Viata in Germania (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudiak spune:

@Tinatache
Mutter-Kind-Kur se primeste pe motive medicale. Se poate merge la medicul de casa sau dupa cum am auzit de la altele la Caritas. Medicul iti complecteaza un Formular, pentru copii, trebuie sa complecteze pediatrul. Se depun la casa de sanatate. Ei aproba (sau nu).
De un an incoace, e tot mai greu sa obtii o cura. Eu am primit-o aprobata intr-o saptamina. Am avut destul de multe probleme cu sanatatea in ultimul an.
Casa de sanatate, iti plateste totul, inclusiv tratamentul, tu trebuie sa platesti 10 Euro pe zi. Cura dureaza 3 saptamini si se poate prelungii 1-2 saptamini la indicatia medicului care ingrijeste acolo.
Exista Mutter-Kind-Kur, Vatter-Kind Kur, Familien-Kur (daca amindoi parintii au probleme cu sanatatea) sau numai Mutter-Kur.
Eu am fost f. multumita, ar fi fost totul foarte fain si m-as fi refacut probabil destul de bine, daca nu s-ar fi imbolnavit Vanessa asa rau.
Copii sint impartiti in 3-4 Gruppe, pe virsta si sint cam 1-2 educatoare pt. o grupa. Sint tot felul de activitati pt. mamici si copii.
Dar ce pot sa spun, e ca daca ai und copil sub 3 ani e destul de stresant. Mamicile cu copii mai mari au avut mai mult timp pentru ele.
Am scris acum foarte pe scurt. Mica mea nu mai are rabdare. Daca mai ai intrebari, ti le raspund cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gzabi913 spune:

Help!
Am facut o mare prostie, am alergat dupa tramvai am urcat fara sa am bilet si odata cu mine si controlorii, asa ca am luat amenda.
Sint in Germania pentru doua saptamani, ce patesc daca nu platesc amenda, e cam usturatoare 40 euro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu aveam viza pt mai mult de 1 an de zile si am cerut returnarea TVA-ului.La magazinul de unde cumperi produsul, trebuie sa mergi sa ceri formularele de TAX FREE.Cu ele completate, trebuie sa scoti produsul din EU intr-o anume perioada (nu mai stiu exact cat...era insa mentionat pe formularele alea).La vama, la iesirea din EU trebuie sa prezinti respectivele formulare si produsul.Ei iti spun o stampila care atesta faptul ca ai scos produsul din EU.Fara respectiva stampila din vama, formularele alea n-au nici o valoare.Apoi trimiti prin posta (sau le duci personal) formularele la una din adresele mentionate pe ele pt restituirea banilor.Cam atat imi amintesc eu.

quote:
Originally posted by copiloi

Am si eu o intrebare...stiti cumva cum se procedeaza cand se cumpara un produs de aici si se duce in Ro, in vederea obtinerii TVA-ului inapoi? Eu stiu mai mult teoretic, dar ma gandesc ca unele dintre voi o stiu din practica.
Trebuie mentionat chestia asta inca de la cumpararea produsului ca ulterior am de gand sa cer TVA-ul inapoi? Voi ce stiti?

Danke im Voraus!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Nu stiu ce se poate intampla.Insa pot sa-ti spun ce a patit un amic cu o amenda de circulatie.Era doar in trecere prin D si a primit o amenda de circulatie pe care n-a platit-o pe loc.S-a dus linistit acasa si a facut-o uitata.I-a venit somatie sa o plateasca si apoi o cerere de chemare in judecata pt neplata amenzii.Da, il citasera in Ro!!! Abea atunci s-a speriat si a platit-o.
Eu , sa fiu in locul tau, as plati amenda.

quote:
Originally posted by gzabi913

Help!
Am facut o mare prostie, am alergat dupa tramvai am urcat fara sa am bilet si odata cu mine si controlorii, asa ca am luat amenda.
Sint in Germania pentru doua saptamani, ce patesc daca nu platesc amenda, e cam usturatoare 40 euro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

camelia, si chiar ati primit tva-ul inapoi??? fain, noua nu ne-a dat-o, ca a zis ca avem viza pt o perioada >6 luni :))

Cristina

Mergi la inceput

Da, teoretic i-am primit.Practic, nu. Am ajuns pana in faza in care trebuia sa mergem sa ridicam banii de la un birou din aeroport.Si n-am fost in stare sa ne deplasam pana acolo in perioada legala.Ai mai pomenit asa ceva???Nu-mi pare rau decat de alergatura mea prin vama sa-mi puna stampila pe formulare si de cum m-am chinuit eu sa-i spun vamesului austriac ce vreau, subsemnata fiind tufa la germana.

quote:
Originally posted by tinatache

camelia, si chiar ati primit tva-ul inapoi??? fain, noua nu ne-a dat-o, ca a zis ca avem viza pt o perioada >6 luni :))

Cristina

Mergi la inceput