idee noua
Situatia mea o stiti: fetita are 2 luni si jumatate iar eu fiind studenta nu beneficiez de nici un ajutor de crestere a copilului. Daca ma angajez cu carte de munca si lucrez cel putin 10 luni, am dreptul apoi sa intru in CIC pana cand implineste copilul 2 ani?
Raspunsuri
cghitescumd spune:
Presupun ca ceea ce infatisez deja s-ar putea sa fi citit deja, dar imi asum riscul de a posta copii a ceea ce s-a mai spus p forum.
Desprecopii_com forum - Ce drepturi au studentele mame.htm
In functie de veniturile pe care le realizati ca si familie exista solutii legale de a primi bani daca va incadrati in acele cazuri. Mai mult in acest an se vor schimba cuantumurile alocatiilor de stat pt copii. Ar fi bine sa va adresati serviciului social din cadrul primariei pt ca orice ban este binevenit daca sunteti in situatia de a avea dreptul de beneficiu pt anumite situatii.
Desprecopii_com forum - autonomie universitara.htm
(adica o studenta a nascut un BBlush si acum primeste un ajutor de crestere a copilului)
Mi s-a spus ca teoretic acest ajutor exista
se primesti o indemnizatie de 1,5 milioane pt nastere si apoi bursa sociala. Bursa sociala se ia daca nu depasesti 2,5 milioane lei pe membru de familie si daca bineinteles nu beneficiezi de altfel de bursa.
Desprecopii_com forum - gravida in luna a 5-a , studenta la stat cu taxa.htm
Ea este studenta
la facultate de stat, cu taxa, frecventa redusa.
Acum este in luna a
. si se intreaba daca minunatul stat care ocroteste mama si copilul o ocroteste si pe ea. (indemnizatiile de maternitate, ingrijire copil).
daca va termina anul acesta isi va da licenta si o va lua are tot dreptul sa-si dep[una dosarul pentru CIC pentru ca anii de facultate se considera ani de cotizatie,dar abia dupa ce devii absolventa licentiata.In cazul in care va absolvi dar nu isi va lua licenta nu va beneficia!...Daca reuseste sa o dea innainte de a anaste e perfect
dac o da in februarie nu i se mai ia in considerare nimic
art. 38 din legea 19/2000 spune:
Art. 38. - (1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiază de drepturi de asigurări sociale, cu excepția celor prevăzute la art. 40 lit. a) - c) și e);
b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora;
c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat.
(2) Asigurații care au absolvit mai multe instituții de învățământ superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.
(3) Persoanele prevăzute la alin. (1) beneficiază de perioade asimilate, dacă în aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile prezentei legi.
(4) Perioadele asimilate, prevăzute la alin. (1), se valorifică pentru obținerea prestatiilor de asigurari sociale prevazute de prezenta lege.
(5) Se excepteaza de la prevederile alin.(4) pensia anticipata si pensia anticipata partiala, in cazul carora nu se valorifica perioadele asimilate prevazute la alin.(1) lit.b) si c), precum si perioadele in care s-a beneficiat de pensie de invaliditate.
Mirela & sotul