Mamici din Canada ( 2 )

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Christina,

Prietenii tai ar face bine sa obtina certificatul de nastere al copilului cat mai curand pt. ca le este necesar pt. pasaport. Eu i-am facut Yasminei pasaport de cand avea 3 luni. Altfel nu poti calatori. Bine ai venit Dena si sarcina usoara in continuare.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Christina,

daca prieteni tai arata dovada de bilet avion ca merg la interviu, atunci statul canadian ar trebui sa rezolve problema cu certificatul de nastere. Pasaportul stiu ca-l poti face la urgente

Corina si Stephanie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Buna dimineata fetelor!

Azi se pare ca va fi o zi frumoasa in Toronto (in sfarsit) si maine si mai frumos!

Rosa, multumesc mult de sugestii. Vreau sa le iau ceva de casa iar pahare le-am luat cu alta ocazie, asa ca pica asta. O sa mai caut prin magazine specializate si sa vad poate imi place ceva pe loc1

Christina, si eu stiu ca-ti trebuie certificat de nastere la pasaport. Insa e o mica problema cu emiterea certificatelor, cica ar dura intre 34-38 saptamani, fata mea are aproape 4 luni si tot nu ne-a venit nimic. Nu stiu daca exista o procedura de urgenta pentru certificate. Cam nasol pentru cazul in care vrei sa pleci cu copilul din tara, si noi ne-am gandit la asta.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

Fetelor..mie mi-a venit certificatul de nastere canadian in mai putin de o luna.Nu stiu de ce dureaza asa de mult la voi...Apropo, v-ati facut si certificate de nastere romanesti?Eu l-am scos si pe ala de la consulatul romanesc pe baza certificatului canadian..si a celor de nastere a noastre.Ei zic..., ca daca sta mai mult de 3 luni copilul in Romania si nu are si certificat romanesc trebuie s aplateasca viza.Normal ar trebui sa vi-l faca pe loc...dar asa sunt ei obisnuiti sa te poarte de mai multe ori pe drumuri.
Hai ca merg sa-i pregatesc papica lui Andrea.

http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Fetelor,

multumesc mult de raspunsuri. Voi credeti ca bebele are nevoie de pasaport, considerand ca e cetatean canadian si merge in State? stiam ca nu e nevoie de pasaport sa mergi in state daca esti cetatean. In plus, parintii nu vor sa cumpere bilet de avion inainte de obtinerea certificatului de nastere sau a altui document de acelasi gen pentru ca in functie de faptul ca vine si copilul sau nu, vor sta mai mult sau mai putin in Los Angeles.

Aveti idee unde ar trebui sa sune sau cui sa se adreseze pentru aceasta procedura de urgenta?
Pupici!

Christina (saptamana 36+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Servus fetelor

Lidia cum a fost la botez? imi dai si nr preotului ca eu nu-l gasesc, nu stiu ce am facut cu el. Nu am reusit sa vad pozele

Tzi-ai facut molifta mai intai? l-ai mai chemat si acasa sa-tzi faca slujba?

Cat a costat la biserica? Tot cam in aceeasi suma trebuie sa ne incadram si noi cu cadoul nasilor?

pupa Corina si Stephanie
Hai ca te-am zapacit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MJord spune:

Sympa,
Cind ai scos certif romanesc de la consulat, nu a fost nevoie de pasapoarte roamnesti valabile? Doar certif parintilor?
Merci,

Gabriela & Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Christina, un coleg de-al meu de serviciu a fost oarecum in aceeasi situatie ca si prietenii tai, numai ca ei vroiau sa mearga in vacanta in Florida. Pentru ca facuse copilul 6 luni si nu mai primeau certificatul, au sunat la MP-ul din zona lor. Au fost extrem de insistenti, telefoane zilnice, explicatii, indignarea de rigoare si pana la urma certificatul a aparut la biroul MP-ului (?!). La ei a durat cam 3 saptamani de cand au sunat prima data la MP. Sa incerce si calea asta, poate au succes.
A, tipului asta de la serviciu i s-a spus ca teoretic poate merge in State si fara certificat de nastere, doar cu hartia aia din spital care confirma ca ai nascut. Ei insa n-au vrut sa riste si sa stea ore prin vama pana se lamuresc toate.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by Christina

Fetelor,

multumesc mult de raspunsuri. Voi credeti ca bebele are nevoie de pasaport, considerand ca e cetatean canadian si merge in State? stiam ca nu e nevoie de pasaport sa mergi in state daca esti cetatean. In plus, parintii nu vor sa cumpere bilet de avion inainte de obtinerea certificatului de nastere sau a altui document de acelasi gen pentru ca in functie de faptul ca vine si copilul sau nu, vor sta mai mult sau mai putin in Los Angeles.

Aveti idee unde ar trebui sa sune sau cui sa se adreseze pentru aceasta procedura de urgenta?
Pupici!

Christina (saptamana 36+)

Christina,

Fiica mea este cetatean canadian si ca orice alta persoana (cetatean sau nu al acestei tari) se identifica si calatoreste cu acel pasaport. Cred ca tu voiai sa spui ca cetatenii canadieni nu au nevoie de viza sa calatoreasca in State, ceea ce e diferit.

P.S. De curand absolut toata lumea trebuie sa posede pasaport chiar si bebelusii.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Donia si Dena!

Dena, nastere usoara si bebel sanatos!

Donia, cum se numeste orasul in care locuiesti? Sa completez pe lista.

Catalina, noi la nasi am luat un DVD player in ideea ca 1. e pentru casa; 2. le place amandorura sa se uite la filme cand au timp; 3. nu aveau DVD player inca.
Ate variante la care ne mai gandisem: o statie meteo (barometru/ higrometru/ termometru), sau o pereche de suporturi din cristal pentru lumanari, sau un set bomboniera/ vaza/ fructiera.

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput