Viata in Germania (6)
Raspunsuri - Pagina 10
peca spune:
@ Alina astea sunt actele pt. renuntarea la cetatenia romana:
1.depui dosar doar daca poti face dovada ca ai cetatenia romana(prin pass valabil, buletin valabil.....personal mi se pare o prostie ceea ce cer, dar..)
2.declaratie autentificata , prin care se solicita renuntarea la cetatenia romana (X3)
3. lista cu datele personale (X2)
4. declaratie pers. din care sa rezunte ca nu ai datorii fata de statul roman (X3)
5. original si 2 copii serox( toate copiile serox se fac la un birou sepcializat sau la primarie, musai sa aiba pe ele o stampila, cele facute acasa.....le refura) dupa garantia de incetatenire
6. 2X exeplare ale traducerii garantie de incetatenire in lb. romana(se pot face la consulat contra cost: 34E/document)
7. atesta fiscal in original + o copie....de la sectia financiara sau primaria unde ai avut ultimul dom. in ro., valabil 3 luni de cand ti-a fost emis [ acum mare grija: ei iti cer ori ori, daca il faci la primaire..primaria te trimite dupa niste actel la finante,; dar daca il faci la primarie...dupa ce iti depui dosarul la consulat si ajunge la minister iti trimite ministerul ro. acasa scrisoare ca le trebuie atestat si de la finate, extra, si invers,...daca il faci la finate iti vine acasa ca vor de la primarie....dar ei cand depui dosarul nu iti spun ca trebuie de la amandoua in acelasi timp)
8. cazier judiciar (asta se elibereaza mai nou in ro. doar personal..nici tu imputernicirie nimic, nu maia ccepta...ca cica trebuie sa semnezi si merge totul in pc. direct la buc...)
9. 2X copii pass. ro
10. 2Xcopii certificat de nastere romanesc ( au prostul ob. sa te refuze doar fiindca nu il ai pe cel international )
11. 2X copii certificat de casatorie ROMANESC
cand iti primesc dosarul achiti o taxa de 586€ ( noi am platrit in august 2003 555€ ca cica s-a ieftinit, o prietena a facut acum in feb. si a spus ca e iar 586€), taxa de renuntare la cetatenia romana
*la toate actele cu copii ai nevoie de orignal, sa il vada ei
** se uita in pass sa vada daca ai avut intrare in ro. in perioada cand ai stampila pe actele de la cazier si finate
poti suna sau scrie la consulat sa iti trimita actele necesare pt. dosarul de renuntare la cet. acasa
P.S.:
1. nu te apuca de acte decat cand sti sigur ca...din data in care ai primit prima stampila nu dureaza mai mult de 3 luni si esti cu dosarul la consulat, se uita si pe stampilele de la copii sa nu cumva sa fi trecut peste 3 luni)
2.cel mai bine este ca toate copiile, legalizari, traduceri....sa le faci in ro. fiindca iesi cu mult mai ieftin decat aici
3. obinerea cazierului dureaza la pol. 1 luna pt. pers. care au dom stabil in ro. si intre 6 si 8 saptamani pr. cei plecati din ro., deci daca nu ai 2 luni la dispozitie...incearca sa-l obit prin spaga, trebuie sa fi acolo si cand iti ia si cand iti da dosarul
peca spune:
ah si am uita....cand te-ai hotarat sa mergi la consutal....ia un pumn de calmante
si sa ai cu tine toate , dar toate actele...de la absolvire de scoala generala pana la ziua in care te prezinti....inclusiv acte de salar...astia sunt cazuti in cap, la al meu sot..i-au cerut ultimele 3 lohnuri...sa vada ca se poate intretine...am aspus ca asta nu ii doare capul pe satul roman, ci pe cel german...doar ei il primesc...dar mai sa ma ,
sa le zambesti mereu si sa vorbesti f. frumos (chiar daca in gand...) sa le spui mereu cand incep sa se planga de incompetenta celor cu care au de lucru...ca ii intelegi perfect...., sa incerci sa nu ii scoti din sarite....ca apoi de f** cu actele de iti pare rau.
