aeroportul Ferihegy din Budapesta...cine a fost?

aeroportul Ferihegy din Budapesta...cine a fost? | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

Merg luna asta in tara si voi merge cu avionul din Germania (de la Bonn)pana in Budapesta si de acolo voi lua un microbuz pana in Cluj .Intrebarea mea este daca a fost cineva in aeroportul Ferihegy din Budapesta poate imi spune cum e .Eu ajung la terminalul 1 si minibusul asteapta la terminalul 2 .Este foarte greu de gasit acest terminal?
Am timp destul sa-l caut ,deoarece ajung la ora 8 jumatate dimineata si microbuzul pleaca la ora 13 jumatate ,dar poate totusi ma lumineaza cineva sa-mi fac o cat de mica idee ,sa nu orbecaiesc pe acolo .Am cautat pe net vreo harta a aeroportului da nu am gasit ...mi-ar fi fost de ajutor,sa stiu odata ajunsa acolo pe unde sa o iau ,pentru ca de mana cu un copil de 4 ani nu e tocmai usor sa tot cauti ...
Poate totusi a fost cineva dintre voi pe acolo si imi explica si mie .Multumesc .

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Eu trec prin el de doua ori pe an, cind merg in Ro, si invers, si de obicei sint in intirziere, asa ca vine cineva de la avionul de legatura sa ne ia direct de la control pas... asa ca nu prea am avut timp de colindat prin el. Dar acum e mai modern si are indicatoare peste tot, asa ca o sa gasesti repede terminalul...eu sint cam atomica atunci cind vine vorba de spatii mari, necunoscute, dar nu mi-a fost greu deloc sa gasesc ceea ce cautam, pentru ca ti-arata mereu pe unde sa o iei, spre diferite locatii.
Sper ca ai inteles

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

multumesc iren ,sper sa ma tin de indicatoare si sa ajung...ma bazez si pe faptul ca am ceva timp la dispozitie...dar oricum precizarile voastre mi-ar fi de un mare folos.

huianur

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Parca se numea Ferihegy.Am fost si eu ,am plecat in Tunisia de acolo, e un aeroport mic,de la 8 la 13 ai timp sa faci 7 tururi,stai linistita!

Laura si papusica din burtik (37 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

hei, salutare!si noi plecam luna asta exact asa, din koln -budapesta, si de acolo la cluj!!in ce data mergeti voi?
eu am mai fost si anul trecut asa, si e f. bine. trebuie sa vorbesti cu firma de microbuz sa te ia direct din ferihedy 1, stiu exact ca se poate, pentru ca toti musafirii nostri de anul asta( care au venit cu avion) au facut asa. costa cu 100 de mii mai mult biletul, deci 600 de mii.chiar acuma e la noi o pretena de-a mea, si ea zboara dimineaza la 7, ajunge la 8,30 si la 11 are microbuz. firma "Cameleon" care o ia din aeroportul 1 unde aterizeaza.
iti scriu si pm sa vorbim la telefon
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

multumesc la toate de informatii.Gabrianah ,am sa te sun maine ,...ca acum e cam tarziu sa sun .Din pacate eu plec pe 3 mai ,deci tu ajungi de mult in tara,dar din partea asta tot putem vorbi.Eu am facut rezervarea la firma de minibuse "Calibra" si mi-au spus ca ei asteapta la terminalul 2 .Si nu am stiut de alte firme ,asa ca de acum nu-mi ramane decat sa ma inarmez cu rabdare si sa caut acest terminal .Multumesc pentru ca mi-ati scris.
Lauraa ,ai dreptate, Ferihegy se numeste ,am scris eu gresit ,uite ca voi corecta acum...

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

este un aeroport mic, deci nu e o problema cu gasirea terminalului si sunt si indicatoare care te ajuta si poti sa si intrebi in cel mai rau caz.

sa ai niste forniti la tine, monezi, ca nu poti altfel folosi carturile de carat bagajele (asta era acum 3 ani, dar nu cred sa se fi schimbat), nu incerca nici un schimb valutar pe acest aeroport...stiu la toate aeropoartele e f nasol, dar la Ferihegy a fost incredibil, forintul era cat dolarul...., monezile sunt utile si pt a folosi tel din aeroport! suvenirurile sunt iarasi f scumpe fata de Germania si SUA pe unde am trecut eu...

ai timp berechet, aeroportul e mic, sa vezi ce e la NY....

