Limba franceza!
Raspunsuri - Pagina 6
khristin spune:
Anto,
Chestia cu "Tu es vachement belle" o stiam din RO...cat despre quebecosi eu ii aud zilnic in tel. si la inceput ma sacaia accentul lor, acum pur si simplu m-am obisnuit cu ei, nu e mare big deal...Important e sa ai notiunile de baza...
Cristina
antoioana spune:
Lumore, Otilia, ma coplesiti cu bunatatea voastra si-mi explicati atat de bine si frumos ca eu chiar inteleg si invat! Cu Doamne ajuta, acusica va trimit, fetelor, cate o felicitare scrisa cu a mea manutza intr-o franceza quebecoasa!
Cristina, tie-ti convine sa vorbesti...daca te intelegi cu ei si la telefon. Pe robotul nostru au stat mult si bine niste mesaje...dupa care le-am sters. Poti crede ca n-am inteles o iota? Sper sa nu ma fi anuntat careva ca am castigat la loto. :)
Mariana, mai spune-mi si mie ce scoti din cartile tale minune!
Fetelor care vreti lamuriri la engleza...sa spuneti daca aveti subiect pe aceasta tema!
Sanatate la toata lumea si multumesc mult!
anto
lu.more spune:
Cu placere, Anto, spor la treaba si-n continuare, si sa scrii cat mai repede scrisori in franceza!
Lulu
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
antoioana spune:
Multumesc,Lulu!
Fetelor, am inteles eu bine? Dintre verbele care se termina in -er...numai aller este neregulat?
Sa stiti ca se merita sa va faceti un dictionar in Microsoft Excel! Eu pun acolo toate cuvintele noi.
Fetelor, voi ce maiinvatati acolo? Tare secretoase mai sunteti! :)
Numai bine.
anto
Otilia spune:
quote:S-ar putea sa ai dreptate...
Originally posted by antoioana
Fetelor, am inteles eu bine? Dintre verbele care se termina in -er...numai aller este neregulat?
Verbele in limba franceza se impart in trei grupe:
1. Prima grupa: verbe terminate in ...er
2. A doua grupa: verbe terminate in ...ir
3. A treia grupa: verbe terminate in ...ir, ...oir si ...re
Verbele din cea de a treia grupa sunt neregulate, si in mod inexplicabil aller, desi are terminatia ...er face parte din cea de-a treia grupa de verbe si este al naibi de neregulat, are chiar mai multe radacini! Hihi, hai ca mai invat si eu cite ceva cu voi! Nu ma gindisem la asta niciodata!
Alors, sa recapitulam:
je vais
tu vas
il va
nous allons
vous allez
ils vont
si spor la invatat!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
gandacelu spune:
otilia, pe noi ne-a invatat ca aller e de gr 1 si e neregulat!
cate bordee...
adica la facultate asa ne-a invatat... francezii sunt de alta opinie?!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
oLo spune:
La cat de neregulat este, verbul asta, aller, nu-si are locul la grupa I. Chit ca se deghizeaza in vb de grupa I, tragandu-si terminatzia 'er'
uite aici, clasificarea pe grupe e verbelor
PREMIER GROUPE : les verbes dont l'INFINITIF se termine en -ER sauf ALLER.
Particularité: il est le plus régulier de tous les groupes parce que son unique radical ne subit pas de modification au cours de la conjugaison: AIMER: aim-e; aim-ons; aim-ent).
DEUXIÈME GROUPE : ceux qui terminent en -IR (ces verbes ont l'infinitif en -IR et le Participe Présent en -ISSANT).
Il s'agit aussi d'un groupe régulier, puisque tous les verbes qu'il englobe se conjuguent en utilisant toujours de la même manière leur double radical : l'un pour les personnes du singulier et l'autre pour les personnes du pluriel : fin-is; finiss-ons).
TROISIÈME GROUPE : appartiennent à ce groupe tous les verbes irréguliers. On peut subdiviser ce groupe en trois sous-groupes :
1. Les terminés en -IR (comme MOURIR : mour-ant; mour-ons);
2. Les terminés en -OIR (comme RECEVOIR : recev-ant; recev-ons);
3. Les terminés en -RE (comme RENDRE : rend-ant; rend-ons);
4. ALLER qui, malgré sa terminaison, est du troisième groupe.
gandacelu spune:
"sauf aller"???!!! am trait s-o vaz si p-asta!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
oLo spune:
La cate exceptii sunt in limba franceza, mai bine nu mai invetzi nici o regla... iei totul ca atare si gata.
Cel mai simplu mod de a invatza limba, e sa vizitati situri frantzuzesti pe teme care va intereseaza. Aveti insa mare grija la forumuri de discutii. Ca aplica francezii niste reguli gramaticale... numai de ei stiute.
Ce-mi place mie la limba franceza, sunt prescurtarile:
BON AP : bon appetit
ADO(S): adolescent(i)
INFO(S): informatie(ii)
D'AC: de acord
daca mai imi amintesc, mai scriu...
Spor la invatzat.
cred ca util ar fi daca am scrie aici in franceza :D dar cred ca multe dintre voi s-ar lasa pagubase si ar ocoli subiectul asta :))
Bisous,
Mih
gandacelu spune:
svp: s'il vous plait:))