Mamici de Sept.-Oct. 2004 (11)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Bine ai venit Elena, nu te ingrijora ca nu te-ai ingrasat inca, ai tot timpul.Avem DPN apropiat, eu sunt pe 19 oct si inca nu m-am ingrasat nici 100g.Dar si cand ne-om porni sa vezi cine ne mai opreste!

Patrice si bebe ( DPN 19 oct)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Mie Centrum imi face o pofta de mancare............ as manca si pietre. Asa ca nu mai iau in fiecare zi. Voi luati vitamine?

Pupici

Mel 16 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Mel, te rog, nu te mai stresa ca o sa mai ai un baietel. Regreti ca o sa mai ai inca unul? Inceteaza, si concentreaza-te sa fie sanatos si voinic. Ai uitat cat te-ai chinuit sa ramai insarcinata? Nu-l mania pe D-zeu, gandeste-te ca in burtica ta ai o viata noua, si ca este parte din tine si sotul tau, zau, ma faci sa plang, cand citesc, cat te gandesti si plangi ca nu-i fata. Pai, unde scrie ca nu o sa ai si-o fata? Urmatorul va fii o fetita!

Da, eu iau pre-natal multivitamine, o pastila/zi.

Numai bine la toate burticile.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Georgiana, la multi ani! Sanatate si un bebe care sa iti aduca fericire toata viata.

Lorena, si eu am facut testele (la voi este Triplu-test, aici e Quad-test, ca testeaza 4 in loc de 3 substante). Mie mi-a iesit totul negativ, slava Domnului, si mi-a fost si mie tare frica. In orice caz dr. trebuie sa iti explice ca aceste teste nu sint 100% precise, si de fapt ce e cel mai important este ca sint sanse de 5-10% ca aceste teste sa iasa "pozitive" desi intradevar bebe nu are nimic. Nu exista test 100% precis (inafara de amniocenteza). Eu nu vreau deloc sa te sperii, nu ma intelege gresit, doar te informez. Gasesti f. multe info pe web daca cauti "triple-test" pe google.

Adeline, bine ai venit!! Sa stii ca depinde de asigurare, dar mai ales de dr. Eu una am facut eco de fiecare data (de vreo 4 ori pina acum), dar asta fiindca am insistat eu si dr. mea e super-super de treaba. Plus ca la spitalul unde merg eu au o masina eco care se transporta pe rotile, si mi-o aduce si o ia din camera f. usor, oricind, deci e f. usor sa cer eco si sa primesc!! :o)
Asigurarea mea (Blue Cross), de ex., mi-a spus clar ca ei aproba orice "recomanda doctorul". Deci daca dr. vrea sa imi faca eco, asigurarea plateste!!!

Va pup pe toate!!! Si weekend pacut!


- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

burtici,

asa imi place de voi cand va vad optimiste si bine-dispuse!!

LA MULTI ANI GEORGIANA!!!!!!

azi este o zi superba de primavara, am vazut si primii castani infloriti pe o straduta langa piata victoriei! tare frumosi mai sunt. si mai mult decat atat, inca mai exista un arbust de magnolia inflorit! mi s-a umplut sufletul de bucurie cand l-am vazut. sunt florile mele preferate!

bebitza a fost cumintica astazi, cred ca nu prea i-a placut la dentist unde cam tiuia aparatul. probabil ca mai pe seara isi reia "activitatile". abia astept sa se simta mai tare prin burtica, sa il inghionteasca si pe tati.

elena - bine ai venit! bucura-te ca dr nu ti-a dat nimic in afara de vitamine, inseamna ca sarcina merge foarte bine.
roandre - fotomodel . pai cu corcoduse, nici ca te ingrasi! unde e corcodusul asta, ca dau si eu o tura pe-acolo
danyce - si eu stau rau de tot cu memoria. e cam grav la mine, ca poate uit la ce ora am cununia sau plec in papuci la biserica dar lasa ca ne revenim noi pe la toamna...

fetelor, nu stiu cand mai intru pe forum, ca luni am cununia civila, sambata e petrecere de nunta la buzau, iar duminica e nunta propriu-zisa in bucuresti! tineti-mi pumnii sa iasa totul bine.

va pupam,



marcela si alexandra din burtica - DPN 5 sept - dr. nayel cfr2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Lorena tripul test sau trisomie 21 aici e obligatoriu , o sa primesti de la Cpam niste hartii in care iti indica ei ce examene obligatorii trebuie sa faci , daca sari unul nu-ti mai ramburseaza nimic.Asa ca nu cred ca ai de ales:)

Eu pot sa va spun ca ma bucur ca a venit caldura si aici , ca pot sa-mi scot florile pe balcon si ca totul in jurul meu e inverzit , inflorit si de fiecare data cand ies si ma uit in curtile oamenilor de pe strada imi incant sufletul si ochii, au niste gradini superbe aranjate cred de oameni specializati caci arata super.Ma mai bucr ca avem acum unde iesi in week end si ca pot vorbi in fiecare zi cu voi(nu in ultimul rand).Ritualul meu zilnic include intyratul pe forum de cate ori am ocazia caci mereu stiu ca va gasesc pe voi.

La multi ani Georgiana si numai fericire iti doresc

Elena bine ai venit !

Cristina 18 sapt.UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adeline26 spune:

Felicitari Marcela si ai sa vezi ca totul o sa iasa bine:) Eu am observat ca fac treaba mult mai buna cind nu ma stresez, asa ca...mai las lucrurile sa se rezolve si de la sine.:) Acum, stiu, casatoria e un pas foarte important si emotionant in viata oricareia dintre noi Hai ca vei fi o mireasa frumoasa si vesela si noi iti tinem pumnii si-ti dorim casa de piatra si un bebe sanatos si voinic.

Corina, multumesc pentru raspuns. Am sunat si eu la compania de asigurari si se pare ca au nevoie de dovada de la medic ca sarcina necesita ecografii in plus ca sa acopere. Am sa vorbesc cu medicul meu data viitoare.

Da, aveti dreptate...nu e bine sa ne facem atitea griji. Mai bine sa ne rugam si s-avem incredere ca Bunul Dumnezeu ne va ajuta sa ne ducem "misiunea" la capat. Eu sunt mai suparata ca azi-dimineata, cind sa-mi scot masina din garaj, am dat cu oglinda laterala in usa si am dezlipit-o, asa ca-i fac o surpriza lui tati cind ajung acasa


A, mi-am amintit acum ce vroiam sa va mai intreb. Vi se intimpla vreuneia sa aveti nasul infundat tot timpul? Ce ciudatenie o mai fi si asta ca eu am ajuns sa nu prea pot dormi noaptea. Am citit undeva ca e normal sa se inflameze mucoasa nazala in timpul sarcinii.

Ma bucur pentru cele care ati simtit deja miscarile lui bebe. De-abia astept sa le simt si eu.

Mel, parca tu ziceai ca nu ai burtica prea mare. Sa stii ca nici eu nu o am. Si ce e nostim e ca dimineata e mai mica si spre seara mai mare si tot asa. [:) La inceput imi faceam probleme ca sunt si prea mica (am 1.52 si 50 kg) dar m-a linistit doctorul:))

Va pupici Adeline si bebita de 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Adeline, si eu am nasul infundat mai tot timpul. :o) Apoi mai imi si curge singe din nas cind suflu mai tare. Este f. normal in timpul sarcinii. Din cauza nivelului de hormoni crescut, toate mucoasele se ingroasa (da, si cele nazale, cele ale sinusurilor, vaginuli, etc.) si se usuca mai mult decit normal. Pe deasupra, cantitatea noastra de singe creste cu approx. 50% pina la sfirsitul sarcinii, si ca urmare toate vasele sint mai proeminente (nu le vedeti pe sini?), plus vasele capilare se indesesc si sint mai groase decit inainte. (Eu citesc de zor tot ce se poate citi despre sarcina, bebe, etc. Am deja 5 carti cumparate, si reviste cu teancul, plus Internetul care este nelimitat.)
Singura ameliorare poate fi obtinuta daca folosesti un humidifier in dormitor. Te va ajuta un pic (pe mine m-a ajutat un pic, dar face zgomot si ma enerveaza, si trebuie sa il inchid cind adorm). Deasemenea, Vit C este buna daca ai singerari de nas sau de gingii. Sa nu folosesti picaturi de nas. In cel mai rau caz fa-ti o sticluta cu ser fiziologic, sau chiar si apa cu sare, si puneti picturi din acestea.


- DPN Sep. 28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

In primul rand multumesc pentru urari! Nu am tainuit data zilei mele de nastere ci doar ca am fost libera incepand cu data de 6 aprilie si nu am mai intrata asa de des pe forum.

Si mie mi se infunda nasul dar nu-mi fac probleme pt. ca este absolut normal in timpul sarcinii.

Voi mai dormiti din cand in cand pe burta? Eu nu ma pot abtine si ma mai intorc pe burta dar nu mai pot sta mult plus ca mi-e si frica sa nu-l strivesc pe BB.

Geo DPN 06 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Garo esti o scumpa - nu-mi pare rau ca bb se poate sa fie tot baietel am fost doar putin debusolata pt ca nu ma asteptam. Abia astept sa-l vad mai ales ca sunt convinsa ca este blond ca si mine si dulcic, asa cum este si bb1 despre care toata lumea spune ca este copia mea fidela si care ma iubeste enorm - se stie ca baieteii sunt ai mamelor si la al meu asta chiar se potriveste. Pot sa spun ca ma "sufoca" ,,,, cu dragostea lui. Mi se pare ca mai este atat de mult pan la intalnirea cu bb ................ Parca nu mai am rabdare. Astazi am reusit si eu sa-mi cumpar o pereche de pantaloni cu elastic peste burtica si o rochita de gravida care sunt f.f.f frumoase si-mi vin foarte bine (ce modesta sunt).

Pupici

Mel 16 sapt

Mergi la inceput