6.5% platit la salariul minim din ec. in CIC

6.5% platit la salariul minim din ec. in CIC | Autor: malina

Link direct la acest mesaj

Aceasta este adresa primita de la CNASS

In atentia doamnei……………

Cu privire la adresa dvs. Inregistrata la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu nr VII/1066/25.03.2004, va informam urmatoarele:
O.U.G. nr 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare prevede in art.1 alin.(2)si art.4 alin.(1)atat obligativitatea asigurarilor sociale de sanatate cat si obligatia platii contributiei de casigurari de sanatate de catre toti cetatenii romani cu domiciliul in tara precum si cetatenii straini si apatrizi cu domiciliul sau resedinta in Romania .
Potrivit art.42 lit. a) din Codul Fiscal, aprobat prin Legea nr.571/2003, indemnizatia pentru crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani nu mai face parte din categoria veniturilor supuse impozitului pe venit.
Facem de asemenea precizare ca persoanele aflate in concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani nu fac parte din categoria persoanelor care beneficiaza de asigurare medicala fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse, conform art. 6 din O.U.G. nr 150/2002.
Avand in vedere art.51 lit.a) din Legea 53/2002 Codul Muncii, precum si prevederile art. 53 alin. (4) din O.U.G. nr 150/2002 pentru persoanele care primesc indemnizatii pentru cresterea si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani CONTRIBUTIA DE ASIGURARI SOCIALE DE SANATATE IN COTA DE 6.5% SE CALCULEAZA LA SALARIUL MINIM BRUT PE TARA, urmand a fi virata direct casei de asigurari de sanatate , numai in conditiile in care nu se realizeaza si alte venituri impozabile.

Director General
Anca Tanasica tocmai pt ca ma intresa sa castige toate mamicile am abordat subiectul pe acest sait, eu oricum stiam ca sunt institutii care nu platesc cass in urma unei adrese de la Buc.asa ca stiam ca avem castig de cauza - nu cerem de la nimeni nimic daca este dreptul nostru de ce sa nu beneficiem.Si iartama cu asig. de sanatate eu am 3 copii si ma rog Celui de Sus sa nu mi se inbolnavesca deodata ca nu imi ajunge salaril minim pe tara sa le iau medicamente pt ca la noi in MM se dau medicanente gratuite 1-2 zile pe luna si atunci daca ai nervi sa stai zile intregi ca cozi infernale asa ca.........

Toate CASS au primit adresa de la CNAS referitor la modificarea intervenita numai ca o tin in pupitru.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Dora, felicitari pentru initiativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catuta spune:

buna
haide sa vedem daca am inteles bine......in perioada pentru cresterea copilului beneficiem de asigurare medicala.
pentru ca conform art. 53 alin.4 OUG 150/2002, nu prea se intelege
CA PITOLUL V /Finanțarea serviciilor medicale /SECȚIUNEA 1 /Constituirea fondului național unic de asigurări sociale de sănătate
(4) Persoanele care au obligația de a se asigura și nu pot dovedi plata contribuției sunt obligate, pentru a obține calitatea de asigurat, să achite contribuția legală pe ultimii 3 ani, începând cu data primei solicitări de acordare a serviciilor medicale, calculată la salariul de bază minim brut pe țară, potrivit normelor elaborate de CNAS și aprobate prin ordin al ministrului sănătății și familiei.

liviu's astept lamuriri

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Malina ... cred ca undeva totusi nu e clar. sa vedem concluzia celor spuse de tine adica unde soliciti tu ceea cer soliciti.

1. Cronologic discutand eu retin ca ai spus ca nu se retine sanatate pt ca din 2004 CIC este neimpozabil si deci logica ta spunea ca nu se mai retine asigurarea de sanatate pe aceste sume.
2. Ulterior si pe baza raspunsului pe care l-ai pus mai sus ti se raspunde ca aceasta retinere se efectueaza deci ramane in picioare insa brusc tu comuti problema de la neretinerea sumelor la reducerea bazei de calcul la minimum pe economie servind art. 53 alin. 4 pe care mi-am permis sa il redau mai jos insa cu aceeasi daca nu ai fi asa de inversunata ci un pic mai atenta ai remarca probabil faptul ca baza de calcul mentionata se refera doar si numai doar la acea categorie de persoane care doresc sa fie asigurate MEDICAL si nu pot dovedi plata asigurarii urmand sa plateasca retroactiv deci din spate pe ultimii trei ani o suma corespunzatoare salariului minim pe economie. Ce o fi avand asta cu tine mie imi scapa in continuare.

(4) Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat, sa achite contributia legala pe ultimii 3 ani, incepand cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale, calculata la salariul de baza minim brut pe tara, potrivit normelor elaborate de CNAS si aprobate prin ordin al ministrului sanatatii.

Raman in continuare la dispozitia ta dar as avea o propunere mai contructiva.
Nu vrei sa nu ne mai aprindem degeaba, sa vedem care e problema ta si mai ales sa concluzionam? Cred ca ar fi mult mai util pentru noi toti. Ce zici?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput