solutii

solutii | Autor: mormelvio

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor.
Ma numesc Mihaela si va pun si eu o intrebare. Am o prietena care e insarcinata in 4 saptamani. Nu mai vrea sa mearga deloc la serviciu pana la nastere deoarece lucreaza intr-un mediu toxic. Ce solutii sunt ca sa se intample asta???
Mentionez ca in momentul de fata, mai exact la data de 1 aprilie are 42 de zile (calendaristice) de concediu de boala pe ultimile 12 luni si are dreptul la 20 zile de concediu de odihna pe anul acesta.
PS: Stiu ca sunt tot felul de raspunsuri pe aici dar vreau o opinie cat mai exacta ca sa stiu ce cale are de urmat.
Multumiri
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Pai daca e in 4 sapt.inseamna ca mai are aprox.252 de zile pana naste.
-Se iau 20 zile de concediu de odihna
-se iau apoi 30 de zile de concediu medical (de la medicul de familie)
-se iau apoi 120 de zile de concediu de risc maternal (de la medicul de familie, se plateste 75% din media pe ultimele 10 luni anterioare cererii)
-se iau 82 de zile din prenatal (e cam la limita pentru ca tb.sa faca minim 42 de zile in postnatal)
Nota importanta: pt.a beneficia de concediul de risc maternal tb.sa-si anunte angajatorul in scris ca este gravida si sa discute cu el posibilitatea de a fi mutata la alt loc de muca-daca nu se poate i se da concediul de risc maternal.

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

quote:
-se iau apoi 30 de zile de concediu medical (de la medicul de familie)
-se iau apoi 120 de zile de concediu de risc maternal (de la medicul de familie, se plateste 75% din media pe ultimele 10 luni anterioare cererii)

Multumesc pt raspuns. A inteles ca ar exista si posibilitatea ca in momentul in care face cele 90 zile de concediu medical si pana sa intre in cel de risc maternal sa intre la ceva comisie si sa-i mai dea inca 60-90zile. Voi stiti ceva de asta? este posibil?? ca atunci si-ar mai lua ceva zile de medical (cam o luna) si abia dupa aceea ar face cerere pt concediu de risc maternal...casa fie sigura ca nu ramane cu o perioada in suspans si sa fie la limita. Voi ce stiti de asta?
Multumesc,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

[/quote]
A inteles ca ar exista si posibilitatea ca in momentul in care face cele 90 zile de concediu medical si pana sa intre in cel de risc maternal sa intre la ceva comisie si sa-i mai dea inca 60-90zile. Voi stiti ceva de asta? este posibil?? ca atunci si-ar mai lua ceva zile de medical (cam o luna) si abia dupa aceea ar face cerere pt concediu de risc maternal...casa fie sigura ca nu ramane cu o perioada in suspans si sa fie la limita. Voi ce stiti de asta?
Multumesc,
Mihaela
[/quote]
Se poate si asa ceva, dar trebuie demonstrat ca este o sarcina cu risc, ceea ce presupune si internarea (chiar si fictiva) in spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Multumesc pt raspunsuri.
Mihaela

Mergi la inceput