quote:
Eu am stat aici un an cu viza de studii, acum e al doilea casatorita cu cetatean german. Deci dupa 3 ani am inteles ca ai avea dreptul la cetatenie
cetatenia se obtine dupa 3 ani de la casatoirie cu cetatean german, sau 5 ani de la casatorie cu cetatean strain cu dom. in germanai permanent, cu conditia sa fi locuit impreuna, daca la ferificare iese ca ati stat despartiti (ma refer in germanai, si nu ca ai fost tu un concediu in ro), 2 luni...atunci se recalculeaza totul incepand cele 2 luni, unde a fost intreruperea
daca dosarul de renuntare la cet. ro. il depuneti direct la buc. dureaza intre 6-8 luni, daca il depuneti la consulatul ro. din germania intre 8-12 luni
Mirunda spune:
Peca, cu calmantele chiar ca ai dreptate...eu am venit si razvenit la consulat de vreo 3 ori, pana cand domnii au fost multumiti...stiu ca era sa fac apoplexie pe acolo, ce nervi mi-au facut...
Cat despre cazier si adeverinta fiscala, mie mi le-a obtinut mama, cu procura de la mine!
Cristina, facem o intalnire din nou, cu drag, numai sa vedem cand, ca eu iar lucrez si sunt cam ocupata. dar facem!
Va pup, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
peca spune:
quote:
Cat despre cazier si adeverinta fiscala, mie mi le-a obtinut mama, cu procura de la mine!
nu te contrazic...problil defera de la functionar la functionar..apoi dela consulat la consulat (noi la münchen), noi am rezolvat intr-un singur drum..dar nici nu spun ...ca sunam aproape zilnic la ei....si pt. cazie si adev. fiscala....au controlat in pass. sa vada daca re iesire in ro. atunci cand le-a obtinut....si noi am stat in ro. 3 satpamani si ne-a intrebat cum de am obt. intr-o saptamana cazierul , l-am facut in prima saptaman de concediu...sa scapam, si doama a fost tare draguta...a spus "noroc ca mai merge in ro. spaga... ca altfel ar muri romanii de foame"
Ella spune:
quote:
Originally posted by helbi
Ella, scuze pt ca eu nu am vazut ca de fapt linkul dat de tine era altul, decat cel de la care m-am "pirlit" eu.
Asta e chiar interesant, ca are toate ofertele la un loc. Eu ma uit saptaminal, dar pe fiecare magazin in parte........
Linkul magazinului on-line de la care am inercat eu sa cumpar bicicleta este:
http://www.euroschnaeppchen.de/webshop/index.jsp
Ralu
Helbi..No problem
Ella
helbi spune:
Stiti vreun site unde pot afla urmatoarea informatie: cit va primi un Angestelte care are un copil si care urmeaza sa divorteze? Acum e in Steuerkalsse 3, dupa divort in ce clasa va fi???
Ralu
buburuza99 spune:
Tinatache sa stii ca eu am patit-o cu adresa de e-mail. Am pus-o in forum si de cateva zile primesc numai porcarii, e-mailuri necunoscute. Cum sa fac sa sterg acum mesajele in care mi-am dat adresa? Aveti vreo idee?
Mersi!
Cristina
alba spune:
quote:
Originally posted by buburuza99
Tinatache sa stii ca eu am patit-o cu adresa de e-mail. Am pus-o in forum si de cateva zile primesc numai porcarii, e-mailuri necunoscute. Cum sa fac sa sterg acum mesajele in care mi-am dat adresa? Aveti vreo idee?
Mersi!
Cristina
http://community.webshots.com/user/buburuza99
Hallo Buburuza,
Deci,mergi la mesajele tale si le editezi, click al treilea semn din stinga optiunea"editeza raspunsul" stergi adresa de E-mail si click pe "trimite modificarile".
P.S. Optiunea aceasta o are numai autorul subiectului si moderatorii/adminii
Succes si eu am fost o data bombardata cu e-mailuri pline de virusi,fii cu ochii in patru!!!
"Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive."