Viata in Germania (7)
Raspunsuri - Pagina 7
cami_alex spune:
Nu trebuie sa cumperi aceste medicamente inainte de nastere.Eu am facut asa findca asa imi e obiceiul.Am o adevarata farmacie in casa...sa nu-mi uit profesia:)
papadie spune:
http://onwirtschaft.t-online.de/c/18/93/97/1893970.html
uite daca va bate gandu' sa zburati ieftin in USA.
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
tinatache spune:
Laura, cred ca cel mai aproape iti poate da un sfat o moasa. Ai una? daca ai, intreb-o si pe ea, ele au experienta si iti poate rezolva niste problemuta mai ceva la medicul. Intre noi fir vorba pediatrii nu se prea pricep la bebei mici de tot, pun toate urletele pe seama colicilor, chiar am avut o discutie la Spielgruppe si mamicile tot asa ziceau, ca mai degraba o moasa are experienta cu bebeii. Plus ca eu iti spun ce am facut cu ai mei , 2 copii ca mai multi n-am, dar ea a avut enshpe pe mana.
Asa, si acuma sa-ti zic si ce-am facut noi: nu am dat copiii cu absolut nimic, nici ulei, creme etc. Pati a facut la inceput o iritatie urata la fundulet si tot aici am aflat ca crema Weleda e f buna, mi-am luat si intr-adevar ne-a salvat. Ei, acuma intre noi fie vorba si spalatul la fundulet la fiecare schimbat (adica de 10 ori pe zi in perioada aia) a facut f bine. Nu-ti trebe sa ai, iti poti lua daca ai nevoie. Andra nu a avut asa ceva si nici n-am avut nevoie.
Si inca o chestie: daca te duci la magazin sunt o multime de prostioare "nice to have" dar absolut utile sunt doar cateva. Si le iei ca arata frumos si apoi stai si te uiti la ele. Daca ai catalogul de la baby-walz si te uiti pe ultima pagina (sau prima??) ai sa vezi o lista de te doare mintea, de parca faci 3 copii o data.
Ce consider eu f bun e scaunelul de facut baita, eu l-am avut la ambii copi din prima zi si pot sa zic ca il consider o comoara. Nu stai cocosat, stresat, ca intra apa in rechi, ca-l scapi, ca e prea putina apa, sau prea multa, sau... mai stiu eu cum. apoi termometru de baie ca la inceput nu-ti dai seama cam cat de calda tb sa fie. Pelinci cat mai multe. Mie personal nu-mi plac servetelele Pampers, sunt prea tari, am folosit Penaten, da' acuma ca tot am 2 cacaciosi in pampers pot sa spun ca nu e nici o diferenta intre ele si Mamia de la Aldi, care-s muuult mai ieftine. Si scutecele de la Aldi sunt pana la urma bune, am facut eu mofturi da m-am obisnuit si cu ele. Aldi si Lidl au aceleasi preturi la scutece.
Una peste alta, nastere usoara!!!! sa-ti instruiesti sotiorul sa ne dea de veste imediat cum nasti, auzi? Si in spital sa intrebi de 100 ori daca ai chef, sa nu le lasi sa plece ca pana la urma si ele tot oameni sunt, la cati bebei au pe cap se bucura daca vad ca unul pare cuminte si scapa repede.
A, pernuta din samburi de cirese: e buna, o pui la bebel la burtica, sau pur si simplu calduta in patut. Se incalzeste la microunde. Si sa mergi la Ruckbildunggymnastik dupa nastere, eu n-am fost da' cica e buna si aia. Am crezut ca la cezariana nu merge, da' cica merge.
