Va rog mult de tot sa ma lamuriti si pe mine, pentru ca cei de la Casa Nationala de Pensii nu stiu (asa mi-au spus si de la ghiseu si dupa ce am intervenit cu pile):
Am nascut dupa 1 ianuarie 2004, dar in ultimele 12 luni nu am decat 9 luni de cotizare. Deci nu am dreptul la concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani.
Dar ... Am dreptul, asa dupa cum am citit eu in minunata lege, la cele 120 de zile de concediu pt. risc maternal pentru femeile care alapteaza? Daca am acest drept, ce trebuie sa fac pentru a beneficia de el, pentru ca doctorul de familie nu stie (sau nu vrea sau nu este informat) ce anume sa-mi elibereze pentru a-mi fi de folos.
Va multumesc mult.
Andreea Niculae
Trebuie sa-ti informezi in scris angajatorul despre faptul ca alaptezi , ceva in genul "Subsemnata...va informez ca...la aceasta anexez..." +adeverinta medicala ca alaptezi.In termen de 10 zile acestia (angajatorii) tb sa hotarasca daca conditiile de munca sunt adecvate, in caz contrar se acorda concediul de risc maternal.Cit despre concediul de maternitate, acela ti se acorda in orice conditii, fa o cerere.
Eu personal asa am inteles ca stau treburile, n-asi vrea sa te induc in eroare, vezi ce zic si baietzii(n.n. Liviu si Marius)