Buna ziua. Am doua intrebari .
Am apartamentul la etajul 4, am probleme cu izolatia. As dori sa refac izolatia deoarece imi ploua in casa. Intrebarea este daca imi pot recupera banii investiti de la asociatia de locatari. Lucrarea nu o voi realiza prin firma, as dori decontarea materialelor. Precizez ca asociatia nu este de proprietari.
Alta intrebare : daca apartamentul este cumparat prin credit ipotecar acordat de BCR, am dreptul la scutirea de la plata impozitului?
Va multumesc anticipat.
Apartamentul este declarat sediul social al firmei dvs? Si daca da, este prin contract de comodat intre dvs. ca si proprietar si firma dvs.? Iar cat despre asociatia dv. de locatari si nu de proprietari vestea este negativa, adica nu puteti sa faceti nici un fel de demers de decontare a cheltuielilor. Ca si persoana fizica da se pot deconta cheltuielile efectuate pt intretinerea locuineti insa sumele deductibile fiscal sunt derizorii in raport cu sumele pe care probabil le veti efectua.
O varianta mai "convenabila" ar fi daca dvs. in calitate de proprietar ati inchiria macar partial dar prin contract de inchiriere deci o parte din locuinta si in acest contract ati putea sa precizati ca si conditii contractuale si obligatia societatii de a participa la lucrarile de amenajare, intretinere a spatiului inchiriat proportional cu suprafata inchiriata, in acest sens facturile fiscale fiind obtinute ca beneficiar firma dar decontate fiscal in functie de marja detinuta prin contract, restul fiind nedeductibile fiscal insa decontabile monetar. Sunt modalitati diverse acum asta mi-a venit prin cap deci...
Marius (www.desprecopii.com)