ce sa-ti mai zic... mai intreaba tu :))
A, inca ceva: mi-am facut moftul si la al doilea mi-am luat Wickeltasche de la Penaten. Vrei sa-ti spun ca sta aruncata intr-un colt?? da' am? am :) e din capitolul "nice to have". da, si inscrie-te la pampers, nestle, milupa, toate site-urile, sa vezi ca-ti vin pachetele acasa si tot felul de brosurici, la primul copil sunt bune. Si linguri din plastic, cred ca am adunat pe putin 10 lingurite, da' stii ce bune sunt? ca sunt mici, dupa gurita lor. Apropo, am un mancator de babana!! tananaaaa, are o gura maaare cand vede lingurita:)) I-am dat andrei sa guste morcov ca se uita cu jind si era sa vomite. de atunci cand ma vede ca-i dau de mancare isi face greata:)) Tb sa-i gasesc ocupatie ca altfel numai cand vede si vomita:)) gata, ma opresc!!!!
PS: acuma am vazut ca moasa ti-a dat de la Weleda: sunt bune! toate sunt bune, sincera sa fiu, uneori daca bebele are pielea sensibila tb sa incerci 2-3 pana gasesti una potrivita dar de regula sunt bine facute.
Cristina
tinatache spune:
quote:
Originally posted by papadie
http://onwirtschaft.t-online.de/c/18/93/97/1893970.html
uite daca va bate gandu' sa zburati ieftin in USA.
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
pai eu ma duc si maine, numa' sa-mi dea si bona la doi cacaciosi :)) aici, nu in USA!
Cristina
tinatache spune:
tot eu! credeati ca ati scapat? mai fetelor, ce ma fac ca ma doar un umar de nu mai pot. Mai exact muschii de la umar la gat, ajunge durerea pana la ceafa. Sa nu ma trimiteti la masaj so prostia aia de fango ca am fost si degeaba. Masaj aici iti fac parca te gadila, 10 min si gata. Cineva mi-a recomandat un OSTHEOPAT dar ce mai e si asta? si cica nu-l plateste casa, pai daca ma duc nu ma ruineaza? si apoi la ce platesc la casa? sa-mi dea cineva un leac fara bani! pupici!
Cristina
cami_alex spune:
Laura nastere usoara.De acum in orice moment poate avea loc marele eveniment.Eu am nascut in saptamana 37.
monicaa spune:
quote:
tot eu! credeati ca ati scapat? mai fetelor, ce ma fac ca ma doar un umar de nu mai pot. Mai exact muschii de la umar la gat, ajunge durerea pana la ceafa
Cristina, sotiorul meu sufera des de asa ceva.Are un stil foarte interesant de a dormi si toata ziua il dor muschii de la gat.
Cum trece? Pai ii fac frectie cu crema chinezeasca.Nu stiu daca aici gasesti, eu am luat din tara.daca vrei iti trimit o cutiuta.Ca alternativa nemteasca am luat Pferdesalbe dar parca nu e asa buna.
In conluzie, un masaj (cu dusul) cu apa fierbinte in zona respectiva, o frectie sanatoasa si tine calda zona.lasa sigur durerea.
Si daca nu si nu..poti incerca Ibutop Creme.Eu am folosit cand am avut probleme cu spatele..crampe musculare mai exact.trece dar mai greu.
Iti doresc refacere rapida.
roxanak spune:
Am si eu din cand in cand astfel de dureri. Eu folosesc crema Diclac (in Romania se numeste crema cu diclofenac) si dupa doua zile nu mai am nimic. In acelasi timp fac exercitii cu bratul (rotiri din umeri) si un masaj sau doua pe zi. Dupa cateva zile sunt ca noua.
Insanatosire grabnica
1Sanziana spune:
Noi miercuri facem gratar la socru-miu cu mici(incercam sa-l educam in mancarurile romanesti) ,stropit cu bere Bucegi la 2 litri.Sotul a fost asa surprins de berea in sticla de plastic la 2l,ca a cumparat una si pt tat-su.
Si bineinteles ne uitam la meci.Am inteles ca e la 19.00.
Hai Romania!!!!!!!!!!!!!
4 saptamani
P.S:io o sa-mi iau niste bere fara alcool
Ella spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Laura si papusica din burtik (39 saptamani)
Laura,nastere usoara,numai bine la BB si tie!!!
Ella