va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
am nascut anul trecut in noiembrie (pe data de 3) la spitalul giulesti si doresc sa-i fac copilului actele pentru alocatia de stat. de asemenea, dorec sa primesc ajutorul de nastere.
eu locuiesc in sectorul 4, asa ca nu stiu ce drumuri trebuie sa fac (negatie, etc) si ce acte am nevoie atat pentru alocatie cat si pentru ajutorul de nastere. paginile primariilor, mai tare m-au bagat in ceata decat sa ma ajute.
daca se poate sa-mi spuneti cat mai detaliat pasii pe care trebuie sa-i fac si actele necesare.
va multumesc
Sa ai un BB sanatos, in primul rand.
Ajutorul pt nastere se ridica in maximum 6 luni de la nastere, asa ca ai grija sa nu depasesti limita. La mine sotul s-a ocupat de toate actele necesare asa ca nu te pot ajuta prea mult, dar tin bine minte ca acum un an si 8 luni a trebuit sa dau o declaratie la notar si apoi s-o atasez la dosar cum ca este al doilea copil si nu al 4-lea.
Sper ca cineva mai proaspat parinte sa-ti poata da toate detaliile necesare.
Pupici,
Gabriela si baietii
si la mine s-a ocupat tot sotul din fericire asa ca e posibil sa scap cate ceva :
stau tot in S4
pt ajutor nastere:
-negatie de la primaria sect 6 parca/undeva langa spitalul giulesti cum ca nu ai luat banii de la ei
- declaratie notariala cum ca ai nascut copil viu (asta m-a dat pe spate)
-copie certificat nastere, livret de familie
Toate astea le depui la primaria sect 4 (zona piatza cosbuc )si iti comunica ei cand poti ridica banii. Banii ii ridica mama personal nu altcineva in max 6 luni de la nastere.
Si nu ca as vrea sa te sperii pt ca nu sunt absolut convinsa de asta, dar cred ca exista si o prevedere ca de max 6 luni in decursul anului calendaristic in care ai nascut. In 2002 sigur a fost asa ceva pt ca eu am nascut in dec si ne-a spus sa depunem actele pana la sf anului.
Alocatia copilului : copie certificat nastere + livret familie +cerere tb depuse in str Venerei (pt toate sect din Bucuresti). Nu stiu ce institutie este acolo cred ca Protectia Copilului. Banii astia vin cu vreo cateva luni intarziere la inceput si ii poate aduce postasul sau ii poti primi intr-un cont de card.