Cum vi se pare viata in Japonia? (8)
Raspunsuri - Pagina 14
EDDY spune:
Azumi,daca vrei scrie-mi pe PM adresa ta de e-mail shi am sa-tzi trimit 2-3 poze cu Naomi dormind in scaunelul Aprica.Ai sa vezi cit de lejer shi confortabil doarme shi la 5 zile cind am adus-o acasa shi la vreo 10 luni shi la 1 an.La fel de bine doarme shi acum cind este destul de maricica dar nu i-am mai facut poze in mashina.Shi scaunelul ei are bara protectoare fixata pe podeaua mashinii iar citeva partzi ale scaunului sint detashabile,in functzie de cum creshte copilu'.
Gata Gabitzo.Tzi-am trimis pozele.Sa nu te mai aud ca te vaitzi.
Eddy & Antonia Naomi
Eliana spune:
Draga michiyan eu am primit de la primaria orasului ca un fel de carnet si cind voi ajunge la virsta de 60 de ani voi primi pensie de la stat . Si cred ca si sotul plateste taxa pentru pensia mea nu sint sigura dar am sa-l intreb . Stiu ca femeile care nu au muncit primesc o pensie in jur de 65.000 yeni si cu a sotului in total cam vreo 250.000 depinde si de salariul pe care il are cred . Mai in fiecare saptamina are o emisiune despre pensii si pensionare dar nu mai retin care canal tv si la ce ora in orice caz este dupa ora 20:00 . Daca mai aflu ceva de la sotul meu iti spun .
ralucami spune:
Salut fetelor! Cine are Sky Perfect poate vedea postul 730 chiar daca nu este abonat. Este de fapt Disney Channel si e destul de haios! Cele care avetzi copilashi mici sigur nu o sa ii mai putetzi lua din fatza televizorului.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
EDDY spune:
Raluca,Disney Channel este program ce nu-i inclus in seturile oferite de Sky Perfect la pretzul de 2.990 yeni/luna.Eu am paketul galben+cele 3 Star Channels la 4.690yeni/luna shi separat platesc pentru Disney Channel 600yeni lunar.In zona voastra cum este?
Cit despre copilashii ce nu-i mai putem lua din fatza tv-ului daca acesta este fixat pe Disney Channel...mda,daca respectivul copilash n-are permanent mincarici in partea dorsala ca fii-mea,merge treaba.
Shi apropos de Sky Perfect:daca va plac telenouvelele,pe 360(Family Channel),de Luni pina Vineri de la ora 14.00 putetzi urmari Cassandra.Am descoperit shi io ieri,in timp ce scriam pe forum am ramas fara Pepsic shi coborind la bucatarie sa-mi aduc alta rezerva l-am gasit pe sotzu' butonind telecomanda shi statzionind putzin pe finalul melodiei de la telenovea
*Greshelile gen "telenovea"din mesajele mele,sint scrise intentzionat "c-asha vrea mushkii mei". So...nu va straduitzi sa le scoatetzi la vedere prin quote,ca ma lasa fix rece.*
la toata gashka,
Eddy & Antonia Naomi
alina-roxana spune:
Salut tuturor, am citit si eu asa la nimereala...sint tare amarita si foarte proaspata in Kansai, Kobe, lucrez la o scoala ca profesoara de engleza, e oribil, uneori trebuie sa lucrez si 14 ore pe zi si aproape ajung la spital...Pentru cine are copilasi pe-aici , sa stiti ca si eu iubesc copilasii la nebunie, de multe ori intru (mai precis intram- aici nu am timp de nimic) pe site-urile pentru si despre copii si cind vad un bebe pe strada in carutz imi vine sa pling...imi doresc la nebunie un copil si mi-a spus doctorul ca ar cam trebui sa-l fac fiindca o sa ramin cam greu insarcinata, am si un boyfriend pe care il iubesc la nebunie dar deocamdata traim despartiti, eu aici el in Europa, pentru ca trebuie sa muncim, sintem tare amariti si nu avem nici casa,nici bani nici nimic...am crezut ca fac mare scofala ca vin aici, dupa ce mi-am cautat un an jumate ceva in strainatate, am vrut sa vin si ca dansatoare dar nu m-a lasat prietenul meu, a spus ca e periculos...asa ma aleg cu o mie de dolari dar dupa ce platesc mincarea si alelalte ramin cu mai nimic, si sint si sclava la astia...pe deasupra intr-o luna imi expira viza si astia de la scoala tot spun ca imi va iesi viza de munca, dar nu stiu daca ma mint sau nu...voi ce spuneti? Acum sint in cautare de cineva pentru o casatorie de convenienta, voi stiti cu ce se maninca chestia asta? Daca gasesc pe cineva, cam citi bani ar trebui sa-i dau si cum se procedeaza? E greu la Immigration, fac aia probleme, pun intrebari? Ca eu ar trebui sa ma marit cam de urgenta...Vai de capul meu, nu mai stiu pe unde sa scot camasa.As vrea sa ramin in Japonia pina string niste bani, daca as avea acte in regula n-as avea probleme sa-mi gasesc de lucru (cred eu), la astia nu mai vreau sa stau ca sint ca si sclava! Va pup si pe voi si pe aia mici,astept sfaturi...Alina
angel_jp spune:
Alina bine ai venit!
Si eu sunt din Osaka,locuiesc aproape de Shinsaibashi,poate ne intalnim cand ai tu timp.
Pentru o casatorie de convenienta dupa cate am inteles eu ,se plateste foarte mult.Am sa ma mai interesez.
Aliada spune:
Alina,imi pare rau ca esti asa de ingrijorata dar eu una nu te sfatuiesc sa faci o casatorie doar pentru viza.
Nu zic ca o fi si scumpa dar cei de la emigratie sunt cu ochii in patru cand e vorba de casatoriile mixte.
In primul rand ca va trebui musai sa stai cu respectivul deoarece ei verifica la domiciliu periodic,mai ales cand miros ei ca ceva nu-i in ordine si te vei trezi pe bune la puscarie unde vei sta pana te vor trimite in Ro fara drept de intoarcere in Japonia o perioada de cativa ani sau chiar deloc.
Asteapta sa vezi daca nu cumva vei obtine viza de lucru.Nu te grabi sa te bagi in belele degeaba.
michiyan spune:
Draga,Alina eu pur si simplu nu pot crede ceea ce ne spui tu.
Eu oricat m-as gandi,orice calcule mi-as face, nu-mi pot da seama cum de castigi tu doar 1000$ pe luna ca profesoara de engleza,muncind si 14 ore/zi.
Si iar nu-mi este mie clara treaba cu viza de munca.
Tu ce experienta ai avut in tara ca prof. de engl.?Cat timp ai predat limba engleza?Din ceea ce spui tu reiese ca tu nu ai acum viza de munca nu?Cum ai reusit sa intri in Japonia si sa te mai si angajezi ca prof. de engl.?
Si treaba cu casatoria de convenienta- tu ai spus ca ai vrut sa vii ca dansatoare dar nu te-a lasat prietenul tau;daca el nu a fost de acord cu dansatul crezi ca ar fi de acord cu casatoria de convenienta?Daca da, imi pare rau pentru tine si ti-as mai spune ca nu e barbat ci este himo otoko.
Oricum eu am raspunsul la o intrebare de a ta:casatoria de convenienta te costa 50000yeni/luna.Dar trebuie sa-ti gasesti omul.
eli spune:
Un pic cam tarziu, dar...
"Let's Hanami!" http://www.japanhomesearch.com/admin/Newsletter/newsflash/view_story.asp?city=T&y=2004&m=April
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eli, in 21 saptamani
angel_jp spune:
Michciyan..eu am inteles ca trebuie sa dea in jur de 10.000 de dolari,dar oricum este nasol...daca o prinde...vai de ea,si eu am prietene profesoare de limaba engleza..dar un salariul de 250.000 de mi de yeni,ma rog nu vreau sa disculp...nu vreau sa vorberc contradictoriu,dar se poate sa aiba apoi dificultati..vorba ta ,mai ales cu ambasada.Apoi cu viza,tot pe un an o sa obtina!Si servici nu prea o sa gaseasca daca nu are licenta in limba japoneza!A...ca hostes da ..si o sa castige...dar nu cred ca o sa-i surada,sa o ajute cel de sus sa reuseasca!Eu am sa incerc sa ma mai interesez...Dar este greu cu" uso keikon"Depinde acum si de ea...daca chiar doreste asta..sa stea in stress ..ma rog,Alina daca vrei sfaturi...sunt la dispozitia ta aici viata este grea ,daca nu te-ai adaptat pana acum ..o sa fie si mai greu,eu una iubesc tara asta,sunt de felul meu tacuta,si nu-mi plac barfele..nu am treaba cu nimeni ,nu ma intereseaza ce spune vecinul,deci ...este ok pentru mine sa traiesc aici.Sunt mai linistita de fel...citesc mult,vorbesc putin,m-am adaptat foarte repede la stilul lor de viata,chiar si mancarea ,mananc sushi ,nato,tofu...ma rog..etc.Incerc sa nu ma incurc cu lucruri inutile...nu stiu daca ma intelegi,poate o sa vorbim in particular si ai sa vezi,am schimbat mentalitatea multor prietene,care erau razboinice,doar prin simplu fapt ca nu ma lupt cu ne- adevarul si cu neputinta...prietenelor mele le-a trebiut mult timp sa ma cunoasca..si apoi m-au apreciat ca om!Sunt modesta azivorbesc mult despre mine...Dar sincer am sa incerc sa te ajut!
Imi este greu sa scriu..am uitat gramatica...sa vina fata mea sa ma jute...ca eu...m-am ramolit!Imbatranesc fete...mai am putin si fac 32!Chiar ca simt batranica!