HPV/ Condilomatoza

HPV/ Condilomatoza | Autor: bendis333

Link direct la acest mesaj

Text
Consider ca este nevoie sa abordam acest subiect. Motive: este o boala foarte raspandita, deosebit de contagioasa si cu foarte grave urmari in cazul in care nu o descoperim la timp. Cu o simpla cautare in google va veti convinge ca am dreptate.
Pe de alta parte este o initiativa foarte subiectiva, deoarece la inceputul relatiei cu sotul meu nu am avut inspiratia nici unul dintre noi sa ne facem analize amanuntite inainte de a ne angaja in relatii sexuale. Iar la vreo 4 luni dupa primul contact un medic ginecolog de la o clinica particulara mi-a dat diagnosticul: condilomatoza. M-am tratat dar nu mi-am permis sa ma intorc la aceeasi clinica pentru a verifica daca tratamentul a dat rezultate, iar sotul meu a fost oarecum neglijent in aplicarea tratamentului. Ce fac in aceasta situatie? Ce teste sunt necesare, unde, cat costa, etc?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Din cate stiu eu peste 80% din populatie este purtatoare de HPV, acesta transmitandu-se prin simplul contact cu zonele infectate si nu numai contact sexual. Exista o singura clinica privata in Romania unde se testeaza prezenta HPV si costa destul de mult (2 mil), insa identifica numai tulpinile cancerigene (adica vreo 4 din cele cateva sute existente) - cel putin asa mi s-a spus mie. Foarte putine persoane fac acest test si de regula se recomanda atunci cand apar modificari la Papa Nicolau. Asa ca tot nu aveati cum sa stiti de existenta virusului.

Legat de condilomatoza, tratamentul este numai local, virusul neputand fi eradicat. Important este sa nu reapara si dupa acest tratament.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utiliz_ina spune:

eu am auzit ca la medicover se face aceasta analiza..si tot de 2 mil ca ar costa.
succes

Mergi la inceput