Aici, in Olanda (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jullian1978 spune:

salutare.
sunt de catva timp in amsterdam,adica de vreo 2 zile insa mi-ar fi de real ajutor cateva sfaturi cum ar fi unde sa gasesc o camera ieftin sau unde pot gasii joburi.nu tin neaparat sa raman in amsterdam.
va multumesc pt eventuale raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

salut fetelor,

unde ati disparut?azi e mare sarbatoare am fost si noi prin "targ" dar am venit inapoi ca m-a luat cu ameteala de la inghesuiala.

voi sunteti prin cuiburi, pe afara de nu scrieti nimic?

iris cred ca suntem din acelasi oras daca imi amintesc o postare de-a ta mai veche. in ce cartier ai locuit ?

voi ce mai gatiti fetelor? dati-mi si mie vreo idee.
oke, astept sa scrieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Hallo hallo,

Hei, ati fost cu toatele la Koninginnenach de nu mai dati pe aici?
Noi nu am fost, am stat cuminti acasa.. azi ne-am plimbat un pic, insa am stat mai mult in gradina, la soare, cu o carte.....

Slakje, eu sunt din Manastur... tu de pe unde?
Cu gatitul ai nimerit-o prost la mine...eu gatesc o data pe saptamina cam... de obicei varza a la Cluj (!!), musaca, tocanita si in rest pui...(cu orez si legume, si ceva sos)... Sotul meu gateste mincare olandeza cind ma il rog eu(lui nu ii place foarte mult, mie da!) si paste, mincare japoneza, biefstuk cu legume, etc... mai luam retete de la Albert Heijn, chiar acum am gasit ceva pentru duminica, cind avem musafiri... (intentia mea e sa o pregatesc, sa vedem daca reusesc)... in perioada asta a anului imi plac mult asperges...(met kaas, hmmm).

Julian, cu camere nu te pot ajuta... eventual uita-te prin Via Via (un ziar pe care il gasesti la supermarkt) si acolo sunt anunturi si pentru job si pentru locuinte. Ai internet, asa ca poti sa cauti la www.funda.nl, la sectia de inchirieri, iar pentru slujba la arbeidsmarkt.nl, banenplein.nl, etc... da o cautare cu vacatures si ai sa gasesti zeci de site-uri ! O alta optiune ar fi uitzendbureau`s ! E important sa vorbesti olandeza (fluent) si sa iti evaluezi diplomele romanesti. (la institutul Nuffic, de exemplu))
Succes !

Ancuta, cum ti-a iesit gradina? Nu vii si la mine sa mi-o aranjezi, ca eu tot amind...noi am pus doar niste flori (in ghivece) si vrem sa cumparam niste conifere...in rest...asteptam sa ne mai vina idei !

groetjes

Mergi la inceput

, salut Iris, eu din Zorilor :)

Mergi la inceput

apropo Iris cum faci varza a la cluj?

am iesit din nou e asa vreme frumoasa, pacat sa stai intr-un loc.
am fost si am hranit ratele.

unde esti in olanda Iris? eu am zis sunt in Oss.

Mergi la inceput

Iris tocmai am vazut unde stai :) , scuze pt intrebari inutile .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Lieve Slakje,

Zorilor, ce cartier fain... cind mai mergi in Romania? Noi am fost de Craciun + revelion si mergem iarasi in iarna doar...

Si noi am fost in oras, in vizita la Ma care e in spital, si apoi am stat in gradina la soare...
Tu unde esti prin kikkerlandje?

reteta ti-o trimit pe privat...

kusjes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Buna fetelor,
noi am fost in Amsterdam azi, si am vandut.....o gramada, tot ce am strans de pe la cunoscuti. A fost frumos.
Iris, eu in gradina nu am facut mare lucru: doar am dublat terasa, am pus iarba, frumaosa, iar pe margini am lasat loc de flori, iar zilele trecute am pus cateva, intr-un loc. Inca mai avem de lucru, dar nu stiam ce sa mai iau, ca plante, ca nu ma pricep, am luat si eu ce parea mai dragut. Acum facem o pauza, si mai punem mai incolo.
Cu olandeza, tot progresez. Am o profesoara la care ma duc o data pe saptamana. Azi m-am uitat printr-o carticica de copii, si am citit un fragment. Am fost surprinsa sa constat ca am inteles toate cuvintele! Era un fel de gluma, care suna cam asa:
Mieke si mama ei merg pe un pod. pe rau, sub pod, vad un om care dadea din maini foarte salbatic, strigand "ajutor", in germana. Mieke o intreaba pe mama ei ce zice acel om, iar mama ii spune ca striga "ajutor", in germana, la care Mieke zice: ar fi trebuit sa iei lectii de inot in loc sa studiezi germana!
Ma rog, nu e mare lucru, dar mie mi-a placut.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Buna dragelor!
In fine am mai ajuns si eu pe-aici dupa cateva zile aventuroase(ba as zice chiar cam prea aventuroase). Joi am fost la scoala (la cursul de orietare sociala, parte din integrare), pe urma am plecat spre Enschede...cea mai buna prietena a mea olandeza locuieste acolo (din pacate, pentru ca din cauza asta ne vedem cam rar). A fost tare dragut, mai ales ca fusese ziua ei si s-a implinit si un an de cand ne cunoastem, asa ca am stat frumos la cina si pe urma am plecat la petrecere...Normal ca tot orasul era pe strazi, si noi am dansat si am petrecut cam pana pe la 3. Din pacate dimineata eu n-am avut stare si m-am trezit la 8, ne-am mai invartit prin oras si pe urma eu am plecat spre A'dam. Si mi s-a facut ingrozitor de tren...consecinta a paharelor cu diverse bauturi din seara precedenta (a fost asa un amestec mortal de vin rosu, porto, vin alb si bere...nu stiu ce-a fost in capul meu). Cand am ajuns in Amsterdam m-am intalnit cu Ancuta si Ana Maria si baietii, si am fost la o treasa, nu chiar in centru ca era plin de oameni...
Azi a fost prima mea zi de munca, si-s tare fericita ca a fost ok...cred ca ies la o plimbare, ca iar e zi frumoasa!
Ancuta, mi-a placut tare povestioara ta...
Iris, cred ca Nieuwe Buren o sa folosim si noi, iti zic saptamana viitoare cand incep cursul, deocamdata nu fac decat maatschappij oriëntatie, de doua ori pe saptamana.
Julian, un site foarte popular printre prietenii mei si asa mai decent(adica preturi normale) este www.directwonen.nl. Incearca acolo, au oferte pentru toata Olanda!
Va pup, fetelor, mai revin maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elemer spune:

Stimata Ancuta
Nu a-ti auzit cumva de Dr.Monica Nechita?
O fi locuind acolo?

Mergi la inceput