Fetele din USA, poftiti la o barfa!!! (15)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mai pe romaneste cand se intepenesc muskii, cred....
Pe romaneste cica exista si tetania latenta si spasmofilia, uite ce ne invata pe noi femeile revista Eva
http://www.eva.ro/sanatate/articol363.html.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

deci acu ai de ales tetany sau latent tetany.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ia uitati ce scrie aici pe linkul dat de Oana

1986 Presse Med - Spasmophilia or panic attack?
For many years, the symptoms grouped under the label "spasmophilia" have been differently evaluated in France by psychiatrists, who ascribe them to hysteria or anxiety, and by endocrinologists and general practitioners for whom they are all due to neuromuscular hyperexcitability, the cause of which must be sought in the biochemistry of calcium. Since anxiety can be biochemically induced, the hypotheses put forward by "spasmophilologists", such as disorders of calcium metabolism or hyperventilation, can now be tested in the laboratory.

de unde deduc ca in practica europeana, spasmofilia este considerata un efect al lipsei de calciu, care poate induce anxietatea. asa stiam si eu si asa am explicat mereu la medic, stiti, cand trebuia sa completezi lista aia plictisitoare cu istoricul. stiu ca m-am nascut cu ccc carente de Ca si Mg si trebuie sa iau periodic primavara si toamna. Laura O poate ne spune cum e la ea. aici, din ce imi spuneti voi, vad ca americanii intrepreteaza carentele astea biochimice drept manifestari psihice, adica direct panic attack si anxietate de nu stiu care. oricum, mi s-a facut lumina in cap in ce termeni ar trebui sa le explic asta, va multumesc. o singura intrebare: e legenda urbana sau nu ca 60% dintre femeile din Romania au acest...cum sa-i zic? sindrom?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

va uitati la Chanel E! vreodata? tocmai fuse o emisiune despre Baby Boom la Hollywood. mai tata mai cum e posibil un carut de $2,000? plus bijuteriile cu diamante pentru bebelasi, hainele de sute de si mii de dolari care nici macar nu sunt purtate, ca raman mici...stiu si eu ca toata lumea cheltuie la proportiile bugetului si ca e normal pentru cineva care primeste milioane de dolari pentru un film sa nu shopeze la Wal*Mart. e un fel de reintroducerea banilor in circuit, pana la urma :)) totusi, sa-i arunci asa pur si simplu? oare eu cum o sa actionez cand o sa ma fac miliardara? ia sa bookmark mesajul asta spre aducere aminte :))

voi ce filosofie a banului aveti cand vine vorba de garderoba pentru maternitate, lucruri la copil, cadouri si alte cele? sunt convinsa ca toata lumea viseaza ce-i mai bun pentru bebelus, dar chiar diamante pentru nou-nascut? ca delfinii si printii, ha! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Neata fetelor!
Epidurala se face intre 4-7 cm.Sunt cazuri in care ti-o face si la 3 cm,depinde de dr.
Laura O,este o emisiune pe TLC,de luni pana vineri incepand cu ora 2pm.(cred)cu povesti despre nasteri.Si de la 4pm pe Discovery.Astea au fost emisiunile mele cat timp am fost gravida.Si daca nu o ai,incearca sa-ti procuri cartea What to expect when your expecting.Este redat cu lux de amanunte toate lunile graviditatii,travaliul de la a-z,si primele 6 saptamani dupa nastere.Pe mine m-a ajutat enorm.
Eu am nascut tot cu epidurala.mie mi-au facut-o la 7 cm.Timp de 8 ore am fost dilatata la 1.5 cm,mi-au administrat oxytocin,dar dupa o ora eram la fel.Asa ca au hotarat sa mareasca doza si probabil au uitat sa inchida valvaca dupa o alta ora ajunsesem la 7.Incepusem deja sa urlu ca vreau cezariana.Dar dupa epidurala,ooooooooo,am fost cu zambetul pe buze chiar si cand am nascut.Nu am simtit nici o durere sau presiune,am impins atunci cand mi-au zis,nu am simtit nici cand mi-a facut epiziotomia si am putut efectiv sa ma bucur de primele moment cu bb-ul.Supeeeerrrrr!
Conchita, cel putin pt Aidan,in primele luni am fost si eu obsedata,dar nu de diamante.Acum mi-am mai revenit.Mai ales ca in familie este traditia de a pastra primele costumase ale copiilor,asa ca fii-miu a avut 2 costumase pe care le-a purtat ta-su cu 30 de ani in urma.
Laura T,sunteti o familie frumoasa.Sa-ti traiasca!
P.S. In sfarsit Aidan a inceput sa se tarasca!

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Conchita, io zic ca-s o mama care vrea ce-i mai bun pt copilul ei, dar sa ma ierte D-zeu chiar diamante n-as lua si tot felul de impopotzonari. Dupa primul copil mi-am dat seama ca am luat o gramada de lucruri inutile, dar....tot nu m-am lecuit complet nici la al doilea, am luat altfel de lucruri inutile sau care le-am folosit putin, ca intre timp mai trecusera 8 ani, si piata a aparut cu chestii noi. Hainute i-am luat un outfit pe zi, plus jerseute, caciulite, sosetele, ca asta-i draguta, ca aia tre' s-o am, si uite asa am avut niste lucruri noi-noute care i-au ramas mici. Pe carucior n-am dat mai mult de $100 (luat de pe eBay nou- probabil "cazusera" din truck si tipul le dadea mai ieftin :-)). M-am uitat sa iau marci europene si la carucior si la car seat, sunt mai bune decat astea americane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

neata dragelor!

deci ne pregatim sa nasca laura o? ma gandeam acum, ar fi interesanta o nastere online, sub apa sau nu, importanta ar fi galeria noastra, va dati seama ce-ar iesi?
laura, sa nu-ti fie frica de epidurala, eu regret tare mult ca n-am facut-o, de frica, asa ca m-am trezit la 10 cm ca o vreau si era prea tarziu.

despre cheltuieli pentru nou nascut, hmmm...dac-as putea s-o iau de la capat as pune toate miile de $ intr-un cont pentru college si m-as limita la strictul necesar, poate un costumas-doua mai dragute pentru zile mari, iar de jucarii nu mai zic. aaaaa, daca eram miliardara, nu stiu ce-as fi facut.

conchita, scoate asta pe imprimanta "1986 Presse Med - Spasmophilia or panic attack?
For many years, the symptoms grouped under the label "spasmophilia" have been ...." si baga-i-o sub nas aluia de n-a stiut ce inseamna.

in alta ordine de idei, creca tre sa luam frigider nou, nu stiam de ce mi se strica laptele inainte de termen si il tot duceam inapoi la kroger. si nici macar nu e foarte vechi, il avem din "96 si ma tem ca e mai ieftin sa luam unul nou decat sa-l reparam pe asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Chiar asa Cleo, cati bani am aruncat eu pe jucarii, si inca mai arunc. Dar stii cum e, nu poti rezista la rugaminti decat fooooarte rar. Da, nu merita sa repari frigiderul, da-l incolo, ia unul nou, mai scump, ca dai un ban, da' stai in fata, desi nu intotdeauna, din pacate. Noi avem unul de trei ani si unul de 15 ani care sta in garaj, ca back-up. Saracu' inca mai merge si chiar bine.

Am surprins-o pe sefa uitandu-se la altceva decat chestii de serviciu. Rusine ei! Asa ca mi-am dat voie sa iau si eu o pazua de la lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

lAURA...O NASTERE USOARA!!!don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput