Cum se ia Utrogestanul?
Raspunsuri - Pagina 2
pisi_ella spune:
Eu la inceput am luat 3 pe zi..apoi doar 2, iar cand am intrat in luna a 7-a mi l-a oprit...Mie mi-a zis dr. ca le pot lua pe cale orala sau vaginala...Cum vreau, cum imi e mai usor...Tin minte ca le luam si pe gura...Le mai introduceam si in vagin...Cum se nimerea....Dar parca mai mult am luat pe cale orala, pentru ca intravaginal...mai aparea si o scurgere dupa ...
Te sfatuiesc insa sa intrebi doctorul, sa nu te iei dupa noi...Fiecare dr. prescrie medicamentul in functie de pacient...
_Ella & Emma
http://www.emmaandreea.3x.ro
crisotexa spune:
Andra,
Eu am pus utrogestan vaginal de cand am aflat ca sunt insarcinata pana in saptamana 13-14 de sarcina, cand mi-a zis doctora ca deja placenta e formata si preia sarcina de a crea hormonul continut de utrogestan. Puneam cate doua pe zi: unul dimineata si unul seara.
Doamne ajuta sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!!
Pupa Crisa, mamica burticoasa
vivian spune:
acum doua zile avand in vedere ca am mereu gretzuri ,m am dus l farmacie si i am povestit farmaistei ca ma simt...ca o leguma...din cauza faptului ca orice mancare imi pica rau...sunt mereu ..apatica.
mi a zis ca pana nu mi prescrie medicul ceva nu pot bea nici apa(asta in gluma).
aici nu se da nici un medicament fara retzeta-cred si din cauza ca unele pot crea dependetza si asa ar fi favorizati cei care se drogheaza.
mi a dat medicul de familie ac.folic ,mi a zis sa l iau 4 luni.
acum dupa ce vom vedea rezultatul analizelor...vom vedea daca e nevoie sa iau ceva sau nu.
georgiana.david spune:
Buna
Eu sunt insarcinata (15 saptamani) si la recomandarea medicului iau 2 utrogestan/zi, seara inainte de culcare
Geo DPN 06 oct.
pibilica spune:
Si eu am avut ceva probleme cu sustinerea sarcinii la inceput (saptamana 3) si, la recomandarea medicului, am luat 1 pastila de Utrogestan, seara, inainte de culcare.
Doctorita mi-a spus ca daca imi creeaza stari de voma il pot lua si...altfel. Desi stari de voma am avut... cu duiumul... am preferat sa-l iau oral. Tratamentul l-am facut pana in saptamana 19 sau 20. Oricum, cantitatea o poate stabili doar medicul, in functie de gravitatea problemei tale si de rezultatele obtinute pe parcurs.
Multa sanatate iti doresc, multa bafta si nastere usoara!!
pufymic spune:
Buna Andra!
Eu sunt insarcinata in 17 sapt. si vreau sa-ti spun ca am avut ceva problemute cu sarcina(dureri ca la ciclu, contractii uterine, placenta jos inserata-si inca mai am problemele astea).
Asa ca sa-ti zic ce si cum am luat pana acum: la inceput , pana prin sapt. 14 am luat acid folic, Duphaston(care contine progesteron, la fel ca si utrogestanul) si No-Spa), toate la indicatia medicului!!
Din sapt 14 am luat numai No-Spa, pana acum, cand am fost iarasi la medic cu dureri nasoale de burtica si mi-a dat si Utrogestan 3tb/zi(+No-Spa ).
Eu iti spun sincera ca nici un paracetamol nu iau dc nu vb cu ginecologul meu intai, ca nu vreau sa-i fac vreun rau la bb.
Asa ca, sfatul meu e sa vb cu medicul tau ginecolog, care dupa ce te vede(consulta), va stabili ce e mai bine pentru tine si bb sa iei.
Sa ai o sarcina usoara, fara probleme si un bb scumpic si sanatos!
Pupic, Ioana si bb mic(17 sapt. si 1 zi)
vivian spune:
MI E NU MI A DAT NIMENI NIMIC.MA REFER CA NICI UN MEDIC ,NU MI A RECOMANDAT NIMIC.
CAND AM AFLAT CA SUNT GRAVIDA MI A DAT MEDICUL DE FAMILIE AC FOLIC SI GATA.
PUPI¿?
E BINE SAU E RAU CA NU MI AU DAT NIMIC¿?