Are cineva ceva experienta cu Jugendamt in Germania?
Eu sunt casatorita cu un neamt, cu care nu am nici un fel de probleme, casnicia decurge foarte bine. Anul trecut am nascut primul nostru copil si am fost intr-o Uniklinik.
Pentru ca tatal era foarte des la noi si mai ramanea cu copilul si noaptea ca sa pot eu dormi un pic si si pentru ca m-am plans ceva de lipsa de sprijin in spital, m-am trezit cu doua femei de la Sozialdienst care au inceput sa ma interogheze.
EU INCERC SA RELATEZ CAT MAI PE SCURT!
Mi s-a spus ca nu m-as putea ocupa de copil fara ajutorul tatalui si m-au intrebat daca suntem casatoriti sau numai locuim impreuna (?!). Apoi am aflat ca daca nu eram casatoriti, puteau hotari sa-mi ia copilul. Tot apoi am aflat ca cei de la Jugendamt au luat legatura cu moasa care venea la noi dupa nastere, ca sa intrebe cum decurg lucrurile de la noi.
Pe scurt, am fost foarte aproape de pierderea copilului, acum s-au mai linistit lucrurile. Vreau insa sa ma mut de aici, eventual din Germania. Stie cineva cum este in Elvetia, cat de repede iau pe acolo hotarari de a lua copilul? Daca va trebui vreodata sa parasesc Germania repede cu copilul, am nevoie si de alt document decat Kinderausweis?
Nu pot sa cred ca sunt singura cu experienta negative in Germania. Unde pot citi in acest forum eventual alte relatari si experiente?
Pentru raspunsuri multumesc si urez tuturor sa se bucure de viata ALATURI de copiii lor!
Nu pot sa iti raspund la aceasta intrebare insa iti plasez cererea in alta directie mai potrivita ...sper
Mult noroc!
Marius (www.desprecopii.com)