Am 33 ani si sunt la inceputul lunii a 3-a de sarcina. De 2 zile simt uneori niste intepaturi in zona ovarelor (spre partea stanga). Nu am scurgeri, toate analizele si echografiile de pana acum au iesit foarte bune.Care poate fi cauza acestei senzatii de intepatura? Precizez faptul ca de vreo 2 luni nu pot manca (din cauza mirosului) carne si iau vitamine in fiecare zi, iar greturile mi s-au mai diminuat. Poate fi lipsa fierului o cauza? Daca da, pot lua suplimente? Cum se numesc si cate pe zi? Va multumesc.
Intepaturile reprezinta relaxarea ligamentelor care sustin uterul care creste si se destinde. Acestea sunt situate de ambele parti ale uterului, asa ca s-ar putea sa simti si in cealalta parte. Nu este motiv de ingrijorare! Este ceva normal!
Suplimentele de fier se dau ceva mai tarziu si numai la recomandarea medicului.
Cu drag,
Si eu avut dureri asemanatoare care au tinut chiar pana pe la 4 luni jumatate. Explicatia medicului a fost exact cea data de Andreea - intinderea ligamentelor.
Lipsa de fier nu poate produce dureri. Oricum, anemia datorata lipsei de fier apare de regula dupa 6-7 luni.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
Sint insarcinata in 11 sapt si de vreo 2-3 sapt am si eu astfel de dureri in partea de jos a abdomenului,dar si in partile laterale.
Durerile se manifesta ca niste junghiuri,intepaturi,mai ales atunci cind stau mai mult timp in picioare.
Eu zic sa nu te sperii.Sint normale intepaturile astea.Numai durerile ca la ciclu am citit ca sint grave ca pot provoca avort spontan.
Iti urez sanatate,sarcina usoara si un bb sanatos si scumpic.
Ela2001 - 11 saptamini de la UM
Va multumesc din suflet si va urez multa sanatate la bebelusi, actuali si viitori!!