Mamici Iulie-August 2004(58)
Raspunsuri - Pagina 22
![](images/user_woman.png)
andreea_s spune:
Doamna B, 1 kg? Wow, asta da performanta!
Alexandra, daca era sa ma iau dupa doctor cu 2 kg pe luna ar fi trebuit ca la 29 sapt jumate cat am acum sa am in jur de 15 kg, nu? Nu cred ca e un calcul bun oricum
Andreea, 26 ani, DPN 4 iulie, dr Bogdan Marinescu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Doamna Bibi spune:
Mai,dar un col de 3cm cred ca e normal.Al meu avea sapt. trecuta (sapt. 21) 3,6cm si nu scrie daca e tare sau moale,doar ca orificiul intern este inchis.Doctorul nu mi-a zis ca ar fi ceva in neregula ci ca e OK.
Monique
diana21 spune:
Eu am colul 3,42 cm. L-am intrebat pe dr. daca e ok, ca ultima data avea 4,2 cm, si a zis ca atata timp cat orificiul intern ramane inchis e bine. Si ca oricum, 3, 42 e o lungime foarte buna. Voi de ce va faceti griji la 3 cm. E rau?
Pana acum am pus 6 sau 7 kg.
Fetita Strumfita - 21 de saptamani in Burtica
DPN 30 august, Sp. Municipal
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
stiam eu ca se creeaza disputa la kg luate...de aia m-am codit sa raspund. din pacate si eu ma ingras "si cu aer" vorba Andreei in unele perioade, cred ca sunt doar lucky de data asta si se pare ca nici nu este caracteristic familiei, mama imi spunea ca ea la 4 luni era cum sunt eu acum, asa ca....de aia stau cuminte, ca vorba lui Alex, nu-s pretena deloc cu "healthy food"!!!!
aia cu "haleala lu' blacky" mi-a placut la greu....
eu am comandat catalogul de la bebelusultau.ro, dar e subtirel si vine cam o data pe luna, preturile in schimb mi se par de multe ori mari....ptr ca tre' sa faca si ei ceva bani de undeva, nu?
eu raportez 3,6-4 cm colul (astea sunt limitele intre care a "variat" dupa penultima criza de sciatica...acu' nu m-am mai dus la doctorita ca ma punea la pat si io nu stau acasa ca n-am cum).
Doamna Bibi spune:
Pentru Chico exista un site pe internet reclama unde sunt produslee si preturile.
andreea_s spune:
Alexandra, calitativ vorbind, in Germania gasesti lucururi asemanatoare, dar sunt mai ieftine. Cel putin caruturile de la Chicco sunt mai ieftine cu cel putin 100 EUR decat astea de la noi aceeasi marca acelasi model...
Andreea, 26 ani, DPN 4 iulie, dr Bogdan Marinescu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
o lungime (in conditii normale - adica de negraviditate) a colului mai mica de intre 3-3,5 cm de obicei dispune la cerclaj. in rest parerile sunt impartite, de exemplu Mihaelei i-a facut la 3,5cm (dar la ea deschiderea era problematica).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roller025/roller025.jpg)
roller025 spune:
Hehehe, colu' meu avea sapt trecuta 4.0 cm si ieri era bine inchis si tare. Varaiatii de col: in luna 4 era 4.1 cm, in luna 5 era 3.6 cm, acu' e 4.0. Si capu' lu' bebe e tot acolo, langa col!
Si la greutate io raman constanta: +6 kg. De aia nu-mi da nimeni locu' in tramvai, zice ca is balonata
Dana M 26 saptamani
29 ani si 9 luni
DPN 26 iulie
Dr. Badiu Alexandru
rain spune:
pupici la mamici !!!
astazi sint la serviciu! nici nu am apucat sa citesc tot ce ati scris, sper ca nu m-ati pus absenta, dar nu mai am internet acasa, poate se rezolva zilele urmatoare ...
astazi am fost la eco si sa va spunem cum stam ... are mami o grasunica de 950 g, 30 cm, sintem mai dezvoltate cu o saptamana si ATENTIE: S-A INCHIS COLUL , dar s-a maturizat placenta si mai mult (grad II/III), iar dr. Iosup mi-a spus ca e posibil sa nasc mai devreme, adica inainte cu 10-14 zile zice el, abia maine sa vedem ce zice Badiu!
spuneti-mi si mie ce inseamna "valori usor crescute al IR-ului in artera uterina stanga = 0,53-0.56 e valoarea", iar IR art.uter.dr. = 0.35?
mi-am luat si analizele tot astazi, listeria a scazut ( in sfarsit !!!!!) si acum titrul e de 1/160, examenele de urina si de secretie au iesit foarte bine, in schimb Hemoglobina e 10,2.
dupa ce am luat analizele am fost si la dra de familie (nu mai trecusem pe la ea de vreo doua luni) si dupa ce a vazut valoarea hemoglobinei mi-a dat sa iau fier, cu toate ca valoarea fierului este 104 ug/dL ....cam asta!
maine o sa ma vad cu Badiu!
sper ca sinteti toate bine ...va pupacim dulce!
Nicole 26 + saptamani
26 ani, DPN - 25 iulie 2004, dr Badiu A.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Andreea, departe de mine gindul de a certa pe cineva !!! Era o gluma, crede-ma ! Sper ca Gabi sa nu se fi suparat - Gabriela, iertare daca a fost asa ! Eu ajunsesem la un moment dat sa capat un complex de inferioritate ca eram prea slaba - abia daca imi gaseam ceva care sa imi placa de imbracat !?!!
Cit despre col, la ecografia pe care am facut-o la 21 de saptamini, adica pe 7 aprilie, colul masura 3,6 cm si era continent, presupun ca asta inseamna inchis, ca herghelegiu nu a spus nimic ca ar fi deschis prin vreo parte !Abia miine ma duc la doftora mea ...
Alice