Saptamana Patimilor!
Raspunsuri - Pagina 2
lily spune:
Paste Fericit !!!
Sarbatoarea Invierii sa fie un moment frumos in care pe linga a sta la o masa cu multe preparate deosebit de gustoase si din belsug, sa ne indreptam gindurile la semnificatia mortii si invierii Domnului Isus pentru pacatele noastre !

simonaM spune:
Învierea - praznicul vieții Învierea Domnului este praznicul vieții, pentru că înseamnă biruința vieții asupra morții, prin care se încununează toată lucrarea Mântuitorului din cursul existenței Lui pământești și se face început existenței Lui veșnice și ca om. Iisus Hristos, ca Dumnezeu, este viața însăși: El era viața", izvorul oricărei vieți, căci toate printr-însul s-au făcut" (Ioan 1, 3 - 4). El este viață divină, viață veșnică, viață fără de început și fără sfârșit. Luând chip de om, viața cea veșnică s-a întrupat în viață omenească, viața absolută s-a îmbrăcat în viață relativă. De ce? Tocmai pentru ca să elibereze viața omenească de sub robia morții. Căci cu adevărat omul a văzut în moarte un dușman (I Corinteni 15, 20), cel mai redutabil dușman al vieții, care nimicește viața aceasta, îi stinge năzuințele și-i oprește realizările. De aceea, viața ridică mereu val după val, generații după generații, care trec mereu peste pragul morții, ca să se lovească iarăși de el, și astfel viața e în necontenită luptă cu moartea, pe care vrea s-o biruiască. Una din strădaniile omului este, de aceea, aceasta: de a împinge hotarele vieții cât mai departe, dacă ar fi posibil de a ajunge la o viață fără de moarte. Și, iată, tocmai aceasta este vestea pe care a venit să ne-o aducă Hristos prin Înviere, că moartea a fost biruită de viață, că viața este atotbiruitoare. Însuși faptul că Dumnezeu, care este viața, s-a întrupat și a trăit ca un om, este dovadă despre valoarea pozitivă pe care El o acordă vieții omenești. va doresc tuturor paste fericit.HRISTOS A INVIAT! don't worry....be happy.mona78
oanaruth spune:
Sarbatoarea Invierii este si sarbatoarea Invierii mele impreuna cu Hristos. Si aceasta o pot vedea: "Daca, deci, ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu. Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant." (Coloseni 3:1-2)
La sarbatoarea Învierii ma voi bucura de invierea lui Hristos si totodata de invierea mea. Si atunci cand voi spune "Hristos a Inviat!", fara vorbe, in inima mea voi adauga "Si eu am inviat!".
Dana si Iubirea ei,
Oana-Ruth