Dintzi de Ba-bau :)
Intr-o zi mama mea a avut un necaz cu dantura dezlipindu-i-se o lucrare si ramanand doar cu pivotii la vedere, lucru atractiv pentru nepoata mea de 3 ani si jumatate, Dorothea, care s-a distrat copios incercand in fel si chip sa-si faca bunica sa vorbeasca ssssssasait. Intr-un final, dupa ce am ras cu totii de incercarile ei gen "Mamaie, dar ia spune-mi ce mai faci?" (la fiecare 2 minute), deci intr-un final copilul a concluzionat incurajat de hohotele adultilor: "Mamaie are dintzi de Ba-bau!"
Peste cateva zile discutie intre mine si Dorothea. Domnisorica tocmai "arestase" un drops de cafea care ii este interzis pentru ca are prostul obicei de a le inghiti intregi si se ineaca.
eu: iar ai furat bomboana? ai grija sa nu cumva sa o inghiti intreaga sa dau de necaz cu taica-tu sa ma certe ca ti-am dat voie bomboane!
ea: nuuuuu, ca o sfaram in dinti...
eu: o sfarami in dinti? sa vezi ce o sa rad eu de tine cand o sa ti se inegreasca dintii si o sa-ti cada...
ea: asa ca mamaie?
eu (neintuind nici o clipa unde vrea sa ma aduca): exact ca mamaie
ea: si o sa am dinti de Ba-bau?
eu: da o sa ai dinti de Ba-bau
ea: da tu razi de mamaie ca are dinti de Ba-bau?
eu: nu. nu rad si nici tu nu ar trebui sa razi de biata mamaie
ea: da de ce nu razi ca are dinti de ba-bau?
eu (deja luasem un aer serios si eram mandra ca pot sa fac educatie la copil...): pentru ca nu este nimic de ras
ea(cu o privire care pune capac): pai atunci de mine de ce sa razi?
eu (in gandul meu): na! ti-a trebuit sa tii morala copilului! si cu voce tare sa dreg busuiocu`: bine bine, vezi ce faci cu bomboana aia sa nu te ineci!
Victoria apartine celor ce cred in ea cel mai mult!
Andreea
Raspunsuri
flori76 spune:
Andreea,iubita,nu-i de joaca cu astia mici...
Cand ti-e lumea mai draga,iti scot cate o perla...
Flori
ralucami spune:
Hai ca rad de una singura! De alta data sa te invatzi minte si sa lasi copilul in pace si sa nu mai razi de dintzii ei de ba-bau!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
elena_ltd spune:
Na, asa iti trebuie! sa mai razi tu de mocutze istete... Excelenta faza!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai