calatorie spatiu Schengen
Raspunsuri - Pagina 2
anda141 spune:
Teo, are dreptate! Si noi am fost cu o masina ca lumea , imbracati si oameni cinstiti nu te intreaba nici de bani, nici de bagaje. Conteaza fata omului, ei sunt obisnuiti cu tot felul de oameni si-i cunosc pe cei care trec pentru alte scopuri. Noi doar am deschis portbagajul , care era plin cu geamantane cu haine, dar nu a deschis nimic. Doar pasaportul l-am aratat, ne-a pus viza si gata, in 3 min. am trecut. Am intrebat daca e nevoie sa aratam bani, si a zis ca nu. Deci...
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
MRL spune:
Pepsica, nu iti face probleme. Teo are mare dreptate. Vamesii stiu pe cine sa ia la intrebari.
Am si eu o intrebare. Urmeaza sa plec ca turist in Austria si Germania. Stiu ca in Ungaria si in Austria trebuie sa iti iei Vignetta. Am intele ca in Austria costul este de 7,6 euro pt 10 zile, iar in Ungaria aprox. 5 euro pt 4 zile. Anul trecut cind am fost in concediu in Germania (unde autostrazile sunt free) cind am trecut prin Ungaria (la intoarcere - atunci am aflat ca trebuie sa platesc asa ceva dupa ce am dat o spaga la cehi la granita cu Ungaria) parca am platit vignetta pentru mai mult de 4 zile, nu mai sunt sigura. Intrebarea mea este urmatoarea: daca imi platesc vignetta pentru 10 zile in momentul in care intru in Ungaria, la intoarcere mai trebuie sa platesc din nou vignetta daca ma incadrez in cele 10 zile platite?
Nu de alta dar nu vreau sa platesc amenzi pe acolo.
Va multumesc,
LilianaM
caarra spune:
Referitor la patania cu vamesii sloveni pe care am povestit-o mai sus,vreau sa adaug faptul ca si noi eram cu o masina "ca lumea", "imbracati si oameni cinstiti" si nici fete de infractori nu avem si totusi s-a intamplat. Si este f.adevarat ca nu am avut nici cea mai mica problema cu vamesii romani,unguri sau croati, nici macar nu ne-au intrebat de invitatie sau bani.
Pepsica, sa vezi tu taxe de autostrada in Italia!
Camelia spune:
quote:
Originally posted by MRL
Intrebarea mea este urmatoarea: daca imi platesc vignetta pentru 10 zile in momentul in care intru in Ungaria, la intoarcere mai trebuie sa platesc din nou vignetta daca ma incadrez in cele 10 zile platite?
Va multumesc,
LilianaM
O vignetta de 10 zile e valabila din ziua in care ai cumparat-o si urmatoarele noua zile.Daca te incadrezi, nu trebuie sa cumperi alta.
Numai ca, din cate am inteles eu, vignettele sunt valabile pt M1, M3 si M7 . Pentru detalii, vezi aici:http://www.autopalya.hu/cimlap/
Pana acuma, jecmaneala era , de fapt, pe M5 parca, autostrada care duce spre Ro!Cereau o groaza de bani pt o portiune mica de autostrada.Dar cica din 12 martie, autostrada M5 este si ea inclusa in reteaua de autostrazi cu plata prin vignete .
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
pepsica spune:
Fetelor, multumesc de raspunsuri!am sa incerc sa fiu mai putin stresata de chestia cu vama etc. Totusi va mai intreb....cit costa autostrada in Italia? Ca sa-mi fac o idee....
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by MRL
Anul trecut cind am fost in concediu in Germania (unde autostrazile sunt free) cind am trecut prin Ungaria (la intoarcere - atunci am aflat ca trebuie sa platesc asa ceva dupa ce am dat o spaga la cehi la granita cu Ungaria) parca am platit vignetta pentru mai mult de 4 zile, nu mai sunt sigura.
Anul trecut in Ungaria autostrazile se plateau inca la bariere si costau cam 33 euro (dus-intors), deci s-au ieftinit, de-aceea eu una cred ca nu vor fi majorari de tarife odata cu intrarea H in UE. Este, totusi, posibil ca si controlul la vama ungara sa fie mai strict incepind cu 1 mai.
quote:
Intrebarea mea este urmatoarea: daca imi platesc vignetta pentru 10 zile in momentul in care intru in Ungaria, la intoarcere mai trebuie sa platesc din nou vignetta daca ma incadrez in cele 10 zile platite?
Va multumesc,
LilianaM
Nu, daca te incadrezi in cele 10 zile calendaristice, nu conteaza de daca intri/iesi sau nu din H.
schuster laura spune:
Hallo!
Incearca aici sa primesti informatii sigure.
Mult succes!
Republica ITALIANA
Ambasada Republicii Italiene in Romania
Cancelaria: 711 192 Bucuresti, Str.Henri Coanda Nr.9, Sector 1
Telefon: (0040-21) 311.34.65, 311.34.70, 231.50.54, 312.96.73
Fax: (0040-21) 312.04.22; 312.42.69
E-mail: primosegretario@ambitalia.ro
E-mail: segreteria@ambitalia.ro
Sit web: http://www.ambitalia.ro
Biroul Consular si Vize: 713 011 Str.Arh.Ion Mincu Nr.12, Sector 1
Telefon: (0040-21) 223.24.24
Fax: (0040-21) 223.45.50
E-mail: info@ambitalia.ro
Program de lucru vize: luni-vineri 8.30-13.00
(luni numai pentu institutii)
schuster laura
milenadinu spune:
NEAPARAT, dar NEAPARAT, pentru tine si pentru toate fetele care vor sa tranziteze Austria, cum ati intrat, cumparati vigneta de la primul chiosc posibil.Noi acum doua saptamani dupa ce am intrat , am zis sa cautam primul restaurant ca era ora pranzului, fusesem de n ori prin Austria si cumparasem aceasta vigneta de la orice benzinarie.Asa ca am cam inaintat 15 km, ne-am comandat masa si eu m-am dus sa iau ligurita copilului din masina.Doi tipi au venit sa-mi arate nu stiu ce document , cum ca suntem fara vigneta in spatiul lor si ca trebuie sa platim o amenda de 400 de euro sau parca 150 pe loc.Am stat la discutii, i-am explicat motivele,in fine ne-a inteles, eram si foarte aproape de frontiera.In final , evident ca am cumparat vigneta si am avut senzatia deseori ca fac astfel de controale prin parcari.La fel si ungurii sa stiti ca stau pe autostrada si controleaza vignetele, ni s-a intamplat asta acum 2-3 ani.Cat despre autostrazile in Italia, sunt destul de scumpe si foarte fragmentate, nu stiu cum e dinspre Austria, dar noi din Elvetia, 1 ora si jumatate pana la Torino, cred ca dam cam 15 euro si platim de vreo trei ori.
Pepsi spune:
da ai nevoie de invitatie, sau sa ai 100 euro/zi de persoana, minim 5 zile! noi am aratat banii, ca tot asa ni s-a pierdut invitatia!!!
autostrazile sint mai scumpe in Ungaria! Austria nu e chiar atit de scumpa! mai ai nevoie si de asigurare medicala, si carte verde masina!
calatorie placuta!