta sa li se execute ordinele?! Te-ai uitat pe gaura cheii la vecinii de bloc sa vezi ce fac?
Sotul meu e ofiter si te asigur( vorbind in cunostinta de cauza) ca nu mi-a "ordonat" nimic niciodata. In ceea ce priveste "puturosenia" sotul meu nu se eschiveaza de la treburile casei si mai castiga si un ban in plus pe langa salariu. Stii cum ne crestem noi copiii? Pentru ca el lucreaza in ture, cand e acasa sta cu copiii, le da macare, face temele cu ei etc, seara preiau eu stafeta. Uneori mai vine mama cand niciunul dintre noi nu e liber! Apropo, eu nu stiu cat costa un kg de cartofi pentru ca numai el face piata! Dealtfel toti colegii lui, pe care-i cunosc bineinteles, mai au si un al doilea job! Muncesc de le sar capacele, fara sa conteze ca este capitan cand pune-o gresie sau o faianta! Nu mai vorbesc de cei care mor in Irak pentru un trai mai bun!
Sa nu fii de acord cu obligativitatea stagiului e una dar sa faci militarii de cariera puturosi si betivi e jignitor!
Nici eu nu sunt de acord cu obligativitatea stagiului militar si nici cu multe lucruri care se petrec in armata! Consider ca atata timp cat a fost obligatorie, prin lege, armata un barbat trebuie sa-si rezolve si aceasta problema inainte de a fi cap de familie, tata sot, bunic sau ce-o vrea el! Nu conteaza cum se eschiveaza doar sa-si rezolve problemele inainte de a crea altele mai grelefamiliei lui!
Ven spune:
Hai, ma, da' ce sari asa in sus? te rog sa te uiti inca o data am zis "majoritatea", n-am zis toti, si sotul tau e una din exceptii (cred ca 10 % sunt asa ca el, ferice de tine!)
Si nu-i nevoie sa ma uit pe gaura cheii la nimeni, ca ii vad toata ziua prin cartier "afumatzi" si mai vad si cine face treaba, se agita, bla-bla-bla (adica nevasta si copiii - de altfel si copiii (cativa mi-au fost elevi) erau destul de "stresati" de atmosfera din casa) si cine sta toata ziua pe balcon si fumeaza sau whatever.....
Raman la parerea mea, dragilor, ARMATA e bullshit in Romania, si MAJORITATEA militarilor de cariera imi displac la fel de mult in continuare......
Venera si
Markus (10 decembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/rothgross
Ninja spune:
quote:
Originally posted by dpintiliequote:
Originally posted by Ninja
Ce whatever bai tataie daca am intrat in piine de la 14 ani?
Mda....nasol...
Parerea ta, tataie... A fost alegerea mea, ca atunci cind eram mic, nu vroiam sa fac armata, hihihihi, si daca ai facut la lic mil, nu mai faci armata, nu?
---------------------------------------------------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans
coral spune:
Un prieten si-a scutit baiatul de armata, internindu-l o luna la pshiatrie. Poate gasesti un doctor sa ii dea o adeverinta prin care sa arate ca este in incapacitate temporara de
Un coleg a facut ca TR armata la Bacau, la ora 4 era acasa, a fost ca un serviciu, la o unitate militara aproape de casa, nu aveau munitie pentru instructie, mincare, era mai simplu sa ii trimita acasa.
Mi se pare absurd, obligi oamenii sa vina in armata si nu ai logistica si conditii.
TR-ul inainte de '90 era de 9 luni, acum este de 6.
Nu am auzit pe nici unul din cunoscutii nostri sa vorbeasac de perioada in care au fost in armata cu placere, toti o considera o pierdere de timp.
Ninja, poate ar trebui sa iti mai cizelezi vocabularul, nu este necesar sa jignesti fara motiv, chiar daca nu esti de acord cu parerea persoanei respective.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Ninja spune:
Ce-am zis?
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans
iuliana76 spune:
Pentru toti si mai ales pentru Dodo. Sotul meu castiga 20.000.000 lei pe luna. Eu sunt in CIC si iau 6.000.000 lei . Daca il ia in armata pe sotul meu, eu si copilul cum traim? Cu ce bani cand solda nu ajunge nici pentru masa de o zi. 6 luni e foarte mult in momentul in care ai un servici bun, pentru ca oricat sunt obligati sa te primeasca dupa aceea, fii sigura ca nu mai gasesti postul respectiv.
Poti spune: de ce nu s-a angajat dupa armata. Pai aici un job bun il gasesti foarte greu si el l-a gasit din timpul facultatii.
Plus ca in armata sunt o gramada de angajati cu idei invechite care pur si simplu isi bat joc de tine. Si am intalnit astfel de cazuri, prieteni care veneau din armata si povesteau ce pateau pe acolo.
Armata te face barbat? Prostii comuniste. Viata te face OM. In armata te trateaza ca pe un caine nu ca pe un OM, indiferent de educatie. Armata Romana mi se pare o prostie, atata timp cat in lume exista tehnici de lupta inteligente, nu trasul cu arma. Ca oricum la noi nu inveti altceva decat sa speli WC-urile cu periuta de dinti.
Si as mai avea multe de zis, dar cred ca se stiu deja, cel putin de cei de aici.
Iuliana
dpintilie spune:
Ninja, 2 lucruri:
1. Daca tot o dai cu tataie in sus, tataie in jos, macar acorda-l cu genul interlocutorului...![]()
2. Tu explica-ti afirmatiile, c-apoi vedem noi cine intelege si cine nu. Principalul e ca nu ti-a placut liceul, ca practic ai incercat si tu sa te fofilezi,sa nu faci armata...Ca din greseala ai ales ceva mult mai naspa, asta e alta treaba
Cunosc si eu cativa care au terminat liceul militar, apoi au mers mai departe la academie. Dupa cum stii, e obligatoriu sa mergi la academie dupa ce termini liceul. Asta cred ca e si acel an in plus pana la cei 5 cu care te lauzi . Presupun ca ai abandonat...Da stiu ca ai avut de platit din greu cei 4 ani de liceu
. Anyway, daca asa sta treaba, bravo tie ca ai plecat daca nu era pentru tine asa ceva. Cei despre care vorbesc eu nu aveau bani sa-si plateasca liceul si au facut Academie tinand-o tot intr-o depresie si ganduri de sinucidere. Toti pe care ii stiam aveau astfel de ganduri...Unul singur a reusit sa plece, si-a convins cu greu parintii sa-i plateasca anii de liceu.
Cea ce sustin eu, Ninja, este ca Stagiul Militar(nu liceu, nu academie) este o pierdere de vreme, una pe care nu si-o pot permite barbatii cu familii si job-uri unde 6 luni de zile sunt ucigatoare. 6 luni e mult, orice s-ar spune. Pentru mamici(si nu doar), ganditi-va la puiul vostru de la 3 luni la 9 luni, cate schimbari, cat ajutor aveti nevoie...
Ninja, nu stiu daca esti programator sau nu, cert este ca ai habar de informatica...Gandeste-te tu cate se schimba in 6 luni...Cat pierzi si material(salariul nu e tocmai micutz)...Si pentru ce???
Hai, da-mi dreptate cand spun ca pentru foarte multi barbati, stagiul militar de ACUM e o pierdere de vreme care nu ii ajuta cu absolut nimic in viata...
,Dana si Andrei(12 dec 2003)
http://community.webshots.com/user/dpintilie
Ninja spune:
Bine mamaie, cum adica nu mi-a placut liceul? Mu mi-a placut atunci si nu stiu pe nimeni care sa-i fi placut. Dar uitindu-ma acum inapoi, pot sa zic ca a fost bine ce am facut si NU imi doresc sa fi facut alt liceu. N-am platit nimic pentru liceu. Imi era destul de bine si in ro, eram la Institutul Medico-Militar, nu eram la pifani... Si te asigur ca nu toti sintem informaticieni si mai stiu eu ce, am avut si colegi, nu pot sa zic mai nevoiasi, dar de la tara, pentru care pifa e o alegere tentanta. Asa ca las-o balta. Acum sint loial Imparatului.
www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans
Ninja spune:
iuliana76: oricum cistiga prea mult. La armata cu el!
dpintilie spune:
Nu o las balta...mai citeste-mi o data mesajul, am spus " pentru foarte multi barbati, stagiul militar de ACUM e o pierdere de vreme care nu ii ajuta cu absolut nimic in viata...". Nu am spus pentru toti si cred ca am spus clar pentru care barbati, cei cu familie, cei cu resonsabilitati, cu job-uri bune, etc...
Si daca tot te tii in clontz cu altii, pai da dom'le motivele pentru care e util sa faci Stagiul Militar acum...Nu te tot fofila cu raspunsuri de 2 bani( a se vedea raspunsul dat Iulianei)...
Cat despre loialitate...ma faci sa rad...
,Dana si Andrei(12 dec 2003)
http://community.webshots.com/user/dpintilie