te pup si calatorie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

nu e prea mare aeroportul asa ca o sa nimeresti cu siguranta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Buna Roxana,

Si noi am mers des prin Budapesta si de acolo cu microbus-ul la Cluj. Nu te invidiez pentru drum, am fost de citeva ori cu niste soferi neseriosi, isi faceau toate cumparaturile pe drum, mai poposeau prin niste sate de pe linga Cluj sa isi duca acasa cumparaturile si sa duca anumiti clienti la domiciliu, si ajungeam cam dupa 12-13 ore in Cluj !! Poate ai noroc, in mod normal drumul trebuie sa dureze cam 7-8 ore (depinde cit stati la gara). La intoarcere nu iti face probleme, ei intirzie doar spre Cluj, spre Budapesta niciodata, nu isi permit sa lase clientii sa piarda avionul.

In ceea ce priveste terminalele nu e nevoie sa iti faci probleme, sunt la cinci minute (sau zece) de mers pe jos unul de altul, nu se poate sa te ratacesti sau sa nu le gasesti. Soferul va purta numele autocarului pe o coala A4, sunt o gramada, de la multe firme, insa nu sunt sanse sa il pierzi, se asteapta de obicei pina cind sunt toti pasagerii. Aeroportul e mic de tot, nu ai nimic de facut, ia-ti o carte ca e muuuuuult de asteptat.(5 ore, nu?)

Sper ca nu te-am speriat, noi am fost de citeva ori asa si dupa aceea am hotarit sa mergem prin Bucuresti, de unde luam avionul spre Cluj... E posibil ca acum sa fie altfel situatia, noi mergeam pina acum doi ani prin Budapesta. Un sfat: mergeti la toaleta imediat inainte de intrarea in Romania, cele imediat dupa granita sunt mai ieftine dar teribil de murdare (vechea poveste). Sa imi dai de veste daca au terminat de reparat drumul intre Huedin si Cluj, sunt curioasa...

O vacanta placuta, incepe si mie sa imi fie dor de Cluj...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bart spune:

Buna Roxana,
Exista 2 aeroporturi - Ferihegyi 1 (care e un aeroport mic, murdar si pustiu) si Ferihegy 2 (care e mare, frumos si plin de lume :-)). Ferihegy 2 are terminalele A si B - terminalele astea doua A si B sunt foarte aproape unul de altul insa Ferihegy 1 e cam la 4km de Ferihegy 2 !
Cand am fost eu in Ro odata, avionul meu (am zburat cu GermanWings) ateriza la Ferihegy 1 asa ca a trebuit si eu sa ma duc la Ferihegy 2 sa ma ia microbusul (ca asa mi-au spus cei de la Kameleon, ca ma vor recupereaza de la 2 chit ca io vin la 1. Nu stiau nici ei (sau soferul or so) ce si cum si pana la urma m-au asteptat la 1 in timp ce eu asteptam cuminte la 2 :-(). Deci daca ai un mobil si un nr. de telefon celular al microbuzului ar fi mai bine...

Ca sa ajungi de la 1 la 2 tre sa iei autobusul (sau taxiul daca e vreunul prin parcarea pe la 1). Ca sa ajungi la statia de autobus - tre sa traversezi soaseaua aia mare. Ferihegy 2 e ca si directie la stanga, cum stai cu spatele la Ferihegy 1, ai grija sa nu iei autobusul in directia orasului.

Un bilet costa cam 150 forinti (0.60 euro), (presupun ca o fi o casa de schimb pe-acolo) pe care il poti lua de la sofer. Nu trebe sa mergi decat vreo 2 statii pana la Ferihegy 2 care e de fapt si capatul liniei, se da toata lumea jos deci nu ai cum sa-l pierzi.
Sa mergi pe jos de la 1 la 2 ar fi o aventura ca poti numai peste tarlale sau pe mrginea soselei.
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by bart
Exista 2 aeroporturi - Ferihegyi 1 (care e un aeroport mic, murdar si pustiu) si Ferihegy 2 (care e mare, frumos si plin de lume :-)).

Cam asta vroiam sa spun si eu, dar bart a explicat mai bine si mai exact decit puteam eu sa-mi amintesc. Ce as putea adauga e ca la Ferihegy 1 aterizeaza numai airline-uri ieftine (gen GermanWings, RyanAir, etc.)

Cu soferii de autocar cred ca se poate negocia sa vina sa te ia de unde aterizezi, daca-ti este greu sa te deplasezi.

Mergi la inceput