Viata in Germania (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fetelor, dar ce harnice la scris sunteti...a durat ceva sa va citesc totul, acum, dupa ce am reinceput serviciul...

Crystinne, imi pare tare rau pentru ghinionul ce l-ai avut! Lasa, poate se recupereaza macar un pic, de multe ori hotii arunca actele pe undeva si se gasesc dupa cateva zile...Si tocmai ma bucuram pentru tine, ca v-ati distrat bine in Norvegia!
Offf...
Noi plecam peste Paste o saptamana la Paris, dar pe urma, pe la inceputul lui mai, ce ziceti fete "bonneze", mai putem de o intalnire? Ar fi fain!

Asa ca va pup pe toate, si va urez un Paste Fericit cu multe oute rosii, si mai ales multe bucurii in suflet!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Mie mi-a furat geanta anul trecut...o nemtoaica batrina. Bani, acte, pasaport...cardul de asigurare de sanatate!!! De ziua mea am pierdut o sarcina si m-am dus la ea cu cateterul in mina si i-am zis macar cardul de asigurare daca se poate ...si NU s-a putut.
Vina e 90 % a mea. Mi-am uitat geanta intr-o ceainarie dar cum am fost ultimii clienti (dupa noi a incuiat usa si am iesit pe iesirea din spate)am zis ca merg a doua zi si-mi recuperez rucsacul. Cum eram intr-o situatie delicata dpdv al sanatatii am trecut la prima ora acolo in drum spre spital. Si ea cica "Aaa rucsacul mic maro? Ati stat la masa aia" "Dada..." eu, fraiera. La care ea cica "L-am vazut dar nu stiu cine l-a luat ca am avut multi clienti". Eu ii explic ca am fost ultimii la care ea imi spune nonsalant "I'm sorry ...I don't speak english" de unde pina atunci numa-n english ciripise:( Si iaka asa am batut drumul acasa dupa pasaport, am ramas fara carduri, cash etc si cu o impresie de cacao despre ei. Baba e co-patroana la cofetaria/ceainaria cu pricina. So, stati cu okii pe portofele ca pe butelie!

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Si mie mi s-a furat geanta din carucior si tot in C&A!Bani nu aveam prea multi dar aveam pasaportul, cardurile de sanatate (al Teodorei si-al meu), cheile de la casa, buletinul romanesc etc.N-am mai recuperat nimic!Cel mai rau mi-a parut dupa pasaport.Numai eu stiu cat am alergat sa-mi fac altul.Plus ca am stat blocata aici 3 luni desi trebuia sa mergem in Ro sa botezam copilul .In fine, de atunci eu urmez sfatul unui functionar de la ambasada din Bon (la care am apelat dupa ce n-am mai reusit de nici o culoare sa ma inteleg cu cei de la München ): "Nu umblati niciodata cu pasaportul la dumneavoastra!Faceti doar o copie si pe aia sa o luati!"

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista1976 spune:

Halole fetelor,

iata ca am informatiile promise despre transport persoane zilnic,rom-germania-rom.Nu am circulat cu el dar am gasit adresa in internet si cica e ieftin,rapid si zilnic..un microbuz.daca vreti uitati-va la
www.blitztour.de sau tel.0049-2223900769 sau tel. in rom.0040721036943.
si nu uitati....de cateva zile exista "Rumänisch Ortodoxe Kirche" in Stuttgart----asta e vestea buna pt. cei ce stau prin zona Stuttgart!!

Draga Crystinne,
sorry de cele intamplate.Iti strang pumnii sa -ti gasesti din nou macar actele,ca de bani...sansele sunt mici!
Si eu mi-am pierdut des si mi s-au furat des actele...de aceea am in portofel numai copii dupa originale.Ce sa fac...nu mai esti sigur nicaieri!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Dragele mele amatoare de O-Zone si "Dragostea din tei"; versurile suna cam asa (sper ca am inteles cit de cit corect de pe caseta):

1)
ALO, Salut, sunt EU, un haiduc
si te rog Iubirea mea
imi astept Fericirea.
Alo, Alo,
sunt EU, Picasso
si ti-am dat beep si sunt voinic,
dar sa stii
nu-ti cer nimic

Refren
Vrei sa pleci dar nu ma,nu ma iei,
nu ma,nu ma, nu ma iei
Chipul tau si dragostea din tei
Mi-amintesc de ochii tai.

2)
Te sun
sa-ti spun ce simt acum.
Alo, Iubirea mea
sunt eu, Fericirea.
Alo, alo,
sunt iarasi Eu,Picasso
si ti-am dat beep si sunt voinic,
dar sa stii
nu-ti cer nimic.

Pupici

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Fetelor va multumesc mult pentru informatii.
Am trimis azi si ieri cv-uri pentru praktikum si oricum mai caut.Sa vedem ce iese.Pana una alta sa incep de undeva chiar daca e multa munca pe bani putini.Dupa un an de stat acasa, as munci si pe gratis, macar o perioada.
Eu la toate cv-urile trimise am primit raspuns.La cele la care nu am primit, era precizat ca daca nu primesti in X zile mail, inseamna ca e nu.
Pai Peca, daca zice vre unul ca de ce nu am muncit un an, le bag legea pe gat, ca ei nu mi-au dat voie, oricat as fi vrut eu.Si asa a trebuit sa insist la Arbeitsamt sa ma lamureasca daca am voie dupa un an, ca in general sunt 2.Dar fiind sotie de GC e perioada mai scurta si pot munci deci face si practica.Iar o doamna tare dragutza de la HR de la sot de la servici imi trimite saptamana asta sper si segmentele din lege unde e specificat asta, ca sa am pe ce ma certa cu ei.

Crystine urata treaba.Trebuie sa fiu si eu mai atenta ca eu m-am obisnuit sa fiu mai legera aici.Plus ca au aparut tigani cersetori si in Krefeld.Am fost azi la cumparaturi si mi-a picat fatza cand i-am vazut.Doamne si fac ca acasa...insista pana te irita total, cu fustanelele si puradei dupa ele.Offf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Offf...fetelor! Multumesc mult de incurajari Tare suparata eram dar mi-a mai trecut.
Am inceput sa ma resemnez. Dintre tot se pare ca o sa raman cu vreo 300 € paguba. Am avut o copie dupa pasaport, nu am avut permisul de conducere la mine, iar cardurile de banca le-a blocat rapid. Restul le refac. Nu va spun cum m-am simtit cautand prin cosurile de gunoi ca sa vad daca hotii nu au aruncat portofelul pe acolo dupa ce au luat banii sau rascolind prin tot H&M in 4 labe din acelasi motiv.

Matusa noastra care e o dulce (de la ea erau si o parte din banii pierduti ptr cadou) mi-a indulcit necazul. Ne cumparase un DVD si a reusit sa ma linisteasca.

Maine o sa ma duc la dentist (m-au luat si durerile de masea dupa o infectie nasoala la deget - deci una dupa alta) si o sa ma rog sa ma accepte fara cardul de asigurare pana imi vine altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si mie mi-au furat telefonul mobil in H&M,in decembrie 2003,cu vreo 2 zile inainte de Craciun .Sotul meu optimist si ff corect,mi-a spus ca el nu crede ca mi-a fost furat ci ca l-am uitat eu in cabina,am sunat la magazin si mi-au spus ca nu l-au gasit dar ca au mai primit apeluri care reclamau telefoane disparute in H&M...

Vroiam sa scriu la subiectul despre cum ne asiguram locuintele dar nu am mai apucat.Noua ne-a fost spart apartamentul cind locuiam in Leipzig(a fost fortata yala cu levierul),in 2000 si ne-au furat un video Philips nou,un walkman si banii dintr-un portmoneu aflat prin casa(cam 200DM).Hotul operase cu citeva minute inainte ca eu sa intru in casa,pe mocheta erau urme proaspete de pantofi cu noroi pt ca afara plouase.Am chemat politia care a venit f tirziu,au luat amprente si mi-au zis ca am avut mare noroc ca nu m-am intiilnit cu hotu'ca cine stie cum scapam din "afacere".

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nu pot sa cred!!! Chiar tuturor vi s-a furat? Aualeu! Am ramas numai eu! Si eu chiar nu-mi faceam nici o grija, umblam cu geanta desfacuta larg si mobilul se lafaia langa portmoneu,pass,etc... Gata,nu mai fac! Si nu mai car actele dupa mine.Bani nu am niciodata in sume foarte mari la mine ca platesc cu cardul.Cash port doar pana in 50 €. Adevarul e ca in H&M e o inghesuialaaaaaa...La inceput credeam ca numai in Suttgart e asa debandada dar am fost apoi in mai multe orase (si tari) in H&M si pare ca peste tot e la fel.. Na o sa ma invat minte!

Chris,merci de tippul cu biserica ortodoxa. Eu stiam ca a fost mereu asa o biserica in Stuttgart (preot Mihaita Bratu) dar nu am fost niciodata. As vrea sa merg si eu la Inviere.Stii cumva la ce ora incepe slujba? Sper sa nu fie pe la 3-4 ca nu ma iau la drum la ora aia iar pe sot nu cred ca-l urnesc nici cu macaraua sa vina cu mine. Tu cu cine mergi? O sa o intreb si pe Babirusa,poate are si ea interes. BABIRUSAAA! Ai interes? Am intrebat-o! Poate ne vedem acolo. Cat despre firma aia,mi ciuda ca zici doar acum, cred ca mama si-a luat deja belet...

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista1976 spune:

Neatza Lauraa,

stiam si eu ca era preotul Bratu in Stuttgart,dar slujbele erau mereu doar a treia duminica din luna si era o biserica catholica, in Stuttgart Mitte(langa Breuninger)..unde in tipul sapt. erau numai "betivi si asis"-pe acolo.Acolo am fost doar 1 data si nu mi-a mai trebuit....
Acum insa s-a cumparat o biserica, asta din Stammheim(Zuffenhausen) si va fi numai ortodoxa,cu slujbe in fiecare duminica,botezuri cand vrei tu...si etc.Preot e tot Mihai Bratu!!

in programul lor scrie:Sfnta Liturghie:10.30-12.30 in totate duminicile si sarbatorile mari din timpula anului...si Acatist si spovedanie in toate vinerile 19.00-20.30...
Mai mult nu scria in program,dar o sa ma interesez ce se face de pasti si o sa-ti spun.
Poate ne vedem.Ar fi.Trimite-mi numarul tau de tel. eu sunt zilnic in Waiblingen!

o zi buna la toate...uraaaa...vin sarbatorile!!!de maine am liber.....iar dupa sarbatori am concediu!!! iupiiiii- era si timul dupa ce am muncit ca o

Mergi la inceput