Viata in Germania (7)
Raspunsuri - Pagina 5
sigrid26 spune:
TINA multumim de vesti.
Fetele voi care mai stit germana va rog mult de tot, nu stiu cum sa caut de ebay testele pt scoala de soferi, daca se poate ori sa imi spuneti si mie cum se cheama sau un link.Multumesc anticipat.
alba spune:
quote:
Originally posted by sigrid26
TINA multumim de vesti.
Fetele voi care mai stit germana va rog mult de tot, nu stiu cum sa caut de ebay testele pt scoala de soferi, daca se poate ori sa imi spuneti si mie cum se cheama sau un link.Multumesc anticipat.
Sigrid, uite aici un link:
http://search.ebay.de/search/search.dll?MfcISAPICommand=GetResult&krd=1&ht=1&shortcut=4&SortProperty=MetaEndSort&cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.de%2Fws%2F&maxRecordsPerPage=50&st=2&ebaytag1code=77&query=pr%FCfungsbogen&x=13&y=20
Daca ai nevoie de teste pt.scoala de soferi in lb.romana,eu as avea de vinzare, contactezta-ma te rog pe PM .
"Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive."
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by sigrid26
TINA multumim de vesti.
Uite aici in romaneste
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=4205426153&category=38836
Laura si papusica din burtik (38 saptamani)
sigrid26 spune:
Fetelormultumesc mult de tot, ati fost de mare ajutor, noi suntem ca Lolek si Bolek, nu stim deloc germana, sa speram ca o sa invatam repede ca tare rau mai este.Sa ne vedem scapati si de carnet ca fara masinuta suntem morti, stam intr-o zona unde nu este urma de magazin.
Va pup
cami_alex spune:
Din cate am auzit s-au schimbat putin testele(de o luna cred ) pt scoala de soferi in sensul ca au mai adaugat intrebari.Cred ca cel mai bine e sa te interesezi si sa cumperi o carte cu grile actuala.
Camelia spune:
Cristina, multumim pentru vestea buna!Noi chiar consideram ca e o veste cat se poate de buna!Este un raspuns oficial, venit de sus si-mi pare si logic ceea ce se spune acolo.
Noi am printat documentul si cand va fi sa fie, o sa mergem cu el la prelungirea permisului de sedere.In caz ca o sa dam peste vreun functionar mai..."zelos", o sa-i aratam pe ce ne argumentam cererea.
P.S. Eu nu reusesc sa deschid romanians-de.org.La voi merge??? Am citit doar documentul in germana dar mi-ar fi placut sa pot citi si ce spun green-cardisti.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Lauraa spune:
Fetelor cu copilasi micuti, ce ati avut nevoie din RO? Ca joi vine mama si ma tot intreaba ce sa-mi aduca si nu-mi vine nimic in cap.Exista ceva acolo de care avem nevoie si aici nu gasim? Tinatache,fetele,stiti ceva?
Tot cele cu bebei, puteti sa-mi spuneti unde si cum se cere cetatenia romana pentru bebel?
Camialex,in legatura cu testele pentru permis,eu am dat luna asta examen si am invatat de pe unele mai vechi de un an si a fost super-ok. Unde ai auzit ca sunt modificari?
Greencardistele,va tin pumnii! Ar fi super sa poata ramane GC aici. (Desi unii nu ar prea merita ca prea baga Germania si pe nemti in oala cu rahat... )
tinatache spune:
Laura, nu-ti trebuie nimic. Si eu mi-am adus tot felul de prostii, creme, vitamine, si pana nu-ti prescrie dr. ceva tot nu-i bun, iar el iti spune ce se gaseste aici. Si aici sunt creme bune, lotiuni... mai stiu eu ce... La mine au stat de pomana si cred ca intre timp au si expirat. De ex: am crema de galbenele din Ro: si aici sunt si buuune de tot. Am crema de fata pt bebei si de fundeulte: pana la urma tot weleda am luat si iar e buuuna de tot. Poate are altcineva vreo idee... Da, stiu: carti, reviste daca vrei, eu asta vreau intotdeauna;)
Ce as vrea eu sa am in casa si nu am este sfantul algocalmin. Ca astia ma pun sa iau paracetamol sau aspirina daca ma doare capul, dar mie imi trece doar cu algocalmin!!! ca doar n-am febra sa iau paracetamol sau raceala sa iau aspirina!:))
Mai, da' cine te-a suparat asa de tare din tare cei cu GC?:)) sper ca nu noi...
Mamici cu bebici fromosi, ia uitati-va aici: www.baby-casting.de . Bafta!
PS: nici a mine nu merge forumul ala... cred ca au probleme... Ma bucur ca a mai gasit si altcineva hartiuta asta o veste buna. E drept ca pana nu vedem legea nu e nimic 100% clar, dar... e totusi o speranta. Hai ca o sa fie bine, facem si intalnirea de 10 ani o sa vedeti;)
Cristina
Lauraa spune:
Cristina, merci, bine ca ai zis de Algocalmin ca uitasem. Desi eu mai iau DOlormin cand ma doare tzestosul :)))
Cat despre GC, nu voi,nici vorba, altii m-au enervat putin.AM avut o discutie in contradictoriu cu niste GC care probabil nu s.-au adaptat aici si dadeau vina pe nemti care sunt toti prosti, femei urate, mancare proasta, vreme rea, etc,etc, cunosti genul cred... (Dar pe partea cealalta lupta din rasputeri sa ramana aici)! In fine, sa ne ne batem capul, am cunoscut o mie altii care sunt oameni de nota 10 !
cami_alex spune:
Eu am dat comanda in Ro inainte sa nasc sa-mi aduca hainute pt bebe.Mi-au trimis haine frumoase, de calitate si mult mai ieftine ca si in De.Si acum o sa primesc pachet din Ro cu haine la bebe.
Altceva nu am vrut sa-mi trimita din Ro, cum a spus si Cristina gasesti aici de toate.
Laura,
dupa ce am dat examenul de conducere, aprox acum o luna, cel teoretic il facusem anul trecu in timpul sarcinii, doua prietene ( separat) mi-au spus ca au auzit la radio ca s-au schimbat grilele pt scoala de soferi si anume ca s-au introdus mai multe intrebari.Ele sunt interesate sa faca scoala de soferi si daca mi-au spus ca au auzit asta la radio , eu le cred.
Eu findca am terminat cu permisul nu m-am interesat cum e,dar cine urmeaza sa-l faca mai bine sa se interezeze inainte de a se apuca de invatat daca e buna cartea dupa care invata.
Eu acum un an aprox. am mers la scoala cu grilele care le aveam si am intrebat la secretariat daca sunt bune (ale mele erau atunci vechi de 2 ani , ramase de la sot).
...o alta prietena ( tot cu green card )a invata din ceva grile mai vechi decat ale mele primite de la romani care facusera examenul de cativa ani.A crezut ca sunt bune si a avut surpriza ca i-au venit intrebari care nu erau in cartea ei.A mai dat o data examenul invatand din grilele de la mine.Asta a fost in noiembrie anul trecut.
Paza buna trece primejdia...